Retrofit: Business към Professional нави
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Retrofit: Business към Professional нави
Колеги, реших да събера информация, относно слагане на Professional навигация на мястото на Business.
Гледайки чуждите форуми разбрах, за очевидните необходими части:
1. Голям 8.8" монитор
2. CCC модула
3. iDrive High.
CAS модула може ли да се запази или и той трябва да бъде подменен?
Освен гореизброените неща, как стои въпроса с кабелите и буксите? Всичко Plug'n'Play ли е? Четох за някаквъ допънителен микрофон за гласови команди, но той може би ще се яви като nice to have.
Относно репрограмирането - с какъв софтуер се прави? NCS Expert? DIS? Друг?
Благодаря на отзовалите се.
Гледайки чуждите форуми разбрах, за очевидните необходими части:
1. Голям 8.8" монитор
2. CCC модула
3. iDrive High.
CAS модула може ли да се запази или и той трябва да бъде подменен?
Освен гореизброените неща, как стои въпроса с кабелите и буксите? Всичко Plug'n'Play ли е? Четох за някаквъ допънителен микрофон за гласови команди, но той може би ще се яви като nice to have.
Относно репрограмирането - с какъв софтуер се прави? NCS Expert? DIS? Друг?
Благодаря на отзовалите се.
- Herdim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 530d
Re: Retrofit: Business към Professional нави
Ето тук го има описано всичко, за около 2 часа и половина го дават че става всичко. Явно се продава и цял ретрофит от BMW от Business към Professional:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
Интересно... ще следя и аз темата ако някой по-запознат каже какво е нужно и има ли преправяне с буксите 

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Кабели и букси не се преправят,само се добавят 3 кабела от голямата букса на CCC модула до вентилатора.
Монтажа е елементарен за около 30 мин с разглабянето на средната конзола за смяна на контролера.
На кабела от CCC модула до монитора се реже един водач за да може да влезе в CCC-то.
След монтажа идва по-интересната част : програмирането - най добрия,бавен и рискован начин е SSS-Progman.
За да може да се направи цялостния ъпдейт на колата трябва аболютно всички модули по колата да са изрядни и работещи,иначе ъпдейт не става
Монтажа е елементарен за около 30 мин с разглабянето на средната конзола за смяна на контролера.
На кабела от CCC модула до монитора се реже един водач за да може да влезе в CCC-то.
След монтажа идва по-интересната част : програмирането - най добрия,бавен и рискован начин е SSS-Progman.
За да може да се направи цялостния ъпдейт на колата трябва аболютно всички модули по колата да са изрядни и работещи,иначе ъпдейт не става

Аз го направих преди година по начина описан по горе,и озстанах доволен. Проблема не е в монтирането,а в ъпдейта.
Sent from my iPhone 4s
using Tapatalk
Sent from my iPhone 4s
using Tapatalk
Без програмиране няма как да тръгне, така ли?
Кой извършва тази услуга? В ДаруКар ми казаха 130лв. за ъпгрейд, в това ще се включи ли активация на ретрофит пакет?
П.П. Да попитам, какво допълнително получава човек с Профешънъл навигацията, освен очевидното - по-голям дисплай и нормална навигация с карта, на която се слагат ПОИ, камери и т.н. Някакъв друг интересен фийчър има ли? Заслужава ли си цялата разправия, инвестиция и нерви?
Кой извършва тази услуга? В ДаруКар ми казаха 130лв. за ъпгрейд, в това ще се включи ли активация на ретрофит пакет?
П.П. Да попитам, какво допълнително получава човек с Профешънъл навигацията, освен очевидното - по-голям дисплай и нормална навигация с карта, на която се слагат ПОИ, камери и т.н. Някакъв друг интересен фийчър има ли? Заслужава ли си цялата разправия, инвестиция и нерви?
- Herdim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 530d
iceblast написа:Без програмиране няма как да тръгне, така ли?
- Не няма как да стане без програмиране
- На 99% съм сигурен, че няма да ти бъде включена подобна активация в 130лв за ъпдейт. Както го е описал Ilko трябва отделно програмиране
- Разликите между Бизнес и Профешънъл версията са:
- 3D карта при ПРО, 2D при БИЗ
- ПРО има асист прозорец, БИЗ няма
- При ПРО има възможност за ТВ Модул
Като цяло е много по-лесно и евтино да си вземеш една допълнителна навигация... примерно Гармин от по-скъпите с ъпдейт на трафик и карти
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
колеги,моята е с обикновеният информационен дисплей, при мен тази интервенция възможна ли е изобщо, мога ли да получа навигация по принцип и какво е необходимо да направя?
Herdim написа:iceblast написа:Без програмиране няма как да тръгне, така ли?
- Не няма как да стане без програмиране
- На 99% съм сигурен, че няма да ти бъде включена подобна активация в 130лв за ъпдейт. Както го е описал Ilko трябва отделно програмиране
- Разликите между Бизнес и Профешънъл версията са:
- 3D карта при ПРО, 2D при БИЗ
- ПРО има асист прозорец, БИЗ няма
- При ПРО има възможност за ТВ Модул
Като цяло е много по-лесно и евтино да си вземеш една допълнителна навигация... примерно Гармин от по-скъпите с ъпдейт на трафик и карти
2Д само при ЛЦИ моделите за съжаление

