Смяна на задна емблема Е61
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Dual_C
- Потребител
-
- Кара: Каравана-Е61 N57TU Bj2005
- Мечтае да кара: TUpolev 134
Смяна на задна емблема Е61
Привет колеги, сменял ли е емблемата на петата врата на Е61, защото първоначално смятах, че ще е лесна процедура, но ето че ударих на камък
Свалих всички кори на вратата с цел да стигна до крачетата на табелата от вътрешната страна, да извадя пластмасовите втулчици които я държат и да извърша смяната, че моята се е излющила цялата и ме дразни. Да ама не, оказа се че има допълнителна ламарина, която покрива средния участък /от обратната страна на номера/ и явно смяната не е оттук. Събрах всичко обратно с цената на една счупена щипка и се опитах да проникна външно откъм бравата. Външната пластмасова капачка на бравата се откача лесно от щипките, но не може да се извади защото опира в номера, а той е занитен
Въпросът ми е, някой минавал ли е по тази процедура, за да не се окаже, че след като разпробия нита на номера, отново няма да имам достъп за манипулацията. Да не би просто да е залепена със силикон и да разглобявам половината кола за да го установя

Въпросът ми е, някой минавал ли е по тази процедура, за да не се окаже, че след като разпробия нита на номера, отново няма да имам достъп за манипулацията. Да не би просто да е залепена със силикон и да разглобявам половината кола за да го установя

- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
Re: Смяна на задна емблема Е61
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
- Dual_C
- Потребител
-
- Кара: Каравана-Е61 N57TU Bj2005
- Мечтае да кара: TUpolev 134
Благодаря ти за линка колега, ще се възползвам. Струва ми се обаче, че на този пич му беше доста хлабава емблемката, моята едва ли ще позволи да подпъхна хартийка. Аз мисля да почна с фина отверка, стига да не се отличи на лака, че най-много ме е яд на следи от подобни операции, все там са ми очите после 

- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
Може да пробваш да подпъхнеш рибарска корда, с която леко да повдигнеш от една страна и да мушнеш нещо под емблемата. После завърташ кордата и от другия край и там подпъхваш. И лека полека изваждаш емблемата.
Продавам:
Оригиналното приспособление е подобно на клин.Можеш сам да си изработиш подобен oт пластмасова шпатула за чистене на скреж продават ги без пари.Гледай да не използваш метални предмети
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Емблемата по принцип просто се издърпва и двете крачета излизат, но... аз моята също не успях да я извадя
Опасявах се да не я счупя и затова се отказах.
Първо увий една отвертка в парцал и измъкни емблемата с 3-4 мм, това става лесно. След това прекарай зад нея някакво здраво въже, примерно сезал, и после дърпай равномерно и хоризонтално в посока обратна на движението. Трябва равномерно да овържеш (примерно на "Х") и дърпаш, за да не се счупи някое краче и да не се налага да разпробиваш с бормашина.

Първо увий една отвертка в парцал и измъкни емблемата с 3-4 мм, това става лесно. След това прекарай зад нея някакво здраво въже, примерно сезал, и после дърпай равномерно и хоризонтално в посока обратна на движението. Трябва равномерно да овържеш (примерно на "Х") и дърпаш, за да не се счупи някое краче и да не се налага да разпробиваш с бормашина.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
6 мнения
• Страница 1 от 1