E60 , 530 ... Дизел или бензин ?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
E60 , 530 ... Дизел или бензин ?
Здравейте на всички ! Нов съм във форума и ми предстои закупуване на първата ми кола ( ако съвсем не се откажа
). Насочил съм се към 530 , но все още се колебая за това дали да е дизел или бензин. Четох на дълго и на широко , мнения хиляди и като че ли малко в повече се реших за дизел , но все пак искам да попитам и вас като хора с по-голям опит и знания. Та какво бихте ме посъветвали ? ( освен да използвам търсачката и да прегледам форума за такива теми) 

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Re: E60 , 530 ... Дизел или бензин ?
Ако караш малко - бензин
Ако караш много - дизел

Ако караш много - дизел

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Като фен на бензина , бих избрал ... дизела . Вярно, че вероятността да попаднеш на милионник е 5 пъти по-голяма и ремонтите по двигателя евентуално са много по-скъпи, но Е60 е голяма кола и се предполага, че ще върти по много километри . Също така при 1800кг автоматик , въртящия момент си има значение . Успех
Ами не бих казал , че карам много , но от друга страна всеки ден ми се налага да се придвижвам нанякъде. Колебанието ми се породи от това , че 'старите дизели създавали проблеми ' , а разхода на бензиновите е значително по-голям. Не ми се ще да взема бензинова 530-ка и да и слагам газова уредба. От скромния ми опит с коли на газ , рано или късно колата започва да прави проблеми. Та вярно ли е , че дизелите са 'по-проблемни' от бензиновите или това се отнася за двигателите преди комън-реил системата ; също така се интересувам дали газовата уредба ще скапи колата или всичко зависи как е сложена самата уредба
.

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Така и така ще си купуваш сравнително по скъпа кола,мятай се на дизела и си патрон.
Върви доста добре,разхода е повече от приличен.Да,дизела има малко повече неща за евентуален ремонт от бензиновия мотор,НО пък мотора си е сполучлив.
Аз така бих направил,ама парите са си твой
Върви доста добре,разхода е повече от приличен.Да,дизела има малко повече неща за евентуален ремонт от бензиновия мотор,НО пък мотора си е сполучлив.
Аз така бих направил,ама парите са си твой

- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
има тема за газта там е описано дали го скапва , по мое мнение си е екстра ...
незнам защо се казва ако караш по малко на бензин а ако караш повече - дизел , според мен е ако караш малко да е на бензин а ако караш повече да е на газ
по общото мнение с което съм съгласен дизел на 150.000км + почват проблемите ( неговоря за единични слопучливи броики , които не са до толкова сполучливи а просто са си добре подържани ) нормално си е на един дизел да предвидиш някъв допълнителен ремонт на турбина и някои дюза което няма да ти е под 3-4.000лв дето се вика подръжката скача около 3 пъти отгоре . Да не забравяме факта че газта излиза доста по тънко от дизела и за 6 цилиндара инжекциона е около 2.400 на БРЦ ако не се лъжа , което се избива и поне знаеш че няма да те остави на пътя като някои дюза например.Пък и в случи да нямаш проблеми с дизела които не са 100% задължителни , но са много вероятни самия факт че инжекциона се избива и ще си спокоен и че ще караш със сигурност по ефтино според мен си струва. Аз карам от 4 години на газ и съм много доволен и пак бих си взел кола и да и сложа газово. Успех
незнам защо се казва ако караш по малко на бензин а ако караш повече - дизел , според мен е ако караш малко да е на бензин а ако караш повече да е на газ

cocosas написа:има тема за газта там е описано дали го скапва , по мое мнение си е екстра ...
незнам защо се казва ако караш по малко на бензин а ако караш повече - дизел , според мен е ако караш малко да е на бензин а ако караш повече да е на газпо общото мнение с което съм съгласен дизел на 150.000км + почват проблемите ( неговоря за единични слопучливи броики , които не са до толкова сполучливи а просто са си добре подържани ) нормално си е на един дизел да предвидиш някъв допълнителен ремонт на турбина и някои дюза което няма да ти е под 3-4.000лв дето се вика подръжката скача около 3 пъти отгоре . Да не забравяме факта че газта излиза доста по тънко от дизела и за 6 цилиндара инжекциона е около 2.400 на БРЦ ако не се лъжа , което се избива и поне знаеш че няма да те остави на пътя като някои дюза например.Пък и в случи да нямаш проблеми с дизела които не са 100% задължителни , но са много вероятни самия факт че инжекциона се избива и ще си спокоен и че ще караш със сигурност по ефтино според мен си струва. Аз карам от 4 години на газ и съм много доволен и пак бих си взел кола и да и сложа газово. Успех
Тъкмо се бях решил за дизел и като ми каза , че евентуален ремонт по двигател/турбо би ми седнало ~ 4000 лв то май ще помисля още малко относно дизела....
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
Конкретно за модела 530 дизел е един от най_успешните дизелови мотори в автомобилостроенето.За бензиновия или не съм добре запознат или не е така от към бензиновите мотори.На какво ще попаднеш според мен зависи от това колко си запознат и колко искаш да притежаваш определения модел т.е дали знаеш какво искаш и колко го искаш.Твърдо съм зад дизела.Особено след ремапа няма дума за сравнение.Успех в избора .Кеф цена няма.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Cinder написа:530 бензин мотора го водят железен
Да не забравяме и повишения разход на масло на бензиновия мотор и според темата за разхода на масло на М54 200 000 смяна на сегменти и гумички.. Точно по тази причина аз се отказах от бензина и обърнах внимание на 3л дизел. Там имаме едни пеперудки лесни за демонтаж и основните опасения за счупване на мотора изчезват

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
На 200,000 км на дизела ще си сменил далеч повече неща от сегменти и гумички 

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Мисля че назрява моментът за мега-тема "БЕНЗИН vs. ДИЗЕЛ - истинските разходи за ремонт и гориво."
Щом намеря 2-3 часа да оформя нещата и ще я направя.
Аз за мен си направих калкулацията и излиза че от дизела съм на далавера и със ремонтите. Но пък не съм сменял турбо и други големи неща..

Щом намеря 2-3 часа да оформя нещата и ще я направя.

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
На 530ка доколкото успях да проуча не им е така проблемно турбото както на е90 320 163к.с. все пак новия внос в България на е60 всички знаем за километрите, лично аз като обикаляхме за 535д два екземпляра се оказаха на 450к и на 560к. Този на 450К беше на мой приятел и имаше начален проблем с колектора иначе и двете коли бяха безгрешни. Ще видим и аз на какво ще попадна, но съм решил още като го взема и отварям колектора и махам насекомите, нови гарнитурки, да ми е мирна главата.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
spower написа:Cinder написа:530 бензин мотора го водят железен
Да не забравяме и повишения разход на масло на бензиновия мотор и според темата за разхода на масло на М54 200 000 смяна на сегменти и гумички.. Точно по тази причина аз се отказах от бензина и обърнах внимание на 3л дизел. Там имаме едни пеперудки лесни за демонтаж и основните опасения за счупване на мотора изчезват
Харча на масло се отстранява за около +600 лв .... и мотора заспива за още 200К , а 1 дюзичка ти е толкова

Предимството на дизела е междинните ускорения и динамиката.. и до някъде разхода. Аз лично бих заложил на бензин с 272 понита

Недосатъците - скъпа поддръжка, капризни мотори, лошо гориво като източник на повечето болежки... може ако дизела ни беше като света тогава избора щеше да е 1, ама....
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
До скоро темата газ и каране с газова беше табу за мен .
За последния 1 месец ,двама мой приятели сложиха на Cayenne и CL г. инжекциони .
Останах много впечатлен, още повече като минаваш по 4000 км на седмица .
Нека да им е зле , и нека батките каращи дизели ( в това число и аз ), да им се смеем на бензиностанцията,
като зареждат газ .
За последния 1 месец ,двама мой приятели сложиха на Cayenne и CL г. инжекциони .
Останах много впечатлен, още повече като минаваш по 4000 км на седмица .
Нека да им е зле , и нека батките каращи дизели ( в това число и аз ), да им се смеем на бензиностанцията,
като зареждат газ .
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2