пречупване на кожата на комфортни седалки
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- torre
- Потребител
-
- Кара: М550Д
пречупване на кожата на комфортни седалки
Здравейте колеги,
от около 2 месеца смених старото ми е60 530 с ново - 535.Тази новата е с комфортни седалки и е сравнително нова колата 2008 е на 90,000км. обаче на предните седалки кожата в областта на ... (задника ти като седнеш
) е пречупена и ме опасява,че след 1-2 години например ще се протрие. Искам да питам всички ли с комфортни седалки имат този проблем и дали някой е намерил някакво решение ... ? Просто не искам след година-две като продавам колата да е с протрита кожа и хората да си мислят,че е на милион километри
Миналия ден питах в М кар и ми казаха,че на всички били така.Можело след време да се подмени кожата,но се сещате,че ще струва един куп пари 
от около 2 месеца смених старото ми е60 530 с ново - 535.Тази новата е с комфортни седалки и е сравнително нова колата 2008 е на 90,000км. обаче на предните седалки кожата в областта на ... (задника ти като седнеш

Re: пречупване на кожата на комфортни седалки
Първо разбери какъв ти е типа на кожата. Има ако не се лъжа имаше 4 вида кожи като имат различни характеристики всяка. Всяка си износва по различен начин. Моята примерно е много мека и се мачка много лесно и на места е паднала боята въпреки че колата е на 118хил. Ако кожата ти е като моята може да се боядиса но загубата на текструра мисля че неможе да се възстанови но пък може да си претапицираш само долната част на седалката.
Tool - Fear Inoculum
- bg20010
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740 li
При боядисване трябва да се прави цялостно , защото боядисаното место изсветлява по -бързо след това и ефекта е нулев . Общо взето бюджетния вариант е да се примириш ,че ще имаш напукана седалка .
+1
Ходих да ми правят боя по цвета на облегалката за главата и въпреки това после се промени и стана отврат

Ходих да ми правят боя по цвета на облегалката за главата и въпреки това после се промени и стана отврат
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Такъв род интервенция не съм правил на е60-ката все още, но на е39-ката имах такъв проблем с шофьорската седалка и тапицера я поправи, смея да кажа, доста добре. Освен това ми надлакира и кожата, за допълнителна устойчивост. Но дори и да се протрие леко няма повод за притеснения по мое мнение. В момента тапицерите работят с доста съвременни прерати за третиране на кожата и ще я оправят със сигурност. Иначе колега, ако за момента не ти се занимава с тапицери, намажи седалката с качествен препарат за кожа, за да омекне и намалиш триенето, пречупването и негативното влияние на слънчевите лъчи.
5 мнения
• Страница 1 от 1