Колеги с Е60 бензин?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Колеги с Е60 бензин?
Здравейте,
От скоро съм с Е60 бензин, и преди да си я взема и сега виждам, че са по-скоро рядкост, по сайтовете с обяви над 90% са дизели.
Нека колегите с бензини да се включат, какво ви накара да изберете бензин пред дизел, доволни ли сте, какви коментари имате?
Аз лично съм фен на бензините, дизел гориво не харесвам, особено българския с безкрайни гадости в него, а и дизел колите на пазара в БГ са предимно от Италия.
Имах и късмета да попадна на изключително добра и запазена кола от много сериозен човек работил дълги години в БМВ в Германия, много рядък шанс. Той спомена даже, че инженерите в Германия имали лаф че истинското БМВ почва от 3.0 бензин нагоре, много се смяхме
Ползваше си я като weekend-car, на много малко реални километри. Дадох повечко, но си заслужава.
Не съм забелязал да харчи значително повече, а и в крайна сметка сиренето е с пари, всяко удоволствие с плаща
От скоро съм с Е60 бензин, и преди да си я взема и сега виждам, че са по-скоро рядкост, по сайтовете с обяви над 90% са дизели.
Нека колегите с бензини да се включат, какво ви накара да изберете бензин пред дизел, доволни ли сте, какви коментари имате?
Аз лично съм фен на бензините, дизел гориво не харесвам, особено българския с безкрайни гадости в него, а и дизел колите на пазара в БГ са предимно от Италия.
Имах и късмета да попадна на изключително добра и запазена кола от много сериозен човек работил дълги години в БМВ в Германия, много рядък шанс. Той спомена даже, че инженерите в Германия имали лаф че истинското БМВ почва от 3.0 бензин нагоре, много се смяхме

Не съм забелязал да харчи значително повече, а и в крайна сметка сиренето е с пари, всяко удоволствие с плаща

Re: Колеги с Е60 бензин?
Cinder написа:Ами няма да откажа една '09 М5, примерно
Ааа ама нафтово за теб

Tool - Fear Inoculum
- Mitiracing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92 Lci N55 /CBR 1100 XX/S1000RR
да де M550d.
,незнам колега ама в Италия с цени от 1,90 евро литър бензин,много бързо ти се отщява да караш бензинова кола.

- PLUX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: E39 M5
Аз карам 525xi и за сега съм доволен, имам я сравнително от скоро, но зимата се родих направо с тая кола. Сега като се пооправи времето и на вилата я качвам по черни пътища без проблеми, вкарвам я по разни ливади (по-хубавото е, че я изкарвам лесно от същите ливади:). Ще видя какво ще се случи като трябва да правя окачването, защото ме плашат, че ще е по- скъпо заради 4х4-то, но тогава ще го мисля. Разхода за тая кола е в рамките на разумното - 15 градско, 8-9 извънградско. Повече е от дизела, обаче и аз не съм фен на тези двигатели.
- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
Аз скоро разсъждавах на тая тема и си мислих,ако сега трябваше да си купувам Е60 дали нямаше да го взема 530i.На моето каране,което е 12-15к на година основно извънградско,бензина нямаше да дава фрапиращо голяма разлика спрямо нафтата.По мое мнение около 4 литра максимум,което е около 1200-1500лв.Обаче,не мислиш за турбини,DPF-и,дюзи,сажди,подпушвания,подгряващи свещи и куп скъпи компоненти.Пък и на бензина и звука и вървенето ми са други.
Ама тея 1200-1500 за бензин ще са горница винаги докато турбото и дюзите и ДПФ я се счупят я не...
Tool - Fear Inoculum
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Рекордната скорост от 251 км/час е засечена от камера на автомагистрала “Тракия” край Пловдив, съобщи инспектор Ботьо Гергинов от “Пътна полиция”, цитиран от „Фокус“.
С такава скорост е карал шофьор на лек автомобил Мерцедес E 63 AMG.Нарушението е констатирано през 2011 година. Шофьорът е глобен с електронен фиш за сумата от 900 лева.
От началото на тази година най-високата скорост на магистралата край Пловдив, засечена от видеокамерата, е 210 км/час. За това нарушение е съставен електрон фиш за 500 лева на шофьор, управлявал БМВ 530 D.
Много бързи тея 530ки бе деба

