530д Странен шум ?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

530д Странен шум ?

Мнение от DEO » 23 Юли 2012, 12:20

Здравейте,

купих си Е60 530д. 218к.с. 2004г. Колата е внос 2011 от Германия, като там са сменени почти всички елементи на автомобила за да стане файслифт(фарове, стопове, скорости и т.н.). Колата е много пазена и няма никъде теч на масло, даже и при рейката. Върви страхотно и разхода е доста нисък, да не кажа прекалено. Двигателя и скоростите имат фактура, че като ги е купил германеца са били на 90 000км. По мой сметки излиза че автомобила е на около 110 000км сега. Човека е бил някакъв бмв маниак и е имал е30-ки и други стари но доста запазени моделчета в гаража.

Но има нещо което ме притеснява, понякога на празен ход се чува едно тракане(всеедно нещо почуква някъде). Звука не е с постоянна честота и и се случва рядко. Като се подава газ не чувам да се ускорява... Тракането се чува някъде от горе, но немога да го определя точно защото си се изнася по двигателя. Много ме дразни да незнам какво е, защото искам да го оправя.

Незнам дали е дюза или пеперутки. Неможах да ги махна защото като я купих директно заминах на почивка и сега като се върна ще ги махам.
Дали някой е имал подобен проблем или има идея откъде може да трака така, някоя клапа или нз... ?

Искам да го оправя, защото сега съм в Пловдив, но като се върна трябва да се пътува до морето и това са си повечко километри. Купих от добавката за дюзи Протек и малко понамаля май проблема, но все още го има. Взел съм още една тубичка от тая добавка и като затръгвам към София ще я сипя и нея, ако не друго поне си е добра профилактика.
Последна промяна DEO на 23 Юли 2012, 23:18, променена общо 1 път
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!
ИзображениеИзображение
Части за Е34 - тел.0899 828 626

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Re: 530д Странен шум ?

Мнение от jordanpar » 23 Юли 2012, 19:34

Изглежда покупката на тва БМВ наистина толкова те е развълнувала,че в еуфорията забравяш основни правила при притежание на нов и непознат автомобил.Не казваш от познат ли го взимаш така на доверие или от автокъща,където знаят с такива подробности историята и на продавача.Мен лично ми е чудно защо германец ще си играе да сменя фейс,двигател и скоростна кутия,което е много,много скъпо там,вместо директно да върне и да удължи лизинг за нов модел.Но може и да има такива.
Имаш притеснителен шум в двигателя,сипваш добавка и си спокоен???Тракането може да е от недоомасляване,кофти или остаряло масло,но казваш че не се засилва.Ако беше дюза най-вероятно щеше да се усеща в оборотите или в леки притрисания,а може би и по-трудно палене ,имаше такава тема,намери я.
Човек,това море може да ти излезе доста по-скъпо от очакваното ако мислиш че само с една добавка за дюзи ще си помогнеш.
До морето и обратно и насам натам..........без да си обслужил колата.Хм.
Обслужването на тоя двигател и без това е свързано с толкова хамалогия,че още 12 развъртания за да вдигнеш колектора щяха да ти се сторят нищо работа за да провериш и пеперуди,и ЕГР и филтър картерни газове ..........
Наистина,отдели 4 часа и малко кеш за този автомобил,сигурен съм че той ще ти ги върне в удоволствие от карането.
Честито за придобивката и късмет,ако все пак тръгнеш за морето преди да си проверил всичко.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60
Мечтае да кара: Air Bus a380
Детайли за колата: 535d

Мнение от zdravko_boqdjieff » 23 Юли 2012, 20:30

И аз го усетих на моята кола този шум след смяна на масло!Минах някаде около 5 хил. км и започна това по странно шумене което се усилва леко и после напълно изчезва а звука е паралелен с този на двигателя! :?: Когато е студена не се чува и самият звук идва от към бъбреците не от горната страна на двигателя!Ходих в два сервиза преди дни и в единия ми викат демпферната шайба била за смяна (а аз съм я сменил преди 30 000 км)!Другите казаха,че трябвало да се свалят ремъците и да се чуе без тях дали шуми ?!?!? Незнам на кой да вярвам вече... :dunno: Колата е 535 д 150 000 км!
Никога,никога не се предавай!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 23 Юли 2012, 21:51

