Подобряване на стабилността

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 535D

Подобряване на стабилността

Мнение от Ivel » 13 Яну 2013, 22:36

Вчера покарах едно Порше Панамера с активно въздушно окачване и установих ,че дори при настройка КОНФОРТ е 100 пъти по стабилно от моето БМВ ,което е със спортното окачване от м-пакета . Естествено то е доста по-широки от мойте гуми в момента ,но и лятото като съм го карал ,когато съм със сравнително широките 19ки пак положението е същото. Стабилизиращите щанги ,дето ги слагат от долу ,ще ме доближат ли или си трябват по-спортни амортисъори и пружини?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Re: Подобряване на стабилността

Мнение от laviatan » 13 Яну 2013, 23:27

Не знам за другите - но един колега от форума е взел стаб.щанга която е между предните носачи и очаквам да си даде мнението . Ако има резултат и аз слагам . Не знам ти какво имаш под "не толкова стабилна" но аз забелязах нещо при моята което не ми допада. Значи при абсолютно здрава предница/ проверена в 2 сервиза и един представител профилактично / и при проба с 2 комплекта джанти /едните нови с нови гуми , другите джанти пак с нови гуми/ на магистралата някой път чувствам едно как да се изразя - не сеене ами "увличане" от коловозите на асфалта на пътя...а съм минавал с други коли със същата скорост на същото място и не съм почувствал този феномен. Другите коли с които съм минавал са от мерцедеси /Е и C / , едно SUBARO WRX , та до баничарка ...
Последна промяна laviatan на 13 Яну 2013, 23:29, променена общо 1 път
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive

Мнение от ristaka 82 » 13 Яну 2013, 23:29

imgres.jpg
Динамик драйв имаш ли? . Аз съм с такова окачване на предните и на задните гуми и си е доста стабилно в завоите
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D '05

Мнение от toni » 13 Яну 2013, 23:59

Ето това е решението за моделите, които не са снабдени с дайнамик драйв http://www.larkspeed.com/index.pl?a=i&p ... ll-Bar-Kit . Това съм го намислил да го слагам от доста време, само парите все другаде ги намествам. С този кит можете дори да си нагласите и как да ви се държи колата в завоите. А ето тук може да се прочете каква роля имат и каква е зависимостта между дебелините на предната и задната щанга http://e30.bg/forum/viewtopic.php?f=36& ... c&start=20

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivel » 14 Яну 2013, 1:01

Нямам представа дали го имам или не . Като се провери вин-а не виждам никъде да има дайнамик драйв.В темата за оценяване на колите съм дал линл с това което колата има . Динамик драйва се поръчва отделно ,като екстра ? Има ли нещо общо с цялостния м-пакет и от кога се предлага ,като екстра ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Мнение от Beamerdriver » 14 Яну 2013, 1:04

Тази тема малко прилича на : имам лада 1500 ама изкам разбираш ли да я направя на Мерцедес, да ми е мнооу яко и пичовете ти казват ето ти схема : сложи и емблема и лепенка ///АМG и ше стане
и ти се кефиш и верваш една ли не , ама това е БМВ няма как да стане Порше,ако изкаш Порше сабирай пари и си купи брато,а до тогава-
радвай се на това което имаш човек че някой и това нямат ,поздрави
39470

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530d

Мнение от Herdim » 14 Яну 2013, 8:04

Мисля, че Dynamic Drive се поръча отделно от М пакета. Иначе с кит подобен на този, който е показал Toni би трябвало чувствително да се подобри поведението на колата. Слагат се на автомобили без Dynamic Drive, като допълнително препоръчват да се сложи и от алуминиевите/карбонови разпънки в коша. Ти нали се беше замислил да пробваш някаква?

Ето и комплекта за Е60 на Schnitzer
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 14 Яну 2013, 9:00

Beamerdriver написа:Тази тема малко прилича на : имам лада 1500 ама изкам разбираш ли да я направя на Мерцедес, да ми е мнооу яко и пичовете ти казват ето ти схема : сложи и емблема и лепенка ///АМG и ше стане
и ти се кефиш и верваш една ли не , ама това е БМВ няма как да стане Порше,ако изкаш Порше сабирай пари и си купи брато,а до тогава-
радвай се на това което имаш човек че някой и това нямат ,поздрави

Глупости! Човека иска подобрение по окачването не иска да го прави да лети това БМВ. Изхвърли се с това мнение.
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2004 530i, 6MT
Мечтае да кара: all M cars

Мнение от sandini » 14 Яну 2013, 9:37

Ivel написа:Динамик драйва се поръчва отделно ,като екстра ?

