Коя автомивка ползвате за Е60-ките си?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Коя автомивка ползвате за Е60-ките си?

Мнение от laviatan » 05 Апр 2013, 16:42

Колеги - след 2 седмично стоене на колата при Десо в Габрово тия дни ще си е взимам колата . Ще го питам за някой и друг съвет , но ме интересува /за София става дума/ коя автомивка ползвате ?
Обиколил съм няколко преди да му е закарам и грам от нито една не съм доволен. Четох и в нета , но по другите форуми повече разискват цената , а мен не ме касае това а само качеството. Последната ми проба беше на една автомивка на Тодор Александров . Оставям аз колата и отивам за кафе - връщам се и още малко аха да му скоча на врата на тоя дето мие колата :banghead: . Човека си сложил през главата една чантичка тип "банан" с доста ципове и като се пресяга да стигне тавана чантата си прави едни разходки по боята :shock: .
Имам няколко гаража но нямат канал и знам ,че е най-добре ако има условия човек сам да си върщи тази работа , но уви-аз нямам ...
Гледам да избягвам безконтактното /по съвет на Десо/ и затова главно се оглеждам за такава автомивка в която мият по старомодния начин. Не ме късае толкова цената - ако трябва ще им купя и гъба , че гледам с една гъба мият и джанти и колата ...абе резил.
Та ако имате нещо в предвид моля споделете :bowdown:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Re: Коя автомивка ползвате за Е60-ките си?

Мнение от Beamerdriver » 05 Апр 2013, 18:12

Аз колата си я мия сам! нямам E60 но това не значи че не я мия внимателно ,най ми харесва автомивката в люлин :yes:
39470

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 05 Апр 2013, 18:21

Аз съм относително доволен от Sonax-a на Тодор Каблешков, но си мия колата предимно в гаража в офиса. Момчетата там имат договор да мият колите на Кока-Кола и чистят колите само с пара, без никакви препарати и/или гъби.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: на Marina Bay Street Circuit

Мнение от shumisho » 05 Апр 2013, 20:31

Енигмата в Овча Купел не ти е много далече, а момчета добре изпипват....Аз си имам една, в която пичовете са готини
и внимават, и ме питат дори какво още!
Таааа.....аз си ходя там...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 05 Апр 2013, 23:05

Не се ли вталясвате малко с тези автомивки?

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: на Marina Bay Street Circuit

Мнение от shumisho » 05 Апр 2013, 23:46

iceblast написа:Не се ли вталясвате малко с тези автомивки?

И аз така мисля, но момчето пита за съвет-- давам му. Според мен е най- добре сам да го правиш, но нито време, нито нерви.
В е39 графата има един луд фен, неговата как изглежда след мивка. Сам си я мие. Уникален е ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Мнение от sawion » 05 Апр 2013, 23:56

и аз си я мия повечето пъти сам на водоструйките за по 1лв. , но 1 път месечно я карам в автомивка Грило в квартал Слатина... излизват я пичовете там...
а колкото за боята :mhihi: не мисля да я карам повече от 5 години, че да се вталясвам толкова. Все пак това е предмет, който трябва да ни служи по предназначение а не да му робуваме. А и колите са ни на по 6-7 и повече години - боята далеч вече не е като както е била като нова. Мисля, че прахта, камъчетата, солта и атмосферните условия повече са и навредили от която и да е автомивка... :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 06 Апр 2013, 0:11

Аз лично си се вталясвам. Безконтактното миене ебава майката на лайсните, а като ми метнат парцала на земята, да го чистят с водоструйката и после почне да ми търка колата с него, избивам кочината :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: N52B25

Мнение от AmW » 06 Апр 2013, 9:04

В Овча Купел срещу завода на Горна Баня има сервиз D&N и автомивка, само за там мога да кажа, че са ми мили колата перфектно. 12лв вътрешно и външно, 15лв с почистване на въздуховодите с машина

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 06 Апр 2013, 9:34

Имам 4 автомобила /като аз само шофирам в семейството/ и за другите не се втелясвам. Тая съм си е взел да и се кефя . Като е покарам 2-3 год. макс е махам - ама съм си направил кефа!. Кеф цена няма .Ами ще си ги запиша тези адреси. Черна е колата и след не добра автомивка седи ужасто. За маниак - маниак съм - иначе нямаше 2 седмици да е остава в Габрово и да искам да се направи от - до . Исках най-възможно качественото , боядисване цялата предна броня , за да няма разминаване цвета с този на Хаман добавката и куп още лудости/специани консервиращи обработки на цялата кола/ оригинални споилери /бмв- не реплики /, разпънки горе , долу , чипове и какво ли не - направо душевен оргазъм, ама накрая някой мърляч да "о****" положението няма да стане :bang:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 06 Апр 2013, 12:13

