Проблем с тресене между 110 и 130км
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- wolverinlio
- Потребител
-
Проблем с тресене между 110 и 130км
Здравейте колеги.
Имам следното питане колата ми тресе и се осеща в цялото купе и на волана между 110 и 130км.
По ходовата част нямам никакво проблеми проверено е каретата на диференцяла също са добре смених висящ лагер че беше разбит. Джантите са прави и балансирани проверени са в сервиз.
Та питането ми е имате ли идея от какво може да се получава това тресене не е нещо фрапиращо но ме дразни и ми се изка да го отстраня.
Благодаря ви предварително
Имам следното питане колата ми тресе и се осеща в цялото купе и на волана между 110 и 130км.
По ходовата част нямам никакво проблеми проверено е каретата на диференцяла също са добре смених висящ лагер че беше разбит. Джантите са прави и балансирани проверени са в сервиз.
Та питането ми е имате ли идея от какво може да се получава това тресене не е нещо фрапиращо но ме дразни и ми се изка да го отстраня.
Благодаря ви предварително

Re: Проблем с тресене между 110 и 130км
Проблема ти е в задните гуми/джанти.Това, че на баланс машината излиза "ОК", не значи, че джантата или гумата не е крива. Теоретично може да се балансира и квадратна джанта, така че да няма дисбаланс на машината, но возията във никакъв случай няма да е комфортна.
- Yani_Stoichkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '04
До скоро и при мен беше така със същата скорост, в сервиза се оказа разбити селенови втулки на задницата...
Audaces Fortuna Iuvat
- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
Yani_Stoichkov написа:До скоро и при мен беше така със същата скорост, в сервиза се оказа разбити селенови втулки на задницата...
Колега, и моята притриса при тези скорости. Усеща се и при други скорости, но много по-леко. При теб усещаше ли се? Дай повече инфо за ремонта. Диагностициране, отремонтиране, време, цени?
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
- Yani_Stoichkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '04
При мене тресеше от 110 до към 130 после спираше, след прегледа в сервиза смених 2 селенови втулки на задницата по 65 лв. за брой, другото опасение на моя майстор от което се опасяваше той беше проблема да не идва от носачите, защото ако са разбити те положението с тресенето е същото с едната разлика, че носачите са 350лв за бр.
Audaces Fortuna Iuvat
- sandini
- младши ентусиаст
-
Yani_Stoichkov написа:При мене тресеше от 110 до към 130 после спираше, след прегледа в сервиза смених 2 селенови втулки на задницата по 65 лв. за брой, другото опасение на моя майстор от което се опасяваше той беше проблема да не идва от носачите, защото ако са разбити те положението с тресенето е същото с едната разлика, че носачите са 350лв за бр.
Благодаря ти за инфо-то!

Продавам:
- plamen0242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '00 BMW 320d, '04 BMW 530d
През какво ли не минах и аз заради същото това тресене, и не се оправяше и това е. Статичен баланс, динамичен баланс, смяна на тампони, втулки, карета и нищо не помогна. Колеги се чудеха дали не е от Dynamic Drive. А гумите ми бяха на втори сезон. Добре, че на връщане от морето спуках задна гума, че да си взема две нови задни. С тях не тресе изобщо, и пак изпитвам удоволствие от шофирането.
- wolverinlio
- Потребител
-
Колеги извинявам се че не отговорих по рано но имах много работа. По отношение на джантите самите тях съм изправял и са супер не би трябвало да е от тях за селенови втукли за пръв път чувам може ли колегата да даде малко инфо. Ако се наложи и аз ще ги сменя ако и ако е възможно какъв е критерия за разбити такива втулки.
Мерси предварително
Мерси предварително

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Колега,
Първо сложи други гуми с джанти, от кола която не тресе и тогава се хвърляй на такова ремонти!
Първо сложи други гуми с джанти, от кола която не тресе и тогава се хвърляй на такова ремонти!

99% от случаите е гуми.
ако не са балансирани на хубав динамичен балансьор (такъв със притискащ валяк)- просто нямат балансиране.
ако не са балансирани на хубав динамичен балансьор (такъв със притискащ валяк)- просто нямат балансиране.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- sandini
- младши ентусиаст
-
При мен тресенето се оправи с лек баланс и заваряване на пукната джанта. И аз мислех, че мойте са балансирани и здрави (правих им баланс 2 месеца преди да започне да тересе), но явно нашите пътища си оказват пагубно влияние, а и джантите ми са някъкви жалки реплики. Спомни си това тресене имаше ли го преди да си провериш гумите и джантите или се е появило по-късно.
Продавам:
11 мнения
• Страница 1 от 1