Масло в антифриза
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- mupoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530D '04
Масло в антифриза
Здравейте
Скоро си проверявах нивото на антифриза и нямаше нужда от доливане. Онзи ден на връщане от Бургас за Стара Загора след като влезнах в Стара Загора ми изписа че ми е ниско нивото на антифриза. Паркирах пред вкъщи и след 2 часа отворих да видя какво става... и хоп масло излиза от капачката на антифриза... пълен шок
Дигам щеката на маслото и нивото си е нормално /бях го проверил преди няколко дни/ и нямаше следи от антифриз в маслото, което се надявам искрено че е добре. На някой да му се е случвала такава случка
Днес е в сервиз за отстраняване на повредата. Четох доста теми и мнения тук, единия вариант палава гарнитурка или топлообменник. Вече колата е на 16 000 км. след пълното си обслужване през Декември 2012, с малсло на БМВ 10W40 и само веднъж съм долял около 300-400 масло преди 3000 км. Сега ми подариха Castrol EDGE Sport 0W40 и мисля да я пробвам с него, какво ще кажете колеги. Колата ми е e60 530d 2004г. Благодаря за отговорите предварително на всички.

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Re: Масло в антифриза
гаранитура на главата !!! По добре не карай колата повече и отивай да ти я сменият!
- XaH-kpyM
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 1982 Corvette
- Детайли за колата: WBS...
Не се изхвърляйте директно с гарнитура глава.
МНого често имат проблем с топлообменника. Хубаво си направил че си е закарал в сервиз, само се надявай да са свястни хора и ако се окаже въпросния топлообменник, да не ти кажат че е глава само и само та ти отмъкнат повече пари

МНого често имат проблем с топлообменника. Хубаво си направил че си е закарал в сервиз, само се надявай да са свястни хора и ако се окаже въпросния топлообменник, да не ти кажат че е глава само и само та ти отмъкнат повече пари

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Колега смени вискозитета на маслото освен да оправиш гарнитурата, 10w40 е прекалено гъсто BMW препоръчват 5w30 (5w40) за коли на 100k km и 0w40 (0w40), турбината ти не получава достатъчно добро смазване с това гъсто масло и ще плачеш.
- mupoo
- кандидат ентусиаст
-
Taruno, да ти кажа че турбината си смени звука преди няколко месеца, гледа я майстора който ми обслужи цялостно колата и каза че е за рециклиране или нова... Но за сега така карам и може би скоро ще я сваля и ще я дам да я направят /майстора препоръча във Варна и около 500 лева каза рецеклиране/. Сервизът е на мой приятел и няма да имам проблем
По повод маслото ще слагам този Кастрол и ако го гори случайно ще го махна и ще сложа 5в40/30.

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Аз се извинявам, че се набърквам в темата, но има и още една възможност за маслото. Ако колата е автоматик, може да има още един топлообменник, за маслото на скоростната кутия. Така че маслото в казанчето освен моторно, може да бъде и ATF, от автоматичната СК. Имайте го предвид като възможност. Успех на Колегата!
Excellent! Steven is my name!
- Taruno
- старши ентусиаст
-
mupoo написа:Taruno, да ти кажа че турбината си смени звука преди няколко месеца, гледа я майстора който ми обслужи цялостно колата и каза че е за рециклиране или нова... Но за сега така карам и може би скоро ще я сваля и ще я дам да я направят /майстора препоръча във Варна и около 500 лева каза рецеклиране/. Сервизът е на мой приятел и няма да имам проблемПо повод маслото ще слагам този Кастрол и ако го гори случайно ще го махна и ще сложа 5в40/30.
цената е добра за рециклажа като не трябва да те притеснява стига да е направен качествено, получаваш почти нова турбина за 1/5 от парите на нова

