Неволи с 535 d автоматик 2005-та година
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Неволи с 535 d автоматик 2005-та година
Здравейте колеги,
нещо много странно ми се случи днес.
Скоро си взех 535D автоматик и като цяло съм доволен от нея. Днес обаче след карах около 20-25 километра извън града и се прибрах. Изгасих колата и я запалих след около минута. Тръгнах и 20-30 секунди по късно ми излезе грешка на двигателя която гласеше, че мощността е намалена но мога да продължа с карането. Карах около 500-600 метра за да намеря удобно място за спиране и спрях. Изгасих колата, изчаках минута-два и запалих отново. Колата си тръгна както обикновено, а грешката изчезна. Прибрах се пред нас (на около километър от мястото на което бях спрял). Изгасих колата и повече не запали.
Когато опитам да запаля е готова да запали но... не може. Закачихме я на компютър - показа ниско налягане на горивото или нещо от сорта. Решихме че е от дюзите. Откачихме желязната тръбичка която влиза в една от тях за да видим впръскването. Опит за запалване и едвам капе нафта.
Утре ще ходя да сменяме горивния филтър - дано да е той. Ако ли не сигурно е горивната помпа под седалката която седи.
Някакви мнения?
П.П.
Като цяло не знам защо пиша, просто имам нужда да излея мъката си
Скоро си взех 535D автоматик и като цяло съм доволен от нея. Днес обаче след карах около 20-25 километра извън града и се прибрах. Изгасих колата и я запалих след около минута. Тръгнах и 20-30 секунди по късно ми излезе грешка на двигателя която гласеше, че мощността е намалена но мога да продължа с карането. Карах около 500-600 метра за да намеря удобно място за спиране и спрях. Изгасих колата, изчаках минута-два и запалих отново. Колата си тръгна както обикновено, а грешката изчезна. Прибрах се пред нас (на около километър от мястото на което бях спрял). Изгасих колата и повече не запали.
Когато опитам да запаля е готова да запали но... не може. Закачихме я на компютър - показа ниско налягане на горивото или нещо от сорта. Решихме че е от дюзите. Откачихме желязната тръбичка която влиза в една от тях за да видим впръскването. Опит за запалване и едвам капе нафта.
Утре ще ходя да сменяме горивния филтър - дано да е той. Ако ли не сигурно е горивната помпа под седалката която седи.
Някакви мнения?
П.П.

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Re: Неволи с 535 d автоматик 2005-та година
Ами колега напоследък имаше няколко такива теми с подобен или същия проблем (същото съобщение, и колата не пали), но не знам дали е решен (не ги следя).
Ще е хубаво ако някой от вас намери решението на гатанката да сподели и да се знае от всички.
Успех и поздрави
Ще е хубаво ако някой от вас намери решението на гатанката да сподели и да се знае от всички.
Успех и поздрави
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
chokoev написа:Здравейте колеги,
Някакви мнения?
П.П.
Дано да е само това колега искрено ти го пожелавам щото ако е другата помпа или верига там са по-сложни нещата $$$.Успех
При мене се случи същото лятото. Аз го свързвам с това че бях налял добавка Протек за изчистване на горивната система и подозирам, че нещо може да се отлепило от резервара и да е запушило горивните пътища. От тогава не се е случвало. Като решиш проблема, моля те пише от какво е било.
Tool - Fear Inoculum
chokoev написа:Здравейте колеги,
Някакви мнения?
П.П.
Със същата болка на един приятел беше спукала тръбата на кулера.
Така, малко развитие по случая.
На компютъра показва грешка 4B90 - Недостатъчно налягане за запалване на двигателя. Мерихме налягането на нафтата след помпата (едно бяло S-образно маркуче) и според майстора е в нормата - 5.5 атмосфери.
Според майстора който я гледа може да са дюзите, дори е сигурен че са те, но аз имам съмнения. На всяка дюза има датчик и според мен би трябвало да даде специфична грешка за дюзите. Още повече, че 5 минути преди колата да спре нямаше никакви признаци да са дюзите - държеше си прекрасно оборотите на едно място и не пушеше през ауспуха.
Четох в интернет за тази грешка и може да е някакво реле около помпата. Сигурно проблема е някъде по електрониката. Днес колата пътува към един познат жичкаджия на който имам доверие.
Когато имам повече информация ще пиша отново.
П.П.
Колата почна да харчи изключително много ток. Акумулатора е чисто нов - купен на 20 Февруари, и е тотално изцеден в момента.
На компютъра показва грешка 4B90 - Недостатъчно налягане за запалване на двигателя. Мерихме налягането на нафтата след помпата (едно бяло S-образно маркуче) и според майстора е в нормата - 5.5 атмосфери.
Според майстора който я гледа може да са дюзите, дори е сигурен че са те, но аз имам съмнения. На всяка дюза има датчик и според мен би трябвало да даде специфична грешка за дюзите. Още повече, че 5 минути преди колата да спре нямаше никакви признаци да са дюзите - държеше си прекрасно оборотите на едно място и не пушеше през ауспуха.
Четох в интернет за тази грешка и може да е някакво реле около помпата. Сигурно проблема е някъде по електрониката. Днес колата пътува към един познат жичкаджия на който имам доверие.
Когато имам повече информация ще пиша отново.
П.П.
Колата почна да харчи изключително много ток. Акумулатора е чисто нов - купен на 20 Февруари, и е тотално изцеден в момента.
- daskaloff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е60 525d
Колега няма някакви специални датчици на дюзите....... единствено ако е изгоряла ел.магнита или има скъсан кабел може да проплаче....... но ако има мехачни повреда самата дюза нищо няма да каже....
daskaloff написа:Колега няма някакви специални датчици на дюзите....... единствено ако е изгоряла ел.магнита или има скъсан кабел може да проплаче....... но ако има мехачни повреда самата дюза нищо няма да каже....
Потвърждавам. Току що говорих с майстора и той каза че няма датчици на дюзите - тоест проблема наистина може да е от тях

