Как се демонтират вентилационните решетки на таблото?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Как се демонтират вентилационните решетки на таблото?
Извадих цялата лайстна, но не мога да демонтирам вентилационните решетки
Захванати са с щипки за дървената лайстна отгоре и отдолу - отдолу много лесно се откачат щипките с малка отвертка, но отгоре няма място където да влезе отвертката.
Някой правил ли го е?

Захванати са с щипки за дървената лайстна отгоре и отдолу - отдолу много лесно се откачат щипките с малка отвертка, но отгоре няма място където да влезе отвертката.
Някой правил ли го е?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Re: Как се демонтират вентилационните решетки на таблото?
Каква е крайната цел колега? Аз не съм ги оглеждал, но щом са на щипки с тънка отверка почвайки от края и леко влизайки навътре би трябвало да стане работата 

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Виж това видео дали ще помогне - http://www.youtube.com/watch?v=sDhOCidJQaM
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- da6ip
- старши ентусиаст
-
iceblast написа:Каква е крайната цел колега? Аз не съм ги оглеждал, но щом са на щипки с тънка отверка почвайки от края и леко влизайки навътре би трябвало да стане работата
ще давам ламперията за полиране

щипките са много завряни и много особени.. просто няма достъп за самата отвертка
- da6ip
- старши ентусиаст
-
stankata777 написа:Виж това видео дали ще помогне - http://www.youtube.com/watch?v=sDhOCidJQaM
първо благодаря колега, защото въпреки търсенето ми в тубата, това не го бях намерил
но този пич показва точно каквото и аз направих - отгоре се освобождават лесно щипките, но отдолу няма никакво място, и той така и не го показва на клипа
ще пробвам да намеря такава зъболекарска джаджа като неговата и ще опитам с нея, може пък да влезе...
- da6ip
- старши ентусиаст
-
Извадих ги. Няма "лесен" начин. Въоръжавате се с няколко малки плоски отвертки за електроника, с пинцети, ножка, и някакъв вид клин да подпъхвате под освободения край (да не щракнат пак щипките).
На голямата решетка в средата първо се развиват винтовете, после се освобождават лесните долни щипки, подпъхвате клина от дясната страна (шофьорско дясно), после почвате да мъчите горните щипки една по една от единия край (завирайки малки отвертки на невъзможни места), подпъхвате още клина, и накрая излиза. От трудната страна са 7 щипки, от лесната са 6, и освен това 2 големи болта и един малък - все едно ядрена централа са сглобявали
Кофтито е че в процеса се чопли и дере яко, добре че всичко е от задната страна и не се вижда.
Иначе малката решетка пред пасажера излиза много лесно.
На голямата решетка в средата първо се развиват винтовете, после се освобождават лесните долни щипки, подпъхвате клина от дясната страна (шофьорско дясно), после почвате да мъчите горните щипки една по една от единия край (завирайки малки отвертки на невъзможни места), подпъхвате още клина, и накрая излиза. От трудната страна са 7 щипки, от лесната са 6, и освен това 2 големи болта и един малък - все едно ядрена централа са сглобявали

Кофтито е че в процеса се чопли и дере яко, добре че всичко е от задната страна и не се вижда.
Иначе малката решетка пред пасажера излиза много лесно.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
колега не си струва снимането - просто ще сложа от по-новите решетки с хрома на копчето, че мойте са от първите и е само черна пластмаса. повечето тук го имате тоя "ъпгрейд" вече
между другото тук е мястото да препоръчам на всички които ще си разглобяват интериора да си купят ето този кит с инструменти:
http://www.ebay.com/itm/BOJO-Blue-Geniu ... 1c261ec968
Върши невероятна работа, няма опасност да надерете пластмаси и лайстни, и според мен "инвестицията" си заслужава.
Има и оригинален такъв кит на БМВ, но последно като питах в Дару беше 512 лв.

между другото тук е мястото да препоръчам на всички които ще си разглобяват интериора да си купят ето този кит с инструменти:
http://www.ebay.com/itm/BOJO-Blue-Geniu ... 1c261ec968
Върши невероятна работа, няма опасност да надерете пластмаси и лайстни, и според мен "инвестицията" си заслужава.

Има и оригинален такъв кит на БМВ, но последно като питах в Дару беше 512 лв.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
8 мнения
• Страница 1 от 1