e 60 535i vs 530i facelift
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- VGZ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lend Cruiser 3.0 D4D
- Мечтае да кара: 300 hp+
e 60 535i vs 530i facelift
Здравейте.
Предстой ми избор между тези два мотора,и се допитвам до вас за савет.
Принципно клоня към 535i (306 hp),но ме спира мисълта че е за американскя пазар(или поне голяма част).Питането ми е има ли някакви сериозни разлики по отношение на основните агрегати и възли,ходовата част двигателя (който е единственото за което съм сигурен че би трябвало да не е проблем тъй като се монтира и на 335и ) или греша? Ще има ли части който няма да мога да открия и ще ми се налага да поръчвам от щатите и.т.н От друга страна тези който гледах са на доста високо ниво откъм екстри и глезотийки..визирам обдухването,което за мен е голяма глезотия.
Компромисния вариант е 530i (272hp) който е доста масов в европа и доста лесен за намиране.272hp не е никак малко (но сравнен с 306hp+2 турбинки ....)
Моля да споделите наблюденията си ако имате такива,да ми дадете съвети и като цяло да кажем нещо повече за тези два модела. Тъй като тук се дискутират предимно дизелови коли...
Предстой ми избор между тези два мотора,и се допитвам до вас за савет.
Принципно клоня към 535i (306 hp),но ме спира мисълта че е за американскя пазар(или поне голяма част).Питането ми е има ли някакви сериозни разлики по отношение на основните агрегати и възли,ходовата част двигателя (който е единственото за което съм сигурен че би трябвало да не е проблем тъй като се монтира и на 335и ) или греша? Ще има ли части който няма да мога да открия и ще ми се налага да поръчвам от щатите и.т.н От друга страна тези който гледах са на доста високо ниво откъм екстри и глезотийки..визирам обдухването,което за мен е голяма глезотия.
Компромисния вариант е 530i (272hp) който е доста масов в европа и доста лесен за намиране.272hp не е никак малко (но сравнен с 306hp+2 турбинки ....)
Моля да споделите наблюденията си ако имате такива,да ми дадете съвети и като цяло да кажем нещо повече за тези два модела. Тъй като тук се дискутират предимно дизелови коли...
Re: e 60 535i vs 530i facelift
530 е с N53 двигател, 535 с N54.
Ако прочетеш малко излиза че новия N54 е много по динамичен и добър двигател, а двигателите така или иначе се произвеждат в Германия, така че дори колата да е от Америка, не е проблем. Ако парите не са проблем, скачай на тези 306 кончета, които всъщност в определени тестове излизали и над 330
Само турбото да е живо и здраво 
Ако прочетеш малко излиза че новия N54 е много по динамичен и добър двигател, а двигателите така или иначе се произвеждат в Германия, така че дори колата да е от Америка, не е проблем. Ако парите не са проблем, скачай на тези 306 кончета, които всъщност в определени тестове излизали и над 330

- VGZ
- кандидат ентусиаст
-
Порових малко из сайтовете за продажби на коли в европа, и се оказва че има 2-3 екземпляра продаващи се към момента.
От който единият е в България
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Който е бил обявен и през 2011г,
http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=& ... PQNlFNMQ-Q
Някой знае ли какъв е случаят на тази..упоменато е че е регистриран в кат Враца,не че нещо но там не рагистрират ли "проблемни"
коли?
Като цяло съм решил да изчакам зимата ,но се оглеждам какво се предлага.
От който единият е в България
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Който е бил обявен и през 2011г,
http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=& ... PQNlFNMQ-Q
Някой знае ли какъв е случаят на тази..упоменато е че е регистриран в кат Враца,не че нещо но там не рагистрират ли "проблемни"
коли?
Като цяло съм решил да изчакам зимата ,но се оглеждам какво се предлага.
Преди 3 години като почнах да търся кола и аз гледах тази обява
. Километрите пак бяха същите - тази обява стои с години, цялата работа е много съмнителна

Tool - Fear Inoculum
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Имай предвид, че 535i имат проблеми с горивните помпи (HPFP). Не знам до колко е решен проблема след фейслифта, но доста американци са плакали от тея помпи.
Предвид това, че е и американка, аз бих предпочел 530. Вероятно ще можеш да намериш по-добра 530ка откъм години и екстри, за парите на 535i.
Предвид това, че е и американка, аз бих предпочел 530. Вероятно ще можеш да намериш по-добра 530ка откъм години и екстри, за парите на 535i.

- VGZ
- кандидат ентусиаст
-
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... res=EXPORT
Предполагам за тази става въпрос,защото найстина е красавица.
Не мога да си позволя подобна цена за лятна кола,тъй като съм с нагласата да я карам лятото само.Ще изчакам някоя 530-ка,прави ми впечатление че с наближаване на зимата се увеличават и обявите за продаващи се е60-ки.А и след зимата предполагам че цените ще паднат още малко.
Краен вариант е запазена 535д от Германия но там цените за читав екземпляр са с 20-30% нагоре в сравнение с бензинов еквивалент (530-ка).
Предполагам за тази става въпрос,защото найстина е красавица.
Не мога да си позволя подобна цена за лятна кола,тъй като съм с нагласата да я карам лятото само.Ще изчакам някоя 530-ка,прави ми впечатление че с наближаване на зимата се увеличават и обявите за продаващи се е60-ки.А и след зимата предполагам че цените ще паднат още малко.
Краен вариант е запазена 535д от Германия но там цените за читав екземпляр са с 20-30% нагоре в сравнение с бензинов еквивалент (530-ка).
- 730d e65
- Потребител
-
- Кара: bmw530i e60 N53B30
- Мечтае да кара: m5
Първо колеги според мен няма база за стъвняване между двата автомобила, смисал че е от ясно по ясно че 535цата ще е по винаги но пак за сметка е и по скъпа доста повече и обслужването ще и е доста повече и общо взето азимам въпросната 530 феиса 272 и сам си доста доволен до момента вървиси бая не гори много все пак е евро4 стъндарт какво да ви кажа още според мен няма база са сръвнение... 

bmw 530i 272
8 мнения
• Страница 1 от 1