laviatan написа:Имам 4 автомобила /като аз само шофирам в семейството/ и за другите не се втелясвам. Тая съм си е взел да и се кефя . Като е покарам 2-3 год. макс е махам - ама съм си направил кефа!. Кеф цена няма .Ами ще си ги запиша тези адреси. Черна е колата и след не добра автомивка седи ужасто. За маниак - маниак съм - иначе нямаше 2 седмици да е остава в Габрово и да искам да се направи от - до . Исках най-възможно качественото , боядисване цялата предна броня , за да няма разминаване цвета с този на Хаман добавката и куп още лудости/специани консервиращи обработки на цялата кола/ оригинални споилери /бмв- не реплики /, разпънки горе , долу , чипове и какво ли не - направо душевен оргазъм, ама накрая някой мърляч да "о****" положението няма да стане :bang:

А аз си мислех, че само аз съм луд... Напълно те подкрепям колега :D Като ги видя да вадят силиконовото перо да свалят водата от колата и вадя пистолета напрао :D
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 06 Апр 2013, 15:07

laviatan написа:Имам 4 автомобила /като аз само шофирам в семейството/ и за другите не се втелясвам. Тая съм си е взел да и се кефя . Като е покарам 2-3 год. макс е махам - ама съм си направил кефа!. Кеф цена няма .Ами ще си ги запиша тези адреси. Черна е колата и след не добра автомивка седи ужасто. За маниак - маниак съм - иначе нямаше 2 седмици да е остава в Габрово и да искам да се направи от - до . Исках най-възможно качественото , боядисване цялата предна броня , за да няма разминаване цвета с този на Хаман добавката и куп още лудости/специани консервиращи обработки на цялата кола/ оригинални споилери /бмв- не реплики /, разпънки горе , долу , чипове и какво ли не - направо душевен оргазъм, ама накрая някой мърляч да "о****" положението няма да стане :bang:

В такъв случай си купуваш всичко необходимо за качественото измиване на колата и отиваш на мивките за самообслужване :yes: така поне ще знаеш, че колата ти е измита както трябва.
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 07 Апр 2013, 14:00

Още един :yes: в подкрепа на вталясването - аз също имам този навик :oops: :mhihi:
Когато колата е сива или някакъв пясъчен цвят - никакви драскотини не и личат и може да се мие всякак.
Когато обаче е черна или тъмно синя, всичко се вижда на слънце. А тези драскотини се причиняват от лошо миене, не от друго.

Също така безконтактното наистина разказва играта на много неща по колата - лайстни, уплътнения, фарове.. това просто е много агресивна химия. Освен това интериорното миене на автомивка също има своите "бонуси" - драскотини по вътрешните лайстни, има и случаи на счупени неща тук-таме, да не говорим за класическото подпиране с коляно върху седалката, от което следва 1) прецакване на сензора за еърбега който хич не е евтин, или в по-лошия случай 2) накъсване на нагревателите на подгряването, от което после прогаря кожата, което както се сещате е отвратително... абе мерси, ама не.

Разбира се, на повечето хора не им пука за тези неща, всеки си решава сам в крайна сметка :bchug:
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбото да му се завива свят....

Мнение от vesko4114 » 07 Апр 2013, 14:19

Има качествени препарати за безконтактно миене, които не ебават майката на лайстните. Така е по-малко вероятно да се надере боята, защото и гъбите с които мият не са много нови и гаранция, че няма някое камъче или песачинка в тях няма... Майката му е наистина да се мие на място, където момчетата знаят как, с какво, да обръщат внимание какво им се казва да НЕ правят и поддръжка на боята - пастиране, полиране и т.н. На тъмните цветове им личи и най-малкото, но уви.... :driving: :driving: :driving:
...............................

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 07 Апр 2013, 14:37

vesko4114 написа:Има качествени препарати за безконтактно миене, които не ебават майката на лайстните. Така е по-малко вероятно да се надере боята, защото и гъбите с които мият не са много нови и гаранция, че няма някое камъче или песачинка в тях няма... Майката му е наистина да се мие на място, където момчетата знаят как, с какво, да обръщат внимание какво им се казва да НЕ правят и поддръжка на боята - пастиране, полиране и т.н. На тъмните цветове им личи и най-малкото, но уви.... :driving: :driving: :driving:

пастирането и полирането личи на колата именно защото и когато НЕ Е направено кадърно ;)

за съжаление в момента в БГ хората които могат да пастират истински качествено се броят на пръстите на едната ръка. отделна тема е че това не е работа за 2 часа, а за минимум 1 ден, и поради тази проста причина няма как в автомивка някой да ти пастира колата както трябва :)

а колкото и да е качествен един препарат за безконтактно миене, той пак е в пъти по-агресивен от нормалния авто-шампоан - иначе просто нямаше да бъде "препарат за безконтактно миене" ;)
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

Следваща

Назад към Е60/Е61