пуши бяло- помощ
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- san_antoni
- Потребител
-
- Кара: e60
- Мечтае да кара: karam si me4tata
- Детайли за колата: 530d 231ps+4ip
пуши бяло- помощ
здр момчета имам е60 2005г 231 относно проблема пържо ми светна че дпф е запушен или има проблем и после на сервиз казват че запушен и предлагат да го отстранят и някакви емулатори за да не давала грешка и ас казжам ок.но след това колата на място започна да пуши на бяло обаче не постоянно пуши когото си поиска наи повече го прави като е запалена повече от половин час на място.по софтуера нее направено нищо освен че има чип. и катализатора.и мисля че сондата е с скъсани кабели. помогнете моля ви

- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90LCI и E30 Cabrio
Re: пиши на бяло помощ
и белия пушек мирише на нафта или?
Ако ДА, значи колата се опитва да регенерира ДПФа, ама като го няма не изгарят нефтените пари който са били предназначени да го нажежат.
Или в сервиза да го махнат софтуерно или търси друг сервиз (с опит в областта!).
Ако ДА, значи колата се опитва да регенерира ДПФа, ама като го няма не изгарят нефтените пари който са били предназначени да го нажежат.
Или в сервиза да го махнат софтуерно или търси друг сервиз (с опит в областта!).
Колеги, и аз имам такъв проблем, махнах ДПФ-то и софта "уж" също е преправен да не дава грешки, на таблото не дава, само на навигацията още ми стои контролното съобщение че ДПФ-то е за смяна, но ми обясняваха че това няма проблем и ще го изчистят (в сервиза излезнаха в отпуска). Да, ама колата започна да пуши, пак не винаги но мисля като позагрее градско и особенно като паркирвам/маневрирам напред назад започва яко да кади ча срам ме хваща с такава кола, все едно карам 124 Мерцедес на 35 години
. Обясниха ми че би трябвало пушенето да спре от само себе си. Дали това е възможно? Сложих и добавка за дюзите също с тази цел ама уви ефект нулев за сега. Дадох един куп пари за ДПФ премахване и пак не е както трябва. Иначе колата си върви. А и да добавя че уж и разхода трябвало да ми падне, ама ми се е покачил с към литър досега? Пушека ми сивее според мен. Та отново на главният въпрос, ще се махне ли пушенето от самосебеси?

- pan_m
- Потребител
-
- Кара: X3 F25 28i, 530d E60
- Мечтае да кара: повече
san_antoni написа:здр момчета имам е60 2005г 231 относно проблема пържо ми светна че дпф е запушен или има проблем и после на сервиз казват че запушен и предлагат да го отстранят и някакви емулатори за да не давала грешка и ас казжам ок.но след това колата на място започна да пуши на бяло обаче не постоянно пуши когото си поиска наи повече го прави като е запалена повече от половин час на място.по софтуера нее направено нищо освен че има чип. и катализатора.и мисля че сондата е с скъсани кабели. помогнете моля ви![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Тотален офф, но не се сдържам : Спиндермаан си е взел е60 ?
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Re: пуши бяло- помощ

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
А и да добавя че уж и разхода трябвало да ми падне, ама ми се е покачил с към литър досега? Пушека ми сивее според мен. Та отново на главният въпрос, ще се махне ли пушенето от самосебеси?
До колкото говорих днес с няколко човека техници разхода се качва ако не е направен ремап след премахването тъй като двигателя работи в синхрон с back pressure-a, който се създава от ДПФ-а. т.е. след премахването не е просто да се прекодира ами си иска нов fuel management map, за да работи оптимално двигателя иначе разхода нагоре , пушеците нагоре и превръщаш Е60тката в Е34 525tds. Kато цяло ми изглежда по-добра инвестиция просто да се вземе нов или да се почисти с утра звук стария или ТУНАП
Taruno написа:А и да добавя че уж и разхода трябвало да ми падне, ама ми се е покачил с към литър досега? Пушека ми сивее според мен. Та отново на главният въпрос, ще се махне ли пушенето от самосебеси?
До колкото говорих днес с няколко човека техници разхода се качва ако не е направен ремап след премахването тъй като двигателя работи в синхрон с back pressure-a, който се създава от ДПФ-а. т.е. след премахването не е просто да се прекодира ами си иска нов fuel management map, за да работи оптимално двигателя иначе разхода нагоре , пушеците нагоре и превръщаш Е60тката в Е34 525tds. Kато цяло ми изглежда по-добра инвестиция просто да се вземе нов или да се почисти с утра звук стария или ТУНАП
Ами колега моят ДПФ е вече свален, да бях го почистил

