Въпрос..

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525D
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....

Въпрос..

Мнение от RIDDICK » 29 Ное 2012, 16:37

поздрави на всички тук в Е60/61,от скоро съм собственик на този прекрасен автомобил имах Е36,Е46.. и сега Е60 530Д 2004,радости има но и ходенето по мъките вероятно се започва дано е
по рядко,та въпроса ми към знаещите и можещите тук е следния,от скоро ми се появява надпис като запаля сутрин "High Rate of Battery Discharge" на диагностика ми казва за INTELLIGENT BATTERY SENSOR дал фира ...,ключа ми е от диамантеният както го наричат започна да не заключва и отключва от бутоните смених батерииката прортаботи за 4-5 дни и снощи спря отново имат ли някаква връзка помежду си или всичко си е индивидуално ,мисля да отида и да си поръчам нов ключ ако ще ми се решат проблемите питах в БМВ дилър казаха ми че трябвало нов ключ понеже чипът в него се прецакал...благодаря прредварително на всички отзовали се на моят зав за помощ.. :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Re: Въпрос..

Мнение от memorex » 29 Ное 2012, 18:10

А честито и със здраве да я караш.Мисля че наскоро стана въпрос в една от темите за това и някай със сигурност ще ти помогне.От мен успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от draka » 29 Ное 2012, 18:39

Ами ибс се зор около 270€ мисля че беше.
Сори

Sent from my iPhone 4s

using Tapatalk

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 29 Ное 2012, 20:07

Около 350 лв. беше въпросния IBS сензор,заедно с преходника който се взима към него.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RIDDICK » 30 Ное 2012, 1:08

Ilko Ivanov написа:Около 350 лв. беше въпросния IBS сензор,заедно с преходника който се взима към него.

237 евро ми искат за този сензор(живея в ирландия) какви са му толкова важни функциите ? възможно ли е от него да имам проблем с ключа да не ми зарежда батерията например когато колата е в движение ,днес сложих друга батерия отивам натискам копчето отключи заключи ..зарадвах се качвам се в колата отидох да видя един приятел карах около 60 минути слизам натискам да я заключа и не иска...как е възможно чисто нова батерия за 1 час да се скапе... :banghead: :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 30 Ное 2012, 9:04

колега това и на алтернатор прилича. също често срещан проблем.

но има много други хора минали през подобен или същия проблем - и с алтернатор, и с акумулатор, и с ключ който не работи има поне по 5 теми за всеки от тези проблеми. ползвай търсачката, прочети за какво става въпрос, виж колегите как са решили проблемите, тествай при теб. цялата информация е тук вътре, както и личния опит на много хора. но ще трябва да отделиш малко от собственото си време за тази работа.

ще е много трудно някой да изкочи от виртуалното пространство, да погледне в кристалната топка и да ти реши проблема така, че и пари да не даваш.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 30 Ное 2012, 22:14

аз не съм особено вещ,но всичко което съм прочел тук ми се струва, че трябва да си смениш IBS сензора и да си видиш радио модула едната тема е на емооо другата на колегата дашип за най-често срещани проблеми в Е61.Успех
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RIDDICK » 03 Дек 2012, 22:10

благодаря за отговорите колеги,аз каквото съм могъл да намеря с търсачката съм го прочел просто ми се искаше по свежа информация ако има
а наи вече ми беше интересно толкова ли е важен този IBS сензор и дали може да има връзка с неработенето на ключа,в смисъл да не ми зарежда батерията докато е на контакт...

ентусиаст
Аватар

Мнение от memorex » 03 Дек 2012, 22:34

RIDDICK написа:благодаря за отговорите колеги,аз каквото съм могъл да намеря с търсачката съм го прочел просто ми се искаше по свежа информация ако има
а наи вече ми беше интересно толкова ли е важен този IBS сензор и дали може да има връзка с неработенето на ключа,в смисъл да не ми зарежда батерията докато е на контакт...

Ако имаш съмнения в батерията измери я с мултицет.Ама трябва да изкормиш ключа ако не е комфорт.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 03 Дек 2012, 22:40

колега честно да ти кажа аз се боря с този проблем също за високата консумация имам предвид!Нито дилъри помагат никой братче,така като гледам колко хора имат този проблем във форума и единици са го решили....вече се отчаях!Никой ли не е на ясно с ел. инсталацията на този автомобил?Имам 27 страници диагностики от дилър ако някой може да помогне.... :bowdown:
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

ентусиаст
Аватар

Мнение от memorex » 03 Дек 2012, 23:03

Ако питаш мене не мога да ти помогна .Ако някой от модераторите иска и не ти е зъл сигурно може .За колегата от Ирландия освен да попива инфо няма друг вариант щот там са са комерсиални

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RIDDICK » 04 Дек 2012, 0:56

memorex написа:
RIDDICK написа:благодаря за отговорите колеги,аз каквото съм могъл да намеря с търсачката съм го прочел просто ми се искаше по свежа информация ако има

Ако имаш съмнения в батерията измери я с мултицет.Ама трябва да изкормиш ключа ако не е комфорт.

Колега поръчах си две батерии от ибей,сложих първата всичко си тръгна
Отключва заключва...3-4 дни и спря,помислих си че е от батерията сложих втората
отключи заключи ..аз щастлив но само за 1 час,пак спря ..отидох и си поръчах нов ключ
чакам да ми го доставят от бмв..дано поне ми се реши проблема
Интересното е че като отидох в бмв и им казах за проблема с ключа бяха категорични
чипа бил се прецаквал имали живот чиповете..нито закачаха колата
за диагностика..,казах им че ноже батерията така и така те казаха батррии не се сменили а направо ключ..
Ами поръчах кво да правя то срам ме хваща да отключвам и да бързам да слагам коюнтакт
да не пищи алармата.. :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 04 Дек 2012, 9:15

Потърси във форума (и въобще в нета) инфо за Diversity Module - може там да ти е проблема.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d

Мнение от _Maranello_ » 04 Дек 2012, 13:37

Виж в тази тема на колегата da6ip, за моя проблем с модула. http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=116&t=240323&start=15#p2954505
Здраве, безаварийно и безпроблемно!

Назад към Е60/Е61