малко интериорно решение
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
малко интериорно решение
винаги съм се чудел защо инжинерите са оставили фугата между горната и долната част на таблото и леко ми бъркаше в нервите понякога... затова реших проблема с една много тънка светеща жичка която поръчах от и-бей и вижте какво се получи... сигурно някой ще ме критикуват, че на такъв тип кола не отиват заигравки с визията тип "голф 2 РК" но в крайна сметка ми хареса след поставянето и реших да я оставя като част от интериора на таблото. Всякъкви коментари са добре дошли, стига да не прекаляваме с грубия тон 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: малко интериорно решение
Доста е станало
на тези снимки изглежда доста добре,само на живо да не свети прекалено силно

- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
Така на тъмно изглежда приемливо. Но как е на светло? Не е ли по-дразнещо отколкото с фугите?
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
Колега, на тъмно от снимките изглежда интересно, но може ли наистина да дадеш снимка на светлно дали си личи , че иманякаква манипулация . Каква е тази светеща жичка , която си сложил ?
харесва ми идеята
1. цветът еднакъв ли е с оранжевото на останалите прибори?
2. колко силно свети, ако е прекалено ярко да не дразни?
3. как е захваната и има ли опасност светещата жичка да се накъдри, тоест да стане вълнообразна след време?
4. с включването на светлините ли си я направил да светва?

1. цветът еднакъв ли е с оранжевото на останалите прибори?
2. колко силно свети, ако е прекалено ярко да не дразни?
3. как е захваната и има ли опасност светещата жичка да се накъдри, тоест да стане вълнообразна след време?
4. с включването на светлините ли си я направил да светва?
- sawion
- младши ентусиаст
-
ами няма опастност да се накъдри, тъй като това е някъкъв тип CCFL жичка която е пълна с газ доколкото разбирам. Мека е и влиза точно във фугата с леко натискане с нокти или нещо мекичко и не изпада, може да се моделира. Не става топла след работа. Свети на 100% в същия цвят като таблото. Може да се регулира силата на светлината от копчето за регулиране на светлината на таблото. През деня е както през ноща на цвят (в смисъл такъв, че не е черна примерно ако това имате предвид). Много е фина и според мен стои с финес на черното табло и леко го разчупва през деня. Свързах я с буксата на копчето за заключване на вратите под аварийките, тоест включва се с габарити и фарове. Ето и примерен линк към такова кабелче
http://www.ebay.com/itm/5M-Flexible-EL- ... 5649362929

http://www.ebay.com/itm/5M-Flexible-EL- ... 5649362929
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
sawion написа:ами няма опастност да се накъдри, тъй като това е някъкъв тип CCFL жичка която е пълна с газ доколкото разбирам.
Според описанието в линка,жичката е медна и е обвита в фосфор.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
И на мен ми хареса 

- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
Интересно е .
Поръчах си това кабелче от Ибей, но то е на 5 м. Колега може ли да се прекъсва това кабелче или не? Като дойде ще го пробвам и ще върна резултат
- sawion
- младши ентусиаст
-
не се реже за съжаление, но пък от 5-те метра ми остана около 2 педи само които намотах и пъхнах под лайсната където седи и трансформаторчето на кабела. Ако решиш и твоя кабел да започва от средата на таблото (под монитора на навигацията) трябва реално да направи кръг около цялото табло - да стигне до единия край и да се върне до другия. Мога да ти кажа и на кои пинчета на копчето за заключване да вържеш + и - за да свети заедно с таблото. За цялата процедура само се свалят махагоновите лайсни които се издърпват, монитора на нави-то и километража които пък са на по 2 болчета. Мисля, че ако ти хареса няма да ти отнеме повече от 1-2 часа да си го направиш мераклииски
. Ако не ти допадне в краина сметка махането е за под 30 мин...

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
и на мен ми харесва идеята, още повече че от доста време имам една по-различна идея която мислех да правя с ОЕМ диоди, но може и да стане по-добре с това кабелче.
така че на следващата среща колега sawion ще се радвам да видя това произведение на живо
така че на следващата среща колега sawion ще се радвам да видя това произведение на живо

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
аз съм вече любопитен и предлагам да се съберем на по едно безалкохолно питие някоя вечер и да видим как свети
само колегата sawion да каже кога и къде ще е удобно. може някъде около НИМ, както обикновено.

само колегата sawion да каже кога и къде ще е удобно. може някъде около НИМ, както обикновено.
- sawion
- младши ентусиаст
-
хахах не вярвах, че ще срещна и една сродна душа за тоя "тунинг"
разбира се ще се радвам да ви покажа как свети, но нека да е или през седмицата след 8 или направо да измислим нещо за следващата събота или неделя за пред НИМ? Разбира се и за някоя квартална вечерна сбирка съм навит на по биричка и мохабет 

Колега, само да дойде въпросното кабелче и ще те питам за съвет къде да го вържа за да не се лутам 

15 мнения
• Страница 1 от 1