Разлика във LCI фарове
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбото да му се завива свят....
Разлика във LCI фарове
Здравейте,
може ли някой се изкаже компетентно каква е разликата във вътрешните рефлектори при двата фара? И двата са биксенон, предполагам че биксенона е само от външния фар, т.е. от рефлекторите с лупите. Аз съм с биксенонови фарове преди фейс лифта и на къси работят само външните фарове. Когато присветвам с лостчето светкат само халогените вътре. Но когато дам дълги обръща лупите във външния фар, т.е. биксенона и в същото време светват и вътрешните фарове. Реално при мен на дълги светят и 4-те рефлектора и свети наистина много добре.
Моля някой да каже каква е разликата между фаровете на снимките:

и

може ли някой се изкаже компетентно каква е разликата във вътрешните рефлектори при двата фара? И двата са биксенон, предполагам че биксенона е само от външния фар, т.е. от рефлекторите с лупите. Аз съм с биксенонови фарове преди фейс лифта и на къси работят само външните фарове. Когато присветвам с лостчето светкат само халогените вътре. Но когато дам дълги обръща лупите във външния фар, т.е. биксенона и в същото време светват и вътрешните фарове. Реално при мен на дълги светят и 4-те рефлектора и свети наистина много добре.
Моля някой да каже каква е разликата между фаровете на снимките:

и

...............................
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Re: Разлика във LCI фарове
колега при мен е същата работа - като дам на дълги всичко свети и то много свети вътрешни външни чудо голямо,а инъче по темата мисля,че разликата е в диодите на веждите на фейса светят бяло и не съм сигурен,но мисля,че и ринговете светят по силно друго не знам. 

Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Фара на втората снимка е като моите, а те са би ксенон, т.е. вътрешния фар е бутафорен и там седи само айнджъла. В този ред на мисли фара на първата снимка е ксенон с халоген за дълги.
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
miroleskov написа:колега при мен е същата работа - като дам на дълги всичко свети и то много свети вътрешни външни чудо голямо,а инъче по темата мисля,че разликата е в диодите на веждите на фейса светят бяло и не съм сигурен,но мисля,че и ринговете светят по силно друго не знам.
И на фейса диодите на веждата светят жълто

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
На моята кола фаровете са като на втората снимка. Би-ксенона е само на външните лупи , а вътрешните фарове светят когато примерно при маневра завивам на ляво или на дясно и светва съответно левия или десния.
Веждите светят в оранжево , а ринговете светят доста силно (използвам ги за дневни светлини и никога не съм имал проблеми с КАТ)
Веждите светят в оранжево , а ринговете светят доста силно (използвам ги за дневни светлини и никога не съм имал проблеми с КАТ)

- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Добре де явно аз съм живял в заблуда за тези фарове,но кажете каква е разликата тогава наистина щото и на мен тогава въобще не ми е ясно.....фейс-не фейс....1 снимка-2 снимка така да се изясни този въпрос веднъж за винаги.... 

Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
Колега, и двата фара са "фейсови", но са с различни фийчъри. Колегите са по-запознати с детайлите.
Ето това е фар, преди фейслифт-а. Разлика вижаш в рефлектори и мигач, както и габарита (ангелското око) е доста по-ярко, ако не се лъжа дори може да се регулира яркостта му при фейслифтовите:

Ето това е фар, преди фейслифт-а. Разлика вижаш в рефлектори и мигач, както и габарита (ангелското око) е доста по-ярко, ако не се лъжа дори може да се регулира яркостта му при фейслифтовите:

- vesko4114
- младши ентусиаст
-
Да, идеята ми е, че и двата фара, които постнах са Фейсови, само ми е интересно дали при първия вариант на дълги свети хем биксенона, хем вътрешния фар.
Искам да сравня с някой дали както при мен (биксенон преди фейс-а + вътрешни фарове с OSRAM NIGHTBREAKER PLUS - 4-те наистина светят много....) свети по-добре от фейсов биксенон само с външни светлини.
Ако някой от София е с такива фарове и е навит да ги сравним, нека драсне. Ще кача и снимки, за да има яснота за колегите, които искат да сменят пре-фейс фарове с LCI такива, както мисля да направя аз.
Поздрави
Искам да сравня с някой дали както при мен (биксенон преди фейс-а + вътрешни фарове с OSRAM NIGHTBREAKER PLUS - 4-те наистина светят много....) свети по-добре от фейсов биксенон само с външни светлини.
Ако някой от София е с такива фарове и е навит да ги сравним, нека драсне. Ще кача и снимки, за да има яснота за колегите, които искат да сменят пре-фейс фарове с LCI такива, както мисля да направя аз.
Поздрави
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Аз съм с първите фарове. Нищо не свети на вътрешната лупа, зад нея седи крушката за angel eyes.
Разликата между двата фара, които си постнал, е че вторите са "активни". Тоест лупата на ксенона завива при движение в завой, а вътрешната лупа осветява в страни от колата (към 75-80 градуса) при ниска скорост/маневриране. И двата фара са би-ксенонови, като всичко е съсредоточено във външната лупа - дълги светлини и flash to pass.
Имаше някакъв тип от 5series.net, който беше сложил ксенонова крушка и на вътрешната лупа на първия фар, който си постнал, ще се опитам да намеря темата.
Разликата между двата фара, които си постнал, е че вторите са "активни". Тоест лупата на ксенона завива при движение в завой, а вътрешната лупа осветява в страни от колата (към 75-80 градуса) при ниска скорост/маневриране. И двата фара са би-ксенонови, като всичко е съсредоточено във външната лупа - дълги светлини и flash to pass.
Имаше някакъв тип от 5series.net, който беше сложил ксенонова крушка и на вътрешната лупа на първия фар, който си постнал, ще се опитам да намеря темата.

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
В допълнение:
Халогенният фейслифтов фар се познава по това че телата на двата рефлектора са матово сребристи отвън - а не хромирани като на двете снимки горе (които както разбрахме са ксенон и двата).
Халогенният фейслифтов фар се познава по това че телата на двата рефлектора са матово сребристи отвън - а не хромирани като на двете снимки горе (които както разбрахме са ксенон и двата).
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
Cinder написа:Аз съм с първите фарове. Нищо не свети на вътрешната лупа, зад нея седи крушката за angel eyes.
Ако сложа фарове като тези на втората снимка и сменя лайт модула с такъв от LCI, дали ще може да се активира функцията на вътрешния фар да светва при маневриране? И дали само с външния биксенон ще свети по-добре в сравнение с моите фарове, където свети и ксенон и халоген?
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
И аз съм с такива фарове, на дълги вътрешния не свети както вече казаха по-горе, а само при маневриране или на място ако завъртиш волана и светва фарът в посоката на въртене. Съмнявам се, че ако светеха на дълги ще има някакъв положителен ефект, биксенонът е доста мощен и надали ще усетиш халогенната крушка в далечина.
- petio
- младши ентусиаст
-
- Кара: 550d xdrive
Моите са завиващ ксенон на LCI кола и мога да кажа, че това са едни от най-слабо светещите фарове на дълги, които съм карал. Имам адаптивни светлини и асистент за дългите. На дали има някакво значение де. Когато присветна на някого всичко светва наоколо (и напред де) все едно има светкавица. Като остане само ксенона е кежава работа. Ако може да се активира на дълги да свети и вътрешния фар според мен работата ще се оправи. Дайте мнения по въпроса, че съм се замислил тия дни.
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
Аз пък съм супер доволен от светлините. Би-ксенона е много силен и изключително адаптивен. Сам се включва сам си превключва на дълги/къси , следи завоя и в зависимост от това колко бързо се върти волана , толкова бързо завиват фаровете. Не ангажира вниманието.
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3