Няма ток
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mupoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530D '04
Няма ток
Здравейте,
Вчера след прибиране от работа към 18:00ч. си паркирах колата пред блока както обикновено. Днес сутринта към 07:30ч. тръгвам да отключвам колата и нищо, ни лампичка - ни стон. Реших че ми е паднала батерийката на дистанционното и се качих да си взема резервното, и отново нищо. Отключих шофьорска врата с ключа и сложих на контакт и пак нищо нищо не светва по таблото и съответно плафона. Температурата беше някъде към -6 градуса, но целия Декември беше студен и нямаше проблеми. Някои има идея какво може. БМВ Е60 530д/2004.
П.С.Добре, че чинно чакаше старата колица
Вчера след прибиране от работа към 18:00ч. си паркирах колата пред блока както обикновено. Днес сутринта към 07:30ч. тръгвам да отключвам колата и нищо, ни лампичка - ни стон. Реших че ми е паднала батерийката на дистанционното и се качих да си взема резервното, и отново нищо. Отключих шофьорска врата с ключа и сложих на контакт и пак нищо нищо не светва по таблото и съответно плафона. Температурата беше някъде към -6 градуса, но целия Декември беше студен и нямаше проблеми. Някои има идея какво може. БМВ Е60 530д/2004.
П.С.Добре, че чинно чакаше старата колица

Re: Няма ток
Логичното, акумулатор, въпросът е дали му е дошло времето или нещо го е източило или пък не го е заредило. Някакви грешки да са се появявали напоследък
Има доста теми, за алтернатори, сензори, скрити менюта.

- mupoo
- кандидат ентусиаст
-
Никакви проблеми не ми е давал акумулатора и никакви грешки свързани с него. Няма и никакви консуматори допълнителни, за да е логично да се събори. Просто за първи път ми се случва и ми е шашнато
Довечера като се прибера от работа ще видя и ще и дам ток. По принцип какъв акумулатор трябва да си купя, ако се окаже че е той.

- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Тръгваш по веригата, първо зареди си акумулатора и при запален двигател провери какво е напрежението. След това проверяваш IBS-а и тогава за някой сгънал модул. И наистина има много теми с този проблем, прочети ги за насока.
Колега виж клемите дали са добре стегнати.На мен си е случвало същото докато бях при един майстор и като отворих багажника забелязах че едната клема просто беше хлабава.Стегнах я после всичко си тръгна.Обаче първоначално бях в шок 

- AcTePuKc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '06 е60 530i & '96 e36 328i
- Мечтае да кара: e60 M5
Най-добре първо да се установи проблема.Мой приятел с един мерцедес ц-класа еи така става сутрината и няма ток,купува нов и на др сутрин пак същата работа.След това се оказа че имал някакво подгряване на нафтата и от там оттечка!Сега си кара със стария акумулатор и няма грижа.Затова те съветвам първо да се провери за някакъв проблем по колата,че един акумулатор си е 200-300лв.
- mupoo
- кандидат ентусиаст
-
Заредих си акумулатора и го занесох да го погледнат в магазин за акумулатори, момчетата казаха че е добре акумулатора. Сложих го и запали без проблем колата, обаче очаквах да ми изпише някаква грешка компютъра за акумулатора, но нямаше. Днес ще видя дали пали, пък утре имам ампер клещи на работа и ще ги закача да видя дали записва след 30 минута. Дано да няма нищо сериозно. Иначе гледах нов акумулатор Варта 110а за 351 лева, а за Бош ми казаха 30-40 лева по-скъпо
- AcTePuKc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '06 е60 530i & '96 e36 328i
- Мечтае да кара: e60 M5
110ah не е ли много голям акумилатор за лека кола,пък и четох, че ако смениш акумулатора с по-голям трябва препрограмиране.
- _Maranello_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d
Ето темата на колегата Emooo за програмирането на акумулатора. http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=116&t=274405
Здраве, безаварийно и безпроблемно!
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
тази тема е само за показване,че има нов акумулатор,но ако сменяш ампеража трябва препрограмиране(някой да ме поправи ако греша)
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Не грешиш, и това сме го коментирали вече. Трябва препрограмиране за новата стойност на амперите, освен необходимото ресетване на историята на зарежданията, което важи при всяка смяна с нов.
Only dead fish follow the stream...
- mupoo
- кандидат ентусиаст
-
След зареждането на акумулатора, вчера си карах и нямаше проблеми. Днес отново няма никакъв стон на живот в колата
Сега отново го сложих да се зарежда и утре го слагам и ще му закачам едни ампер клещи да видя заспивали колата или не и съответно кое консумира акумулатора. Надявам се на помощта ви утре. Ще следвам стъпките на колегите от предишната тема.

- mupoo
- кандидат ентусиаст
-
Днес започнах да меря и констатациите са следните:
- при заключена кола след заспиване към 5А клонят нещата
- изключване на IBS сензора след заспиване към 0,04А
Не съм свалял никакви бушони освен буксите на IBS сензора. Дали са ясни нещата, че е дадения сензор?
- при заключена кола след заспиване към 5А клонят нещата
- изключване на IBS сензора след заспиване към 0,04А
Не съм свалял никакви бушони освен буксите на IBS сензора. Дали са ясни нещата, че е дадения сензор?
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
За Нов сензор си,но въпреки всичко 0.04 си е в горната граница на консумация,която е 0.00-0,04 А.Също така консумацията в покой зависи и от екстрите на автомобила.Аз бих проверил и бушоните.След смяната на сензора консумацията ми се колебае между 0.00 и 0.01А.
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2