чукане на кардан
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
чукане на кардан
Колеги, имам един проблем...когато включвам от първа на задна и обратно ( кутията е ръчка) се чува едно чукане на метал от кардана някъде .някой имал ли е подобен проблем...мислех, че е от карето на скоростната кутия, смених го, и не се прецаках защото беше с разбити втулки, но чукането не изчезна,сега ме карат да сменям висящ лагер???? дали може да е той? можело и шлици на кардана... какво е според вас? не мога да си позволя да оставя колата в сервиз, където да бъде разглобена и да търсят причина..искам да отида в сервиз и готова диагноза и да мина за 1 ден, че колата ми трябва. И къде в Пловдив мога да го направя????
Последна промяна bezdomnia на 17 Окт 2012, 20:58, променена общо 1 път
Re: чукане на кардан
Моята 530d само, че Е39 беше от гуменото каре на кардана.
След като го смених майсторчето ме накара да се върна след 1-2 дни да го затегне пак защото така трябвало,
иначе щяло пак да се разтропа.
След като го смених майсторчето ме накара да се върна след 1-2 дни да го затегне пак защото така трябвало,
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
моите болтове не са натягани
възможно ли да е от това???????????/

Това имах предвид, ако не се намери друга причина.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
А какво друго може да е имаш ли предположение
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
мерси а другите колеги дали не им идва нещо на ум
- zdravko_boqdjieff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60
- Мечтае да кара: Air Bus a380
- Детайли за колата: 535d
bezdomnia написа:мерси а другите колеги дали не им идва нещо на ум
Здрасти колега!Така без да сме чули и видели колата е трудно да се гадае,но все пак мисля ,че може да е гуменото уплътнение на висящия лагер(цял лагер около 150 лв)+труд 50-70 лв!Мога да те пратя в едни сервиз в който правят само бмв-та!Намира се в гр.Пловдив на изхода за Асеновград от дясно на последния светофар!Търси Данчо!Името на сервиза е Найси Кар

Никога,никога не се предавай!!!
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
знам ги тея там си сменях демферната шайба...мислех да отида там но честно казано може би съм единственият недоволен от този сервиз...иначе верно всички ми го хвалят
- s.nikov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 - М57 - 01'
- Мечтае да кара: Shelby GT500 - 67'
Зависи какъв е звука от чукането. Аз имах такъв проблем, чукаше като сменявах от задна на първа и обратното. Най-силно се чуваше когато отделях съединителя рязко, демек когато кардана зацепваше рязко. Проблема при мен излезе, че идва от шлиците на кардана. Майстора каза, че е нормално при тези коли и на тези километри, понеже имат голям въртящ момент. Оправи ми го като го отвори и намаза шлиците със стопер. Все още държи.
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
s.nikov написа:Зависи какъв е звука от чукането. Аз имах такъв проблем, чукаше като сменявах от задна на първа и обратното. Най-силно се чуваше когато отделях съединителя рязко, демек когато кардана зацепваше рязко. Проблема при мен излезе, че идва от шлиците на кардана. Майстора каза, че е нормално при тези коли и на тези километри, понеже имат голям въртящ момент. Оправи ми го като го отвори и намаза шлиците със стопер. Все още държи.
колега може би ще е същото ..звукър е все едно урдяш 2 парчета метал едно в друго...иначе точно при същите превключвания се чува...извинявай за непознанието ми но какво е "стопер"..колко ти взема за ремонта..един дето ми каза че е това иска да ми сменя целият кардан

- s.nikov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 - М57 - 01'
- Мечтае да кара: Shelby GT500 - 67'
И аз мислех да сменявам кардана, но понеже моя майстор е такъв, че все гледа да ти спести некой лев понеже е възрастен човек и не е алчен и не го смених а му дадох да се развихри, така и така мислех да го хвърлям
Не си ли виждал как болтове са оцветени в разни цветове, когато ги развиеш, е това е стопер. Мажеш болта и веднага го завиваш и действа като лепило, когато изсъхне. По същия начин слагаш на шлиците и веднага затвараш кардана, има различни цветове на стоперите, според които им се определя силата на "стопиране"
Тази манипулация я направихме преди почти една година и въпреки, че не вярвах, всичко е ОК. Като пари не мога с точност да ти кажа понеже ми прави и други неща и знам цялата сметка, но беше или 80лв. или 60лв, но като се замисля по скоро да е било 80лв понеже си спомням колко работа и псуване беше докато го свали тоя кардан. Дано да съм бил полезен 

Не си ли виждал как болтове са оцветени в разни цветове, когато ги развиеш, е това е стопер. Мажеш болта и веднага го завиваш и действа като лепило, когато изсъхне. По същия начин слагаш на шлиците и веднага затвараш кардана, има различни цветове на стоперите, според които им се определя силата на "стопиране"

Понеже и аз днес оправих едно кофти чукане и да кажа, че може да идва от разхлабен болт на нещото ,което е над носача и влиза в калника, пада колето от вътре е гайка а отвън главата на болта
и колата вече всичко и е перфектно, но майсторите до, като видят, че е това ми смениха един накрайник и карето на кардана, че било закъсано ( а пък то е дебело около 10см
) ама както и да е

- AngelG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d
vas33 написа:Моята 530d само, че Е39 беше от гуменото каре на кардана.
Гумено каре на кардана

- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
AngelG написа:vas33 написа:Моята 530d само, че Е39 беше от гуменото каре на кардана.
Гумено каре на карданаПри мен беше същото на Мерцедеса
колеги имате в предвид гуменото каре което свързва скоростната кутия и кардана ли? то е сменено с чисто ново...
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3