Съобщение "Charging Fault!" или не зарежда :::РЕШЕН:::
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Съобщение "Charging Fault!" или не зарежда :::РЕШЕН:::
Докато Ванката (Dimitroff) се оправи и я прочете, искам са събера малко инфо за един проблем. Някой да е имал подобен казус и съобщение на дисплея на навигацията: "Charging Fault!". Едновременно с това се показа червен акумулатор на таблото (километража). Ако някой има инфо по въпроса, да сподели.
ПП. Четох някъде, че на Е60 им сменяли някакъв кабел около акумулаторната батерия, но така и не помня нещо конкретно.

ПП. Четох някъде, че на Е60 им сменяли някакъв кабел около акумулаторната батерия, но така и не помня нещо конкретно.

Последна промяна ICE на 10 Окт 2012, 21:05, променена общо 4 пъти
Re: Съобщение "Charging Falt!" :::help:::
Първо си пусни скритото меню (пише в други теми как) и отиди на позиция 9 за да видиш дали алтернатора ти зарежда акумулатора трябва да виждаш напрежение над 13 волта. Може би имаш стандартния проблем при е60 износен алтернатор. Ако е това да знаеш че се ремонтира евтино и не е нужно да купуваш нов за 1000лв. Аз съм сменял кабела на акумулатора с датчика - там симптомите са други и не показва тази грешка.
Tool - Fear Inoculum
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Сменяш номер 2 от тази схема и си готов : http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=12&fg=22
- ICE
- Ледения
-
За тези, които ще четат след нас тази тема, искам да кажа, че намерих тема за отключване на скритите менюта на Е60 тук:
viewtopic.php?f=116&t=196943&hilit=тайн%2A+меню%2A+е60%2A
Сега остава да направя теста за зареждането - меню 09.00 (виц.стр18 от документа), т.е. да видя на загасен мотор 12v, а след стартиране трябва да е 14v.
Колега Ilko Ivanov,
Благодаря за съвета!
Говориш за реле регулатора. Вероятно страдат често от тази болка.
За решението на този приблем мисля са се обърна към Франсизкуп (последният път останах много доволен от бързата и коректна работа).
Вие да имате други предложения?

viewtopic.php?f=116&t=196943&hilit=тайн%2A+меню%2A+е60%2A
Сега остава да направя теста за зареждането - меню 09.00 (виц.стр18 от документа), т.е. да видя на загасен мотор 12v, а след стартиране трябва да е 14v.
Колега Ilko Ivanov,
Благодаря за съвета!

Говориш за реле регулатора. Вероятно страдат често от тази болка.
За решението на този приблем мисля са се обърна към Франсизкуп (последният път останах много доволен от бързата и коректна работа).
Вие да имате други предложения?
- ICE
- Ледения
-
Re: Съобщение "Charging Fault!" :::help:::
Днес опитах са влезна в скритите менюта, но без успех. Стигнах до 19-то меню, изчаках да излезне отдолу code, въведох сбора от VIN-a (при мен е 34), и ме прати на 01.--, вместо да се върне на 01.00 и менютата да са отключени. Къде бъркам? 

Последна промяна ICE на 06 Окт 2012, 9:54, променена общо 2 пъти
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
ICE написа:Днес опитах са влезна в скритите менюта, но без успех. Стигнах до 19-то меню, изчаках да излезне отдолу code, въведох сбора от VIN-a (при мен е 34), и ме върна на 01.--, вместо на 01.00 и менютата да са отключени. Къде бъркам?
Тайната е в паузите/интервалите на натискане/задържане/отпускане. Трябва да го нацелиш.
Другият вариант е сбора ти да е грешен, че един колега беше събирал 6 цифри, а не 5.
Ако не успееш можем да се засечем някъде да разцъкам и аз

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- parakozov24
- Потребител
-
- Кара: E60 530d
- Мечтае да кара: параход
ICE написа:Днес опитах са влезна в скритите менюта, но без успех. Стигнах до 19-то меню, изчаках да излезне отдолу code, въведох сбора от VIN-a (при мен е 34), и ме върна на 01.--, вместо на 01.00 и менютата да са отключени. Къде бъркам?
колега е оправи ли проблема и на какви пари ?
аз от 3 месеца имам е60 и когато го купих,старият спобственик е сменил динамотопоради този проблем ,но сега новото не6то не пасва явно на колата и на мен така ми свети след палене.после като мине 2000 об. и се оправя.
та сега един пич ме слага пред свършен факт(оставих му старото динамо да види дали може да се направи)като ми иска 150 лв. за ремонта.затова се интересувам дали е реална цената или да се заяждам с него
Иначе евала за самолета който си купих,260 ги няма за нищо.със здраве.
- ICE
- Ледения
-
ОК, ако VIN-a ми е В764098, пак ли трябва са събера само последните 5 цифри, или събирам 6-те? С други думи сбора от последните 5 цифри ли е верен "27", или сбора от шестте цифри "34" е верен?! С удоволствие ще почерпя по сокче на някоя бензиностанция докато ми показваш как се отключват скритите менюта (благодаря за предложението), но днес компа изписа "very low voltage" или нещо от сорта. Заради това не смея да я подкарам от гаража.
Благодаря за съветите и съпорта.
Благодаря за съветите и съпорта.

- ICE
- Ледения
-
aero написа:Последните 5 символа, 27
Хахаха, подозирах че съм сгрешил. Днес ще пробвам пак, ако ми е останал ток в колата. Благодаря!

- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7

- vgza
- младши ентусиаст
-
Оф да, така става като четеш по диагонал
- ICE
- Ледения
-
- vgza
- младши ентусиаст
-
Всъщност разбрах защо - аз просто го копирах от съобщението ти, просто ънкодинга е друг, все едно съм написал българско В а не английско Б
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3