Аз не го правя за навигацията, а за вид и евентуално някой годин фийчър, защото на телефона имам 5 навигации с последни карти и всичко работи повече от добре, сиреч не ми е до навигацията.
@Бездомния:
Колега при теб работата е същата както при хората с Бизнес навигация, но трябва да опънеш един кабел за антена.
Прилагам линк с документ за цялата работа по ретрофита.
http://www.soscl.co.uk/e60navretro.pdf
Отиваш на стр. 8 и там гледаш КАБЕЛ маркиран с 'М' и самата антена, маркирана с 'L'. Реално при теб това е разликата, че нямаш антена за навигация.
ЕДИТ:
Сега видях прикачените файлове от колегата Herdim, той също е пъснал инфото от линка.
Колеги, малко да възобновя темата.
Един пич в София ми предлага CCC модул, но исках да разбера дали има начин да го тествам на моята кола дали работи? И какво да му тествам, като му вържа буксата горе на дисплея ще светне ли нещо.
Един пич в София ми предлага CCC модул, но исках да разбера дали има начин да го тествам на моята кола дали работи? И какво да му тествам, като му вържа буксата горе на дисплея ще светне ли нещо.
Колеги, разчетох се по чуждите форуми и си направих следния извод.
Като сложа CCC модула, прекодирам колата към Професионална навигация, след което правя един чек с ИНПА на модула.
Изникват два въпроса обаче:
1. Ще излезе ли нещо на малкият дисплей, колкото за теста да видя какво става, или ще ми трябва задължително големият, за да мога да изкарам нещо?
2. Знам, че за CCC трябва High iDrive контролер, но до колкото знам защото той има диагонали, т.е. да мога да ползвам функциите на навигацията и да се движа по картата във всички посоки. Въпросът ми е, с LOW iDrive контролер, въобще ще мога ли да управлявам CCC-то, отново колкото за теста?
Смятам да подготвя DVD диск с карта, да видим дали ще го прочете и CD с музика, за да тествам механиките на DVDто и CDто.
Дайте мнение.
Като сложа CCC модула, прекодирам колата към Професионална навигация, след което правя един чек с ИНПА на модула.
1. Ще излезе ли нещо на малкият дисплей, колкото за теста да видя какво става, или ще ми трябва задължително големият, за да мога да изкарам нещо?
2. Знам, че за CCC трябва High iDrive контролер, но до колкото знам защото той има диагонали, т.е. да мога да ползвам функциите на навигацията и да се движа по картата във всички посоки. Въпросът ми е, с LOW iDrive контролер, въобще ще мога ли да управлявам CCC-то, отново колкото за теста?
Смятам да подготвя DVD диск с карта, да видим дали ще го прочете и CD с музика, за да тествам механиките на DVDто и CDто.
Дайте мнение.
- weedminer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Печка
- Детайли за колата: Малка печка
iceblast написа:Колеги, разчетох се по чуждите форуми и си направих следния извод.
Дайте мнение.
Колега, правил ли си сметки колко излиза ЦЯЛАТА операция при преминаването от Бизнес към Про, като парични средства

Мерси
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
800-1000 лв.
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
iceblast написа:Толкова, но аз се надявам да мина по-тънко

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3