Опция е. 2004 се е предлагал със сигурност.
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 14 Яну 2013, 9:52

За тази щанга за която аз говоря няма нищо общо с динамик драйв-а :!: . Става дума за щанга нежду два от носачите . Тампоните на тия носачи си имат толеранс на движение и да са здрави - тая щанга върши това и няма нищо общо със стаб.щангата на която е динамик драйв.
Последна промяна laviatan на 14 Яну 2013, 9:55, променена общо 1 път
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive

Мнение от ristaka 82 » 14 Яну 2013, 9:53

IMG_0116.JPG
Моята е призводство по VIN 10. 2004г. Фабрична екстра динамик драйв със спортно(ниско) окачване , но нямам М-пакет.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D '05

Мнение от toni » 14 Яну 2013, 11:36

Да, определено комплекта за Е60 на Schnitzer, е много добър, но и страшно скъп. Дайнамик драйва се поръчва като екстра и няма нищо общо с М пакета и има малък шанш да се сложи допълнително. Сега разбрах за какво говори laviatan, има предвид това сеене при висока скорост. Аз го усещам при скорост повече от 130 км. и при мен имам чувството, че идва от задния мост. Тази щанга, която се слага между болтовете на носачи, не знам каква точно полза ще има, въпреки че в 5series.net много ги радват, защото ти ще спреш болта на носава да не се вдижи с 1 или 2мм., но няма как да спреш самия гумен тампон да продължи да се мести с примерно 3 или 4 мм може и повече.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivel » 14 Яну 2013, 11:40

Шницера го забравям ,защото е много скъп. Остават другите два варианта .H&r може да се регулира отпред и отзад ,тръбите са по-дебели направени от 50crv4 стомана ,която се брои за здрава сплав.Eibach е по-тънък ,предполагам и по -лек ,може да се регулира само отзад и пише,че е прозведена от стомана,която се използва в самолетостроенето.Цените са им еднакви -към 360-70 лири

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 14 Яну 2013, 11:50

Ivel написа:Вчера покарах едно Порше Панамера с активно въздушно окачване и установих ,че дори при настройка КОНФОРТ е 100 пъти по стабилно от моето БМВ ,което е със спортното окачване от м-пакета.

Koлега какво точно имаш предвид под "стабилно"?
Кога, къде, как усещаш липса на стабилност?
Какво точно прави твоята което те дразни?
Какво различно прзвеше Панамерата, което ти допада?
(питам те защото има най-различни аспекти и детайли в темата окачване/стабилност, и всяко си има чарк отговорен за него)

toni написа:Ето това е решението за моделите, които не са снабдени с дайнамик драйв http://www.larkspeed.com/index.pl?a=i&p ... ll-Bar-Kit . Това съм го намислил да го слагам от доста време, само парите все другаде ги намествам. С този кит можете дори да си нагласите и как да ви се държи колата в завоите. А ето тук може да се прочете каква роля имат и каква е зависимостта между дебелините на предната и задната щанга http://e30.bg/forum/viewtopic.php?f=36& ... c&start=20

това го имам от 2 години вече и ... :yes: :yes: :yes:
настройката на предна/задна също е важна, сега точно тествам най-стегната настройка отпред, и най-мека отзад.

laviatan написа:За тази щанга за която аз говоря няма нищо общо с динамик драйв-а :!: . Става дума за щанга нежду два от носачите . Тампоните на тия носачи си имат толеранс на движение и да са здрави - тая щанга върши това и няма нищо общо със стаб.щангата на която е динамик драйв.

точно. dynamic drive е екстра и представлява активна стабилизираща щанга.
като замисъл е добре, но според мен лично функцията не е подходяща за лоши пътища - получава се един страничен ефект подобен на втвърдяване на външните пружини, което прецаква поведението повече отколкото да му помага. но не съм карал дълго време такава кола...
другото е че стаб. щанга няма разваляне, а dynamic drive-a като се развали и оп айде назад 2000 лв. поне за всяка щанга.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivel » 14 Яну 2013, 12:40

И аз имах някакъв спомен ,че този динамик драйв се чупи бързо ,като го караш по лоши пътища и за това не е поръчан. А по-слабата стабилност я усещам при рязко сменяне на платното като изпреварвам ,при по-бързо преминаване през завой. Панамерата има едно копче ,което е за втърдяване на окачването.Има 3степени --изкючено -комфорт ,спорт,суперспорт.Преди време карах няколко месеца мерцедес сл500 с актив боди контрол от 2002-2003 и после ,като се качих на бмв-то усетих пак същото чувство за нестабилност. Колата се поклаща повечко и не я усещам като залепена за пъя. Естествено ,че колата е много по -стабилна от други ,но за моя начин на шофиране не е достатъчно .И да знам,колко им струват частите на тия коли :) След месец -два ,като имам излишен лев ,ще ги поръчам тези щанги

Следваща

Назад към Е60/Е61