челен удар ли е имало?
и за какви фейсове става дума? :mhihi:

иначе по темата, вероятно е дюза.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DEO » 23 Юли 2012, 23:10

Колата не е от автокъща, а от човек. Сам е купил колата от Германия и затова знам историята на автомобила. Колата е била с десен волан, и явно така или иначе е трябвало да копува нови табла и т.н. и затова човека е взел всичко от фейса. Имам както казах и фактура за новите скорости и снимки от германия, тоест колата е правена там и то доста качествено. Колата не е имала никакви удъри. Занимавал съм се доста годинки с правене на такива автомобили и им знам номерата на майсторите.

Минах през Сакс от форума за съвет за окачване и т.н. и я вдигнахме и каза, че колата е повече от слънце. Проблема е че и той не се сеща от къде ще идва този шум. Каза да сипя добавката да покарам и да видим. Иначе другото е да се свали ремъка и да се види дали ще го има пак шума, но лошото е, че доста рядко го прави. Иначе и демферната шайба е сменяна и няма проблем. Компресора на климата включва със закъснение, но не мисля, че е от него.

За морето както казах, не смятам да се ходи с колата преди да се разбере проблема. Сега съм само до Пловдив, за да видя дали с добавката която Сакс каза да сложа ще се оправи проблема, ако не ще се ходи да я разглабя докато не каже точно какво е.

Аз съм си доста маниак на тема поддържан автомобил и не мога да я карам и да знам, че нещо не е наред. Просто ми беше интересно дали някой няма подобен проблем, за да помогне.
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @ndro » 24 Юли 2012, 7:36

а двигателят защо е сменян?
колата е купувана от германия и е била с десен волан?

по темата: дюза или повдигач. на студен или на топъл двигател го прави?
може да почуква и от ангренажната верига, но ще е постоянно, а при теб е непостоянно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zdravko_boqdjieff » 24 Юли 2012, 9:15

Сега съм само до Пловдив, за да видя дали с добавката която Сакс каза да сложа ще се оправи проблема, ако не ще се ходи да я разглабя докато не каже точно какво е.

Мога да ти препоръчам един сервиз където правят само Бмв-ета!Казва се Nicy Car и се намира по пътя за Асеновград на последния светофар преди надлеза !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DEO » 24 Юли 2012, 9:44

Прави го и при студен и при топъл. Когато си реши тогава.

Балгодаря колега за препоръчания сервиз. Ще видя да мина ако могат да я погледнат.
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Мнение от sawion » 24 Юли 2012, 17:17

Само за инфо, автомат от фейслифт неможе да се сложи на преди фейс. Не и ако не се смени 1 куп части по мотора, наред с компютъра, турбото, дюзите, джойстика и няколко модула със солидно програмиране...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 24 Юли 2012, 17:39

Сигурно само скоростния лост му е сменен.
Tool - Fear Inoculum

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zdravko_boqdjieff » 24 Юли 2012, 19:55

А бе хора тоя форум е пълен само с такива, които се чудят какво да пишат май!!!Само спамаджии!Човека пита за проблем да му помогнем а вие 10 човека му обсъждате дали му е блъскана колата,дали нещо и има дали е крадена и всякакви други глупости!Вижте чуждите форуми дали си пишат такива глупости!Ако някой германец или др разбира български език и чете нашите форуми направо ще се пръсне от смях! :mhihi: Почти цялата тема е ИЗВЪН това което се пита!СМЕШНО е нали ????Имам чувството,че никой не кара бмв и го е яд нещо, че човека има такова,че дори му е направен и фейслифт :kuku: Извинявам се ако някой се почувства засегнат ама мисля,че съм прав!

