Задължителни къси светлини през деня
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Задължителни къси светлини през деня
Здравейте,
Очаквах с нетърпение да видя какви са промените в закона за движение по пътищата в държавен вестник. По специално дали е задължително да се кара само на къси или е възможно да се кара и на дневни светлини. Ето подробности. http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMater ... dMat=67008
За щастие изрично е споменато, че може да се кара на дневни светлини което е добре иначе щеше дори колите с дневни светлини да бъдат принудени да карат на къси. Сега въпроса ми е: мислите ли че е60 преди фейслифта може да се модифицира, така че ринговете, които са габарите да минат за дневни светлини? Става въпрос за модификацията по мощни крушки/диоди и кодиране за увеличение на напрежението/яркоста. Има тема по въпроса четох я но немога да видя снимки от резултата, така че е трудно да преценя светлината дали може да мине за дневни светлини. Не става въпрос за слагането на umnitza angel eye - при което трябва да се реже фара - там е ясна работата.
Очаквах с нетърпение да видя какви са промените в закона за движение по пътищата в държавен вестник. По специално дали е задължително да се кара само на къси или е възможно да се кара и на дневни светлини. Ето подробности. http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMater ... dMat=67008
§ 3. В чл. 70 ал. 3 се изменя така:
„(3) През деня моторните превозни средства се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.“
За щастие изрично е споменато, че може да се кара на дневни светлини което е добре иначе щеше дори колите с дневни светлини да бъдат принудени да карат на къси. Сега въпроса ми е: мислите ли че е60 преди фейслифта може да се модифицира, така че ринговете, които са габарите да минат за дневни светлини? Става въпрос за модификацията по мощни крушки/диоди и кодиране за увеличение на напрежението/яркоста. Има тема по въпроса четох я но немога да видя снимки от резултата, така че е трудно да преценя светлината дали може да мине за дневни светлини. Не става въпрос за слагането на umnitza angel eye - при което трябва да се реже фара - там е ясна работата.
Tool - Fear Inoculum
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Re: Задължителни къси светлини през деня
Не мисля че с по-мощни крушки ще стане работата. Просто дизайна на тея рингове е калпав 

Интересно - Дефиниция на DLR в закона viewtopic.php?t=308302. Явно с преправяне няма да стане.
Последна промяна Emooo на 07 Авг 2012, 15:35, променена общо 3 пъти
Tool - Fear Inoculum
- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
Аз имам едни LCI фарове ама без лупите вътре , мислих някак да ползвам ринговете ама то няма никакъв вариант фейс ринг да се сложи в preFace фар...
Аз също мисля някви варианти за по-силни рингове и дейлайтс ,че преди фейса светят адски слабо тия рингове...

