Ъпгрейд на интеркулер
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
Ъпгрейд на интеркулер
Здравейте колеги,
Преди време бях попаднал на един английски сайт в който има инфо за тунинговане на 535д : http://www.bmw535d.co.uk/id11.html
Англичанинът си е сменил интеркулера и идеята му доста ми допада.
Мнения?
Преди време бях попаднал на един английски сайт в който има инфо за тунинговане на 535д : http://www.bmw535d.co.uk/id11.html
Англичанинът си е сменил интеркулера и идеята му доста ми допада.
Мнения?
Re: Ъпгрейд на интеркулер
Идеята е добра, ако си решил да засилваш колата. В случай, че си я ремапнал, по-големият кулер ще има ефект, особено ако се запази тенденцията за горещо лято. Другият момент е, че както гледам моят кулер, ефекта от мухите и другите подобни дреболий, които "затлачват" или закачат кулера/имайки предвид свободния достъп фронтално/, ще е по-добре вместо подръжка на стария, направо нов по-голям. Разбира се ако си сток, не планираш ъпгрейд и кулера ти е в момента ок, не е оправдано, освен визуално.

- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
Re: Ъпгрейд на интеркулер
прекалено големия кулер не е също препоръчителен. Големината и обема на кулера се смятат, но незнам с точност как. Но единственото което може да си докараш с него е по-голям лаг на турбото, а не по-голяма мощност. Аз също обмислям вариант да го сменявам моя с по-голям, но чак толкова колкото е на човека от статията е пълна лудост... а и ефективността му е точно от най-долната му точка до средата някъде, където започва гредата на бронята. Тази повърхност като не се обдухва от насрещния поток направо си става излишна. Мишимото имат хубави кулери и по размери 

3 мнения
• Страница 1 от 1