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Taruno написа:..., при мен лапаше около 200-300 г. на 1000 км. като свалих колектора видях че и пускаше масло и през 6тте О-пръстена при пеперудите - премахнах гадните насекоми и нови пръстени и маслото заспа 7к км без да ми се е налагало да доливам.
Колега, наистина не те разбирам... Защо мислиш, че като си махнал "пеперудите", си спрял разхода на масло от турбината? Тя вкарва през интеркулера маслото в смукателния колектор. Ако имаш "пеперуди" - налягането го издухва през семерингите на осичките им и то олива двигателя. Ако ги нямаш - същото това масло отива в цилиндрите и изгаря. Но и в двата случая - няма как да се върне в картера, нали така? С две думи - турбината ти губи масло от лагерните втулки, независимо дали си махнат "пеперудите" или ти стоят.
Excellent! Steven is my name!
- mupoo
- кандидат ентусиаст
-
Borymeckata, благодаря за насоката. Четох подобна тема за х3 или х5 на момче от форума. Скоростната кутия ми е обслужена също преди 16 000 км. Днес-утре ще е ясна картинката се надявам и ще пиша.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Borymeckata написа:Taruno написа:..., при мен лапаше около 200-300 г. на 1000 км. като свалих колектора видях че и пускаше масло и през 6тте О-пръстена при пеперудите - премахнах гадните насекоми и нови пръстени и маслото заспа 7к км без да ми се е налагало да доливам.
Колега, наистина не те разбирам... Защо мислиш, че като си махнал "пеперудите", си спрял разхода на масло от турбината? Тя вкарва през интеркулера маслото в смукателния колектор. Ако имаш "пеперуди" - налягането го издухва през семерингите на осичките им и то олива двигателя. Ако ги нямаш - същото това масло отива в цилиндрите и изгаря. Но и в двата случая - няма как да се върне в картера, нали така? С две думи - турбината ти губи масло от лагерните втулки, независимо дали си махнат "пеперудите" или ти стоят.
Къде пък видя че съм спрял разхода на смало от турбината, спрях разхода на масло, което се изливаше от уплътненията на колектора и пеперудите. Турбото ми за момента звучи и се държи добре и не лапа масло (в моя случай разбира се) при предишната кола преди да рециклирам турбото омасляваше страшно много.
п.с. под ако лапа масло по-горе имах предвид ако лапа масло колата не самата турбина

mupoo написа:ЗдравейтеСкоро си проверявах нивото на антифриза и нямаше нужда от доливане. Онзи ден на връщане от Бургас за Стара Загора след като влезнах в Стара Загора ми изписа че ми е ниско нивото на антифриза. Паркирах пред вкъщи и след 2 часа отворих да видя какво става... и хоп масло излиза от капачката на антифриза... пълен шок
Дигам щеката на маслото и нивото си е нормално /бях го проверил преди няколко дни/ и нямаше следи от антифриз в маслото, което се надявам искрено че е добре. На някой да му се е случвала такава случка
Днес е в сервиз за отстраняване на повредата. Четох доста теми и мнения тук, единия вариант палава гарнитурка или топлообменник. Вече колата е на 16 000 км. след пълното си обслужване през Декември 2012, с малсло на БМВ 10W40 и само веднъж съм долял около 300-400 масло преди 3000 км. Сега ми подариха Castrol EDGE Sport 0W40 и мисля да я пробвам с него, какво ще кажете колеги. Колата ми е e60 530d 2004г. Благодаря за отговорите предварително на всички.
Подготви се за гарнитура глава + шлайф и си провери и термостатите.
- mupoo
- кандидат ентусиаст
-
Сега го установиха момчетата - топлообменника към масления филтър. Личало си по него, че е бил правен нещо /подли италианци/. Прилична щета
Обаче не знам как ще почистят охладителната система, вероятно е голяма игра. Някои да има идея колко би струвал такъв топлообменник нов или втора употреба.
Днес купих втора употреба за 120 лева топлообменник и утре ще го монтират

Днес купих втора употреба за 120 лева топлообменник и утре ще го монтират

- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Днес проверих антифриза,чист е, нивото е добре, но има едни дребни точици от моторно масло по жълтата пластмаса която мери нивото. Мотора работи добре, държи нормална температура. Дали този топлообменник е тръгнал да пуска по малко масло? Последните 5-6000 км., карам предимно извънградско.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Borymeckata написа:Аз се извинявам, че се набърквам в темата, но има и още една възможност за маслото. Ако колата е автоматик, може да има още един топлообменник, за маслото на скоростната кутия. Така че маслото в казанчето освен моторно, може да бъде и ATF, от автоматичната СК. Имайте го предвид като възможност. Успех на Колегата!

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Nukem написа:Borymeckata написа:Аз се извинявам, че се набърквам в темата, но има и още една възможност за маслото. Ако колата е автоматик, може да има още един топлообменник, за маслото на скоростната кутия. Така че маслото в казанчето освен моторно, може да бъде и ATF, от автоматичната СК. Имайте го предвид като възможност. Успех на Колегата!
лоши спомени ми припомняш!
Разбирам колега, но тези точици са от моторно масло, черни са и си мирише на двигателно масло. Изключвам вариант да е масло от кутията.
15 мнения
• Страница 1 от 1