Аз също мисля някви варианти за по-силни рингове и дейлайтс ,че преди фейса светят адски слабо тия рингове...
- _Maranello_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d
Отдавна обмислям следните варианти. 1. Миналата година във Франция видях led дневни на Филипс. Помислих, че може да ги монтирам на решетката долу до халогените. Опасенията ми са да не стане грозотия и дали ще ги признаят толкова ниско. Та не ги взех и сега не мога да намеря същите, но не съм и търсил сериозно. 2. При мен дългите са на биксенон и вътрешното тяло служи само за светкавицата и е с обикновена лампа. Изключвам функцията за daylight от настройките, за да не ми светят ксеноните. Връзвам през реле към габаритите крушката на светкавицата, като най-вероятно ще я сменя с двойна такава или единична, но по-слаба. Все още не съм проверил и не знам какъв тип е тази лампа и дали от нея има двойна. Не знам в този случай дали ще ми дава грешка. Ако има двойна такава(като за стоп-габарит) - най вероятно не, защото светкавицата си остава, а на втората ще вържа дневните. 3. Просто си карам на къси, както и досега - хем отива на колата повече и се надявам да изкарат дълго. Между другото някой знае ли им цената? Да сме информирани.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Здраве, безаварийно и безпроблемно!
- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
Вчера разговарях с едни катаджии,точно по този въпрос.Те ми казаха,че в светлата част на деня може да се кара и на габарити.Малко се учудих,но все пак са хора на закона и не вярвам да са ме излъгали.Така,че ако е вярно не ви трябват дневни светлини.
- gh0s7r1d3r
- Потребител
-
peters75 написа:Вчера разговарях с едни катаджии,точно по този въпрос.Те ми казаха,че в светлата част на деня може да се кара и на габарити.Малко се учудих,но все пак са хора на закона и не вярвам да са ме излъгали.Така,че ако е вярно не ви трябват дневни светлини.
§ 3. В чл. 70 ал. 3 се изменя така: „(3) През деня моторнитепревозни средства се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.“
Не са те излъгали, просто са неграмотни...
peters75 написа:Вчера разговарях с едни катаджии,точно по този въпрос.Те ми казаха,че в светлата част на деня може да се кара и на габарити.Малко се учудих,но все пак са хора на закона и не вярвам да са ме излъгали.Така,че ако е вярно не ви трябват дневни светлини.
Не е важно какво казват катаджиите важно е какво пише в закона - къси или дневни светлини. Някой катаджии може по тяхно усмотрение да пропускат с габарити но други няма да го направят още повече като видят БМВ и гледат за какво да се заядат и габаритите ще са най-малкото.
Tool - Fear Inoculum
Emooo написа:Сега въпроса ми е: мислите ли че е60 преди фейслифта може да се модифицира, така че ринговете, които са габарите да минат за дневни светлини? Става въпрос за модификацията по мощни крушки/диоди и кодиране за увеличение на напрежението/яркоста. Има тема по въпроса четох я но немога да видя снимки от резултата, така че е трудно да преценя светлината дали може да мине за дневни светлини...
директно отговарям: нищо не може да се направи, за да засветят ярко добрите стари рингове. просто не са направени, за да светят ярко.
1. колкото и мощни диодни крушки да се сложат, резултатът е никакъв и има риск да се разтопи пластмасата на светоотвода, която ще почернее и ще засветят още по-слабо.
2. "кодиране за увеличение на напрежението" е изречение без смисъл.
3. оптималното решение, без да се реже фара и да се подменят ринговете, е да се направят вътрешните блиц светлини (помощни дълги) да светят на 20-30% още със запалване на двигателя, а в момента в който се включат късите, вътрешните да изгасват.
това си го бях направил и беше идеално, но umnitza ринговете надделяха на финала

в момента такава DRL система имам на другата кола - вътрешните дълги светлини са настроени да светят на 20% и се виждат супер, тъй като рефлектора концентрира светлината (като за дълги), дори като се усилят на 30% и започват да заслепяват.
доколкото знам Е60-ките Хамериканки са фабрично с такава система за дневни светлини или греша?

peters75 написа:Вчера разговарях с едни катаджии,точно по този въпрос.Те ми казаха,че в светлата част на деня може да се кара и на габарити...
и през нощта може да караш без фарове, нали се сещаш

Един познат кара wv passat и си е сложил белешка на таблото пусни фарове
проблема ти е решен.А на моята e60 2004 когато оставя копченцето за светлините на ауто касите ми светят и през деня. 

- _Maranello_
- кандидат ентусиаст
-
Получих информация, че в BMW сервизите обсъждат с немските си колеги да активират функцията на процент от флаш-а, само чрез кодиране както е при американските. Така, че аз изчаквам и после решавам за афтърмаркета.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Нали имаще опцията да се ползват за дневни светлини-рингове+процент на дългите,аз това мисля да пробвам тези дни и ще пиша ако се получи както трябва 

- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
На мойта пре-фейсова Е60-ка халогенните крушки на дългите са изпекли стъклото отпред. Сега е напукано и слабо пропуска и силно разсеива светлината. Не знам дали е добра идея да си правите халогенните крушки да светят непрестанно. Дори и на процент, предполагам, че греят доста повече от ксеноновата крушка зад лупата.
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
- _Maranello_
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за инфото. А знаеш ли твоите на какъв процент са?
- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
От каране на дълги е, не от DRL.
Продавам: