Хъркане при отключване/даване на контакт

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW e60 520i 2004

Хъркане при отключване/даване на контакт

Мнение от fena3000 » 23 Май 2013, 0:10

Здравейте колеги,

скоро се сдобих с е60 2004 година :) Получава се един странен шум наподобяващ хъркане когато отключа колата (чува се отвън), а понякога когато дам на контакт преди да запаля също се чува вътре във волана. Предполагам, че шума идва от едно и също място.

Шума е все едно се търкат събни колела. Утре ще карам колата в сервиз и ще им кажа на момчетата да погледнат, но все пак ако някой от вас е срещал нещо подобно, моля нека сподели.

Благодаря!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Re: Хъркане при отключване/даване на контакт

Мнение от Emooo » 23 Май 2013, 6:46

Коментирано е това. Нормално е при всички е така. Мисля че беше някаква покачваща помпа някъде под прага.
Tool - Fear Inoculum

Потребител
Аватар

Мнение от fena3000 » 23 Май 2013, 9:28

Бях потърсил из форума, но информацията е доста и не успях да намеря. Благодаря колега!

Потребител
Аватар

Мнение от fena3000 » 23 Май 2013, 17:59

Колеги от сервиза ми казаха, че хъркането идва от кормилната рейка, това дали е нормално, някой имал ли е такъв проблем?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive

Мнение от ristaka 82 » 23 Май 2013, 20:16

Рейка да хърка на загасен мотор , при отключване на колата - :) едвали . Имаш ли ел. настройка на волана и ако да , пробвал ли си я дали се движи от край до край (нагоре,надолу,навътре навън). Да не би звуците да се чуват от моторчетата които задвижват волана . Евентуално някой изронен червяк. Положението на волана също е към паметта на ключа и се наглася автоматично при завъртане на ключа на контакт.

Потребител
Аватар

Мнение от fena3000 » 23 Май 2013, 20:51

Волана на колата се наглася ръчно. Рейката била самонагласяща се и улеснява въртенето на волана, т.е. на място се върти по-малко за цял оборот на гумите, а в движение е по-твърд волана. Чесно казано не знам от къде точно може да е, вероятно ще я карам и в друг сервиз да погледнат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 24 Май 2013, 0:35

Хаха рейка.Умолявам всички колеги първо да четат наличната информация във форума преди да позволят на когото и да било, дори и дилър да е,да пипа колата и да не се оставят на някакви празни глави(разбирай "майстори") да бъркат дълбоко в джоба ви.Вкарват ви във филми от,които ще ви се скъса джоба.Пробвай с диагностика и най-вече слушай добре от къде точно идва шума.
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

Потребител
Аватар

Мнение от fena3000 » 24 Май 2013, 1:15

Да разбирам, чесно казано не ми обясниха много защо смятат така за рейката. Ще се пробвам да разбера от къде точно идва звука и ще видим. Задължително ще мине през поне още един сервиз.

Ще видим какво ще излезе.

Потребител
Аватар

Мнение от fena3000 » 26 Май 2013, 9:27

Колеги, качих едно клипче със шума, който издава колата. Дали това, е шума който е нормален за колата:

http://vbox7.com/play:e2b1995a03&start=54

Към края на клипа се чува хъркането.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive

Мнение от ristaka 82 » 26 Май 2013, 18:20

8987687a36b9065b.JPG
Определено няма нищо общо с нормален шум . Този шум лед загасяне на двигателя ли се проявява , или аз поне така го определям от клипа.Също го засякох и 0,19сек. точно преди да запали двигателя. Огледали ли сте отпред демпферната шайба на коляновия вал ,да не е разкъсана гумената свръзка. Или ако си с ръчна скоростна кутия разхлопан демпферен маховик. Скъсани тампони на двигател , скоростна кутия.......
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар

Мнение от fena3000 » 26 Май 2013, 19:00

Шума се появява различно. До сега съм го засякал в следните моменти:

- при отключване на колата
- при отваряне на врата :dunno:
- след загасяне на колата, това за първи път се появи когато правихме клипчето
- при даване на ключа на контакт

Излиза ми и Active Steering Faulty понякога и волана се усеща малко по-твърд. Обикновенно се оправя след каране малко и гасене/стартиране на мотора. Тези работи, които си ги изброил не сме ги гледали. Мисля тази седмица да я карам в друг сервиз. Колата е с ръчни скорости.

Потребител
Аватар

Мнение от notecc » 29 Май 2013, 18:04

Тя колата си го е написала, явно си със сервотроник и имаш Active Steering и нещо със ситемата която основно да наречем "сменя предавката" на волана не е наред. Нещо не зацепва както трябва като се наглася да е за на място/ниска скорост и затова стърже, може да го провериш като видиш на различна скорост дали е необходимо да навъртиш волана до едно и също положение за да завие колата в някаква посока, ако работи на място трябва да ти трябва много малко за пълен завой а в движение със същото завъртане на волана трябва да се отмества доста по малко... И ако установиш, че не работи на читав сервиз както казаха колегите :)

Потребител
Аватар

Мнение от fena3000 » 30 Май 2013, 8:25

От както карам колата, когато въртя волана на място ми трябва около малко по-малко от оборот, за да стигна до крайно ляво примерно. Според мен работи нормално :) Вероятно може да е нещо от електромоторчето, което наглася наистина тази предавка за active sterring-a.

Днес ще я карам в Bosch Пловдив, да видим какво ще кажат.

Потребител
Аватар

Мнение от fena3000 » 31 Май 2013, 12:11

Колеги, в Бош общо взето за момента не успяха да разберат от къде е проблема. Казаха, че може да е и от заключващото устройство на волана, но то би трябвало да се намира под самия волан, а шума се чува отпред отдолу при двигателя някъде. Има ли как някой да ми даде съвет къде в Пловдив мога да я закарам, за да погледнат дали е от рейката, ако имате идея за някой специалист в тази област.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Мнение от bmw545i » 31 Май 2013, 22:42

fena3000 написа:Здравейте колеги,

скоро се сдобих с е60 2004 година :) Получава се един странен шум наподобяващ хъркане когато отключа колата (чува се отвън), а понякога когато дам на контакт преди да запаля също се чува вътре във волана. Предполагам, че шума идва от едно и също място.

Шума е все едно се търкат събни колела. Утре ще карам колата в сервиз и ще им кажа на момчетата да погледнат, но все пак ако някой от вас е срещал нещо подобно, моля нека сподели.

Благодаря!

Колега, днес ми направи впечатление, че като отворих вратата след като бях загасил двигателя и понечих да изляза, колата направи същия шум.
Аз също съм със сервотроник, но нямам проблеми с него. Едва ли е нещо претеснително, защото беше свързано с отварянето на вратата. Нямаше да ми направи особено впечатление, ако не бях прочел твойто мнение. Ако го чуя пак при някакви други действия ще ти пиша, но спред мен едвали има някакъв проблем и не трябва да ходиш да си даваш парите по сервизи. :nono: Освен това, ако някои изобщо може да каже нещо това са официалните сервизи на БМВ.

Следваща

Назад към Е60/Е61