чукане на кардан

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

чукане на кардан

Мнение от bezdomnia » 17 Окт 2012, 20:34

Колеги, имам един проблем...когато включвам от първа на задна и обратно ( кутията е ръчка) се чува едно чукане на метал от кардана някъде .някой имал ли е подобен проблем...мислех, че е от карето на скоростната кутия, смених го, и не се прецаках защото беше с разбити втулки, но чукането не изчезна,сега ме карат да сменям висящ лагер???? дали може да е той? можело и шлици на кардана... какво е според вас? не мога да си позволя да оставя колата в сервиз, където да бъде разглобена и да търсят причина..искам да отида в сервиз и готова диагноза и да мина за 1 ден, че колата ми трябва. И къде в Пловдив мога да го направя????
Последна промяна bezdomnia на 17 Окт 2012, 20:58, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 530d

Re: чукане на кардан

Мнение от vas33 » 17 Окт 2012, 20:43

Моята 530d само, че Е39 беше от гуменото каре на кардана.
След като го смених майсторчето ме накара да се върна след 1-2 дни да го затегне пак защото така трябвало,
иначе щяло пак да се разтропа.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bezdomnia » 17 Окт 2012, 21:03

моите болтове не са натягани :( възможно ли да е от това???????????/

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vas33 » 19 Окт 2012, 10:58

Това имах предвид, ако не се намери друга причина.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bezdomnia » 19 Окт 2012, 13:14

А какво друго може да е имаш ли предположение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vas33 » 19 Окт 2012, 13:52

Друго не ми идва наум колега, примен беше от карето.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bezdomnia » 19 Окт 2012, 17:05

мерси а другите колеги дали не им идва нещо на ум

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60
Мечтае да кара: Air Bus a380
Детайли за колата: 535d

Мнение от zdravko_boqdjieff » 20 Окт 2012, 18:04

bezdomnia написа:мерси а другите колеги дали не им идва нещо на ум

Здрасти колега!Така без да сме чули и видели колата е трудно да се гадае,но все пак мисля ,че може да е гуменото уплътнение на висящия лагер(цял лагер около 150 лв)+труд 50-70 лв!Мога да те пратя в едни сервиз в който правят само бмв-та!Намира се в гр.Пловдив на изхода за Асеновград от дясно на последния светофар!Търси Данчо!Името на сервиза е Найси Кар :)Успех
Никога,никога не се предавай!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bezdomnia » 20 Окт 2012, 18:23

знам ги тея там си сменях демферната шайба...мислех да отида там но честно казано може би съм единственият недоволен от този сервиз...иначе верно всички ми го хвалят

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - М57 - 01'
Мечтае да кара: Shelby GT500 - 67'

Мнение от s.nikov » 21 Окт 2012, 14:09

Зависи какъв е звука от чукането. Аз имах такъв проблем, чукаше като сменявах от задна на първа и обратното. Най-силно се чуваше когато отделях съединителя рязко, демек когато кардана зацепваше рязко. Проблема при мен излезе, че идва от шлиците на кардана. Майстора каза, че е нормално при тези коли и на тези километри, понеже имат голям въртящ момент. Оправи ми го като го отвори и намаза шлиците със стопер. Все още държи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bezdomnia » 21 Окт 2012, 15:03

s.nikov написа:Зависи какъв е звука от чукането. Аз имах такъв проблем, чукаше като сменявах от задна на първа и обратното. Най-силно се чуваше когато отделях съединителя рязко, демек когато кардана зацепваше рязко. Проблема при мен излезе, че идва от шлиците на кардана. Майстора каза, че е нормално при тези коли и на тези километри, понеже имат голям въртящ момент. Оправи ми го като го отвори и намаза шлиците със стопер. Все още държи.

колега може би ще е същото ..звукър е все едно урдяш 2 парчета метал едно в друго...иначе точно при същите превключвания се чува...извинявай за непознанието ми но какво е "стопер"..колко ти взема за ремонта..един дето ми каза че е това иска да ми сменя целият кардан :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - М57 - 01'
Мечтае да кара: Shelby GT500 - 67'

Мнение от s.nikov » 22 Окт 2012, 15:42

И аз мислех да сменявам кардана, но понеже моя майстор е такъв, че все гледа да ти спести некой лев понеже е възрастен човек и не е алчен и не го смених а му дадох да се развихри, така и така мислех да го хвърлям :lol:
Не си ли виждал как болтове са оцветени в разни цветове, когато ги развиеш, е това е стопер. Мажеш болта и веднага го завиваш и действа като лепило, когато изсъхне. По същия начин слагаш на шлиците и веднага затвараш кардана, има различни цветове на стоперите, според които им се определя силата на "стопиране" :D Тази манипулация я направихме преди почти една година и въпреки, че не вярвах, всичко е ОК. Като пари не мога с точност да ти кажа понеже ми прави и други неща и знам цялата сметка, но беше или 80лв. или 60лв, но като се замисля по скоро да е било 80лв понеже си спомням колко работа и псуване беше докато го свали тоя кардан. Дано да съм бил полезен :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е65

Мнение от b2d » 22 Ное 2012, 2:22

Понеже и аз днес оправих едно кофти чукане и да кажа, че може да идва от разхлабен болт на нещото ,което е над носача и влиза в калника, пада колето от вътре е гайка а отвън главата на болта :) и колата вече всичко и е перфектно, но майсторите до, като видят, че е това ми смениха един накрайник и карето на кардана, че било закъсано ( а пък то е дебело около 10см :shock: :mhihi: :evil: ) ама както и да е

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d

Мнение от AngelG » 22 Ное 2012, 2:49

vas33 написа:Моята 530d само, че Е39 беше от гуменото каре на кардана.
След като го смених майсторчето ме накара да се върна след 1-2 дни да го затегне пак защото така трябвало,

Гумено каре на кардана :yes: При мен беше същото на Мерцедеса

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bezdomnia » 23 Ное 2012, 12:59

AngelG написа:
vas33 написа:Моята 530d само, че Е39 беше от гуменото каре на кардана.

Гумено каре на кардана :yes: При мен беше същото на Мерцедеса

колеги имате в предвид гуменото каре което свързва скоростната кутия и кардана ли? то е сменено с чисто ново...

Следваща

Назад към Е60/Е61