530Д НЕ Върви..
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
530Д НЕ Върви..
Здравейте , е60то (530д 218 коня )ми не върви ... (сякаш няма турбо) егр-а е чист дебитомера сущо почистих , пеперудите са здрави ,,, вакум има ... ДО толко разбирам и до толко съм проверил , Най интересното че на диса няма грешки ... Моля ви да ме насочите ...
- nikolayp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 320xD LCI
Re: 530Д НЕ Върви..
на един приятел при същите симптоми се оказа, че блока за управление на турбината блокира от време на време
nikolayp написа:на един приятел при същите симптоми се оказа, че блока за управление на турбината блокира от време на време
Ами това де геометрията
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Ами сложи един манометър и виж колко надува 

Открих проблема !!!
Строшена шпилка на вакум регулатора на турбото ! Смених целия регулатор и колата се оправи , но не знам настройката дали му е правилна ...

Под вакуум регулатор имаш предвид акутатор, това, което седи на турбината и мърда геометрията?
Трябва настройка задължително, защото може да пренадува, то се връткат едни болченца там и се настройва, но ти трябва човек с компютър.
Трябва настройка задължително, защото може да пренадува, то се връткат едни болченца там и се настройва, но ти трябва човек с компютър.
Иди в сервиз дето се занимават с турбини да ти направят настройката.Май беше нещо такова ама те знаят по-добре.
* Maximum stroke of control rod: 10 mm
* the control rod must be fully RETRACTED (= maximum turbo pressure) at 650 mbar vacuum applied at the vacuum unit
* the control rod must be fully EXTENDED (= minimum turbo pressure) at 0 mbar vacuum applied at the vacuum unit
* Maximum stroke of control rod: 10 mm
* the control rod must be fully RETRACTED (= maximum turbo pressure) at 650 mbar vacuum applied at the vacuum unit
* the control rod must be fully EXTENDED (= minimum turbo pressure) at 0 mbar vacuum applied at the vacuum unit
На 0.9 бара ми стои турбото ... Сега ми дава грешка от рода че дебитомера не дава правили стойности на egr-a Дали е заминал не знам нямам друг да пробвам ...
Не е задължително да е заминало нещо в твоя случай докато не си оправиш контрола на турбината не се знае със сигурност.Плюс това дебитомера не дава директно сигнали към егр-а а ако не се лъжа към ДДЕ модула където постъпват и други сигнали.Така че трябва специалист да пипне.Ако мислиш че сам щте се справиш успех.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2