- fefe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: LCI 530xd
- Мечтае да кара: Alpina B7
Emooo написа:Ама тея 1200-1500 за бензин ще са горница винаги докато турбото и дюзите и ДПФ я се счупят я не...
Точно. И ако човек даде 1000-2000 евра повече на старта, реално дизеларката излиза доста по-евтина за тези 4-5 години употреба.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Emooo написа:Ама тея 1200-1500 за бензин ще са горница винаги докато турбото и дюзите и ДПФ я се счупят я не...
Точно.
Аз съм на 185 хил. км, изминал съм 70 хил. за почти 3 години. Дотук:
- Турбото не се е чупило
- С дюзите нямам никакъв проблем
- ДПФ-а е почистен на 17Х хил. за около 220 лв.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Cinder написа:Рекордната скорост от 251 км/час е засечена от камера на автомагистрала “Тракия” край Пловдив, съобщи инспектор Ботьо Гергинов от “Пътна полиция”, цитиран от „Фокус“.
С такава скорост е карал шофьор на лек автомобил Мерцедес E 63 AMG.Нарушението е констатирано през 2011 година. Шофьорът е глобен с електронен фиш за сумата от 900 лева.
От началото на тази година най-високата скорост на магистралата край Пловдив, засечена от видеокамерата, е 210 км/час. За това нарушение е съставен електрон фиш за 500 лева на шофьор, управлявал БМВ 530 D.
Много бързи тея 530ки бе дебаДа си признае кой беше
![]()
![]()
Някой, който не знае, че там има камера. Вече ще му е за урок

Аз съм с дизел. Чипосана от 218 на 250 коня. Странно, но ето какъв разход на гориво дава извън градско София-Пловдив, със средна скорост 140 км/ч. ДРЪЖТЕ СЕ!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
А градско е между 10 и 11

Карам дизел заради "икономичността" и екологията... Но какво да ви кажа, няма никакво значение от един момент нататък, когато за човек парите вече придобият един друг смисъл

Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!
- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
Май не вървят 530-ките а...????Без чип и с обикновена нафта.. 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
Колега kolp,
Поздравления, че си се спрял на бензин. Всичките ми лични автомобили до сега са били бензинови. 2 БМВ и 2 от други марки. До сега никога не се е случвало да имам проблем по двигателя, от който да ми идва да си ударя главата в паважа. Бензиновите автомобили са много надеждни и благодарни на фона на дизелите. Не слушай какво ти разправят хората....като си теглиш чертата на сметките карането и поддържабето на бензинова кола не излиза толкова по-съпо от дизеловата такава (в рамките на до 20 000 км/год.). Като караш бензин печелиш обаче звук, комфорт, удоволствие, по-малко време в бокса и т.н.
Освен това шофьорите на дизелови автомобили са обсебени на тема разход и не могат да ти дадат една добра причина за това, че са си взели дизелов автомобил, освен свещения разход на гориво.
Карай си 530-ката с удоволствие, радвай се на прекрасния звук на редовия шестак, грижи се добре за колата и няма да ти се налага изобщо да мислиш за ДПФ, турбини, дюзи, пеперуди, пушеци и други подобни. Колата е един път и единственото което може да искаш повече от нея е V8 или V10.
П.С. Да ме извинят колегите с дизелите, но това си е моето мнение.
Поздравления, че си се спрял на бензин. Всичките ми лични автомобили до сега са били бензинови. 2 БМВ и 2 от други марки. До сега никога не се е случвало да имам проблем по двигателя, от който да ми идва да си ударя главата в паважа. Бензиновите автомобили са много надеждни и благодарни на фона на дизелите. Не слушай какво ти разправят хората....като си теглиш чертата на сметките карането и поддържабето на бензинова кола не излиза толкова по-съпо от дизеловата такава (в рамките на до 20 000 км/год.). Като караш бензин печелиш обаче звук, комфорт, удоволствие, по-малко време в бокса и т.н.
Освен това шофьорите на дизелови автомобили са обсебени на тема разход и не могат да ти дадат една добра причина за това, че са си взели дизелов автомобил, освен свещения разход на гориво.
Карай си 530-ката с удоволствие, радвай се на прекрасния звук на редовия шестак, грижи се добре за колата и няма да ти се налага изобщо да мислиш за ДПФ, турбини, дюзи, пеперуди, пушеци и други подобни. Колата е един път и единственото което може да искаш повече от нея е V8 или V10.
П.С. Да ме извинят колегите с дизелите, но това си е моето мнение.
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3