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 24 Юли 2012, 20:39

zdravko_boqdjieff написа:А бе хора тоя форум е пълен само с такива, които се чудят какво да пишат май!!!Само спамаджии!Човека пита за проблем да му помогнем а вие 10 човека му обсъждате дали му е блъскана колата,дали нещо и има дали е крадена и всякакви други глупости!Вижте чуждите форуми дали си пишат такива глупости!Ако някой германец или др разбира български език и чете нашите форуми направо ще се пръсне от смях! :mhihi: Почти цялата тема е ИЗВЪН това което се пита!СМЕШНО е нали ????Имам чувството,че никой не кара бмв и го е яд нещо, че човека има такова,че дори му е направен и фейслифт :kuku: Извинявам се ако някой се почувства засегнат ама мисля,че съм прав!

+1 :mhihi: напоследък само чета как хранят някого или как се заяждат хората, за това толкова и го чета вече тоя раздел, нищо полезно няма в последните 100+ поста
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Юли 2012, 21:50

Според мен пък нито ги е яд, нито го хранят, а просто се интересуват от историята на колата защото самото сменяне на цял двигател е странна работа и рядко се прави при сравнително нова кола.
И на много от нас ни писна пък други да обясняват как нищо не било по темата и трябва да се мълчи. То ако беше така, от този форум нищо нямаше да остане. Когато разберете понятието на думата форум, тогава ще разберете и защо редовно когато се започне една тема се излиза неминуемо извън нея, дори да е леко. Просто иначе смисълът на форума щеше да се изгуби и даже съм на мнение, че в този форум се пише прекалено малко НА ФОНА НА ОГРОМНИЯ БРОЙ ПОСЕТИТЕЛИ! И стига вече сте давали за пример какво било в чуждите форуми, като не ви харесва този, стойте в чуждите, а има и алтернативни тук.
И все си мисля, че ако трябва да се правят забележки как не се пише по темата, то има модератори тук и те ще го направят, а ако нещата не се прекратяват ще затворят темата или ще поизтрият някое мнение.
Да, не е приятно когато темата тотално се изметне, но не може да върви в някакъв строг ред и да не излиза извън релси, а всеки посетител на форума да се чувства като в казарма и да се пита кога ли ще кривне леко от пътя за да бъде порицан от група възмутени тук. Така просто няма да останат посетители във форума или ще са шепа хора, доволни от това, че си пишат по 3 мнения на ден със суха статистика и само по темата.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар

Мнение от @ndro » 24 Юли 2012, 22:59

zdravko_boqdjieff написа:А бе хора тоя форум е пълен само с такива, които се чудят какво да пишат май!!!... Извинявам се ако някой се почувства засегнат ама мисля,че съм прав!

според мен не си прав.
написал съм какъв според мен е проблемът на колегата.
а иначе ми е интересно:
1. защо е сменен двигателят?
2. защо е сменена скоростната кутия? и възможно ли е да е фейслифтова?
3. защо немец ще си купи кола с десен волан и ще се занимава да обръща всичко наопаки?
:bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 25 Юли 2012, 9:19

@ndro написа:
zdravko_boqdjieff написа:А бе хора тоя форум е пълен само с такива, които се чудят какво да пишат май!!!... Извинявам се ако някой се почувства засегнат ама мисля,че съм прав!

според мен не си прав.
написал съм какъв според мен е проблемът на колегата.
а иначе ми е интересно:
1. защо е сменен двигателят?
2. защо е сменена скоростната кутия? и възможно ли е да е фейслифтова?
3. защо немец ще си купи кола с десен волан и ще се занимава да обръща всичко наопаки?
:bchug:

Като цяло не са никак изключение обявите в Немско за коли със сменени мотори...(пеперудки, фабрични дефекти и т.н.) а и честно казано не виждам проблем да си купя кола със сменен мотор на 60 000 КМ и още 150 на купето , при положение че тези смени се правят в БМВ сервиз :yes: и цената е по-ниска от подобни автомобили :bchug:
Изображение Изображение

Следваща

Назад към Е60/Е61