E60 530d спря да върви
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- RED_LABEL
- Потребител
-
- Кара: E60 530d 04'
- Мечтае да кара: X6 50d
E60 530d спря да върви
Здравейте,вчера както си карам градско усетих как колата изгуби тяга,излизам извънградско давам газ но колата не отлита нормално както си е а ускорява плавно и трудно вдига 150-160.спрях давам газ на място и чувам че турбото не работи,прегледах вакумни маркучи където се виждат и всичко е ок,няма скъсани или изхлузени както беше ми се случило веднъж.Ясно ми е че ще има диагностика но това може да стане наи рано утре,но ако вие имате някъкви предположения какво се е случило, моля споделете.
- RED_LABEL
- Потребител
-
Re: E60 530d спря да върви
memorex написа:Да не е блокирал ЕГР вентила в отворено положение.?!?
Незнам колега,ще го разглобя да погледна и ако е добре поне да го отпиша като вариант,мерси за съвета

- security_g
- Потребител
-
- Кара: 320 GT XD
- Детайли за колата: 320 GT XD 2015г
Здр , колега преди няколко седмици и на мен ми се получи тоя проблем и се оказа единия маркуч на вакума на турбината. Цепката беше много малка и не се виждаше , най-добре ги извади и ги прегледай . Дано е това най-безболезнено е!!! Успех!!!!!!
- RED_LABEL
- Потребител
-
RED_LABEL написа:Здравейте,вчера както си карам градско усетих как колата изгуби тяга,излизам извънградско давам газ но колата не отлита нормално както си е а ускорява плавно и трудно вдига 150-160.спрях давам газ на място и чувам че турбото не работи,прегледах вакумни маркучи където се виждат и всичко е ок,няма скъсани или изхлузени както беше ми се случило веднъж.Ясно ми е че ще има диагностика но това може да стане наи рано утре,но ако вие имате някъкви предположения какво се е случило, моля споделете.
Нов признак от преди няколко часа: Като работи на място двигателя на тихи обороти на моменти цялата кола се тресе сякаш някои от вън я разклаща

Мерси колега,аз ги прегледах така на място няма нищо видимо но като се свалят става друга работа

- RED_LABEL
- Потребител
-
RED_LABEL написа:Здравейте,вчера както си карам градско усетих как колата изгуби тяга,излизам извънградско давам газ но колата не отлита нормално както си е а ускорява плавно и трудно вдига 150-160.спрях давам газ на място и чувам че турбото не работи,прегледах вакумни маркучи където се виждат и всичко е ок,няма скъсани или изхлузени както беше ми се случило веднъж.Ясно ми е че ще има диагностика но това може да стане наи рано утре,но ако вие имате някъкви предположения какво се е случило, моля споделете.
Проблема локализиран.Спукан маркуч от вакум помпата към клапана на турбото

За кой клапан говориш ,за актуатора ли? Той направо с вакуум – помпата ли е свързан . Питам защото при мен май не е така.
- RED_LABEL
- Потребител
-
memorex написа:За кой клапан говориш ,за актуатора ли? Той направо с вакуум – помпата ли е свързан . Питам защото при мен май не е така.
Колега става въпрос за маркуч номер 5 от схемата,грешката е моя

8 мнения
• Страница 1 от 1