- vasilii80
- Потребител
-
- Детайли за колата: 520D ///M 177к.с.
Едно мнение и от мен (520Д 177кс ),моят ДПФ го свалих и го почистих с обикновен препарат за почистване на двигатели(engine cleaner).Изкарах доста мръсотия от вътре и след тази операция ми падна налягането на изгорелите газове,както и разхода на гориво
Цялата работа ми отне 3 часа 

- san_antoni
- Потребител
-
///M_Martin написа::yes: ще помоля автора да пиши малко по-грамотно че не е приятно за четене
знам че нее прийатно за четене но нйамам кирилица на лаптопа

vasilii80 написа:Едно мнение и от мен (520Д 177кс ),моят ДПФ го свалих и го почистих с обикновен препарат за почистване на двигатели(engine cleaner).Изкарах доста мръсотия от вътре и след тази операция ми падна налягането на изгорелите газове,както и разхода на горивоЦялата работа ми отне 3 часа
То и с вода да го измиеш пак ще има ефект.Трудното е свалянето но не при твоя мотор а при този на колегата/автора.
Също и подробността че при тебе най-вероятно дпф е отделно от катализатора и е на удобно за сваляне място.
- san_antoni
- Потребител
-
a1n написа:Колеги, и аз имам такъв проблем, махнах ДПФ-то и софта "уж" също е преправен да не дава грешки, на таблото не дава, само на навигацията още ми стои контролното съобщение че ДПФ-то е за смяна, но ми обясняваха че това няма проблем и ще го изчистят (в сервиза излезнаха в отпуска). Да, ама колата започна да пуши, пак не винаги но мисля като позагрее градско и особенно като паркирвам/маневрирам напред назад започва яко да кади ча срам ме хваща с такава кола, все едно карам 124 Мерцедес на 35 години. Обясниха ми че би трябвало пушенето да спре от само себе си. Дали това е възможно? Сложих и добавка за дюзите също с тази цел ама уви ефект нулев за сега. Дадох един куп пари за ДПФ премахване и пак не е както трябва. Иначе колата си върви. А и да добавя че уж и разхода трябвало да ми падне, ама ми се е покачил с към литър досега? Пушека ми сивее според мен. Та отново на главният въпрос, ще се махне ли пушенето от самосебеси?
няма да го махне от само себеси мойта е така близо около година и нищо не изчена

Колеги, сега ми споменаха някаква "еко клапа" можело да не се затваряла/отваряла добре. Има ли такова животно и дали може произволното пушене да е от нея?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
дали не говорят за ЕГР клапана ... ако да при проблем си пуска грешки иначе самото му чистене можеш и сам да го направиш пред вас за 1дин час ще погледна темата със стъпките и ще ти я пусна.
Taruno написа:дали не говорят за ЕГР клапана ... ако да при проблем си пуска грешки иначе самото му чистене можеш и сам да го направиш пред вас за 1дин час ще погледна темата със стъпките и ще ти я пусна.

Мисля да я отворя сам тези дни, в тубата има видео точно на едно е90 със същият мотор и проблема му беше влизане на антифриз в ЕГР(понятието което е написал автора "EGR cooler") и термостата също му бил заминал, на видеото пушекът е същият като моя бял на цвят.
15 мнения
• Страница 1 от 1