Разлика във возията при e60xdrive с 18' и 17' джанти
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Разлика във возията при e60xdrive с 18' и 17' джанти
Здравейте!
Нов съм във форума и искам да попитам един въпрос, който може би не се нуждае от коментар, но аз все още се колебая.
Става въпрос за e60xdrive – в момента съм с 18‘ джанти и гуми RFT и тъй като искам да омекотя возията, мисля да взема обикновени гуми, но казусът е да остана ли с 18‘ или да сменя и джантите на 17‘ (говорим за летни гуми)? Реално голяма ли е разликата във возията при 17‘ с не-RFT и 18’с не-RFT? Според Вас кое е по – доброто решение от гледна точка на по - комфортна возия?
Благодаря Ви предварително!
Нов съм във форума и искам да попитам един въпрос, който може би не се нуждае от коментар, но аз все още се колебая.
Става въпрос за e60xdrive – в момента съм с 18‘ джанти и гуми RFT и тъй като искам да омекотя возията, мисля да взема обикновени гуми, но казусът е да остана ли с 18‘ или да сменя и джантите на 17‘ (говорим за летни гуми)? Реално голяма ли е разликата във возията при 17‘ с не-RFT и 18’с не-RFT? Според Вас кое е по – доброто решение от гледна точка на по - комфортна возия?
- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
- Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive
Re: Разлика във возията при e60xdrive с 18' и 17' джанти
E най комфортно ще е с 16 не-RFT, ама визията отива подяволите както и стабилността в завоите особено при по висока скорост
. Има разлика и е осезаема .Аз лично минах от 235/45/17 на 225/55/17 сега за зимата и се осети разлика , да не говорим ако свалиш цолажа на джантите 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
ristaka 82 написа:E най комфортно ще е с 16 не-RFT, ама визията отива подяволите както и стабилността в завоите особено при по висока скорост. Има разлика и е осезаема .Аз лично минах от 235/45/17 на 225/55/17 сега за зимата и се осети разлика , да не говорим ако свалиш цолажа на джантите
Разликата не идва от големината на гумата,а от ширината и височината и - съответно разпределение на въздуха в нея..има и доста ниско профилни 16 цолови гуми.
Пример една 17-ка 205 няма да е стабилна колкото една 16-ка 225 ...идеята е какво контактно петно прави с асфлата и как се разпределя то при натоварване в завои.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Според мен остани си за лятото с 18ки с препоръчителния размер а за следващата зима вземи 17ки също с препоръчителен размер.Леко завишаване на разхода може да се усети при 18ките за сметка пък на стабилността .Ако търсиш комфорт нерънфлат е по-добрия избор но пък за сметка на сигурността.
Прецени сам.Успех
Прецени сам.Успех
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Vayk написа:Здравейте!
Според мен ще усетиш значително подобряване на комфорта ако сложиш 225/50/17 не-РФТ (което мисля е заводския размер).

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Аз като свалих 18" (245/40/18) и сложих 16" (225/55/16) за зимата колата се промени коренно. С 18" е малко гърч по разбит път или по такъв с неравности.
- bmwss
- Потребител
-
- Кара: 530 xd
- Детайли за колата: 530 xd, LCI
Хмм и аз се чудя какво да взема за лятото. Миналото лято бях с 245х45 17" не ртф, а зимата 225х55х17" пак не рфт и да си кажа, разликата е гООляма, лятото все едно бях в "каруца" и тъй като не карам колата само от нас до кафето... може и да прежаля малко визията и да взема летни гуми по височки.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
не е само височината.
по мои наблюдения колкото по-"стречната" е гумата, толкова по-комфортно вози, при еднаква височина.
но и по-лесно се цепи в дупки и т.н.
по мои наблюдения колкото по-"стречната" е гумата, толкова по-комфортно вози, при еднаква височина.
но и по-лесно се цепи в дупки и т.н.
Височината реално е процент от ширината, т.е. колкото по-широка е гумата, толкова по-висока е.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
това е ясно.
казвам че ако две гуми с еднаква височина реална в милиметри,са сложени на еднакви джанти, по-стречнатата гума (т.е. по-тясната) ще вози по-комфортно.
предполагам причината е наклона на борда спрямо пътя, който му позволява да поема по-добре вибрациите.
казвам че ако две гуми с еднаква височина реална в милиметри,са сложени на еднакви джанти, по-стречнатата гума (т.е. по-тясната) ще вози по-комфортно.
предполагам причината е наклона на борда спрямо пътя, който му позволява да поема по-добре вибрациите.
- petio
- младши ентусиаст
-
- Кара: 550d xdrive
В момента моята е с 225/50/17 зимни, меки (Мишелин), предни на 2,4, задни на 2,5 и въпреки това возията е ужасна. Предполагам, че е от М Пакета, но на стойките за чаши нищо не се задържа по Хемус. Всичко заминава почти до тавана
. Мислех за лятото да мина на 18", но напоследък сериозно се замислям дали да не остана на 17". Колата я използвам ежедневно и ми се налага да минавам по всякакви пътища и в София и на междуградски. Моят съвет е 17" ако караш повечко и използваш колата ежедневно и 18" ако държиш на визията и използваш колата за по-лустросани поводи. Както споменах нямам опит с 18", но по-добре от 17" няма да е. Това е сигурно. Пожелавам ти успех и да се радваш на новата придобивка!

Аз имам 17ки М-кови от Е39, но май хич няма да и тичат на тази кола и ще се жертвам с 18ките 

- 320iPower
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport
тук в русе има едно е60 точно със 17ките от м пакета на е39,стоят напълно нормално и на място,даже веднъж спрях и ходих да ги видя да не са 18ки,защото стояха доста приятно
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
За зимата 225/55/17 и ще усетиш приятна разлика, пък и не мисля че ще загубиш кои знае колко от стабилността, стига да не влизаш в завойте със 180км/ч примерно
Лятото съм с 255/45/17 - пак малко по високи от зададените.... И въпреки това вози твърдо тая кола м*** му....
п.с. Добре направих, че разкарах 18-ките

п.с. Добре направих, че разкарах 18-ките

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Очаквайте мнения до 20-тина дена как е возията със спортно окачване и джантите които ще сложа 19 цола ма 35 и на 30 респективно височина 

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2