П.П.
Къде да разгледам цените на дюзите?
- daskaloff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е60 525d
виж в Ибей, провери в Бош цена за ремонт.... аз като гледах ( ориентировачно ) имаше само рециклиране в БМВ и по спомен за 525д бяха около 1000 ..... но можеби с ремонт в някои Бош сервиз ще опраиш нещата.
- plamen0242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '00 BMW 320d, '04 BMW 530d
Колега, когато е дюза даваше някаква грешка. Виж ги с Инпа. При мен показваше, че имам отклонения в 2 от дюзите, но като ги свалихме на стенда излезе, че и шестте са извън нормите. Майстора ги праща в Ловеч да ги рециклират, беше нещо от порядъка на 220-250 лв. на дюза. Но твоите симптоми са коренно различни от моите. При мен играеха оборотите и колата пушеше много.
Като се замисля обаче, може би при мен са пикаели дюзите, а при теб са запушени, пробвай с добавка да ги отпушиш
Като се замисля обаче, може би при мен са пикаели дюзите, а при теб са запушени, пробвай с добавка да ги отпушиш

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Колега виж си датчика за налягането в рейла. Мисля, че седи от зад на двигателя в горната част. Понякога буксата не прави контакт и се получават точно такива симптоми 

adovet написа:Колега виж си датчика за налягането в рейла. Мисля, че седи от зад на двигателя в горната част. Понякога буксата не прави контакт и се получават точно такива симптоми
Мерси колега, казах на майстора и утре ще погледне.
Така установи се че не са дюзите. Само едната (3-та) е имало отклонение една единица от нормите. Утре каза че ще проверява за някаква помпа за ниско налягане.
Дано поне съм избягал от големият дявол с дюзите и излезе нещо по-дребно.
"На компютъра показва грешка 4B90 - Недостатъчно налягане за запалване на двигателя. Мерихме налягането на нафтата след помпата (едно бяло S-образно маркуче) и според майстора е в нормата - 5.5 атмосфери. "
Вече замерихте високото налягане и сега отивате на помпа ниско налягане
Твоя майстор чак ли е на комънрейла.Знае ли къде е помпа високо налягане и как се задвижва .Тъй като гледам как я подхваща работата май
Вече замерихте високото налягане и сега отивате на помпа ниско налягане

Твоя майстор чак ли е на комънрейла.Знае ли къде е помпа високо налягане и как се задвижва .Тъй като гледам как я подхваща работата май

Не мисля за момента да сменям майстора. Доста хора са доволни от него, а и аз съм с добри впечатления до момента. Поне съм сигурен, че няма да подмени някоя моя част с някоя друга.
Така, вече се знае че и датчика (http://bmwfans.info/parts/catalog/E60/S ... ctor_line/ мисля, че е номер 3 на диаграмата) си е наред.
Продължава се със търсенето на проблема. Когато имам нова информация ще пиша пак.
Междувременно почвам ид а се озъртам за добър майстор в София. Някакви препоръки?
Така, вече се знае че и датчика (http://bmwfans.info/parts/catalog/E60/S ... ctor_line/ мисля, че е номер 3 на диаграмата) си е наред.
Продължава се със търсенето на проблема. Когато имам нова информация ще пиша пак.
Междувременно почвам ид а се озъртам за добър майстор в София. Някакви препоръки?
53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4