Въпрос за видовете скоростни кутии
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за видовете скоростни кутии
Здравейте,
Преди време бях попаднал на една много хубава тема(мнение) за различните видове скоростни кутии, автоматик, СМГ, спортна с лостчета, с изброени разлики, плюсове и минуси. За съжаление не я намирам сега, та да попитам, някой има ли личен опит със спортната с лостчетата(LCI) и какви са преимуществата пред обикновената?
Благодаря предварително!
Преди време бях попаднал на една много хубава тема(мнение) за различните видове скоростни кутии, автоматик, СМГ, спортна с лостчета, с изброени разлики, плюсове и минуси. За съжаление не я намирам сега, та да попитам, някой има ли личен опит със спортната с лостчетата(LCI) и какви са преимуществата пред обикновената?
Благодаря предварително!
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Re: Въпрос за видовете скоростни кутии
kolp написа:Здравейте,
Благодаря предварително!
Самата кутията със и без лостчета е абсолютно една и съща. Разликата е в:
1. един електронен модул който позволява по-бърза смяна на предавките в спортния режим,
2. блендата на лоста с копчето "спорт",
3. самият лост е различен визуално
4. лостчетата на волана, през които може да се включва.
Всички тези 4 неща могат и да се ретрофитнат и става същото все едно си поръчал от завода "Sport-Automatic".
Има два проблема - необходимо е програмиране на модула и/или кутията, което не знам кой може да го направи без да обърка нещо, и всички тези чаркове (волан, лостчета, бленда, лост, модул) хич не са евтини.
Това е което знам, ако изпускам нещо или бъркам някъде, нека някой ме поправи.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Само да добавя,че аз съм със спортната АСК и не мисля,че ск.лост е различен от тези без допълнителните пера на волана.Доплащането(при 8ск на ЗФ) е около 300лв при различните модели на БМВ,най-големият плюс е,че преминаваш в ръчен режим директно чрез натиск на перата на волана,без да се включва ръчен/спортен режим от скоростният лост.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
При 6-степенния автоматик на Е60 LCI са различни (виж долу).
Иначе аз също ще си ретрофитвам лопатки, но за съжаление преди фейса те не активират ръчния режим, а трябва всеки път да се премества лоста наляво..
http://www.bmwland.co.uk/forums/viewtopic.php?t=101609
Иначе аз също ще си ретрофитвам лопатки, но за съжаление преди фейса те не активират ръчния режим, а трябва всеки път да се премества лоста наляво..

http://www.bmwland.co.uk/forums/viewtopic.php?t=101609
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
Да споделя и аз личен опит.
Джойстиците функционално са еднакви , но се различават по форма.
Според Бова Кар , кутията със спортен режим се различава софтуеърно от другата.
В момента карам тази и намирам разлика в динамиката на колата в сравнение с предната , в полза на "спортната" , ако може така да се каже
Тази много се "стряска"
Джойстиците функционално са еднакви , но се различават по форма.
Според Бова Кар , кутията със спортен режим се различава софтуеърно от другата.
В момента карам тази и намирам разлика в динамиката на колата в сравнение с предната , в полза на "спортната" , ако може така да се каже

Тази много се "стряска"

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
5 мнения
• Страница 1 от 1