Проблем при Управлението.

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем при Управлението.

Мнение от simeon_mp » 14 Мар 2012, 11:19

Здравейте приятели,имам следното запитване:

Когато правя ляв завои,при връщане на волана се чува едно пукане и има задържане,което трябва да освободя с ръката.В началото беше само звук,но сега вече и задържа волана.Другото което е,когато местя волана напред-назад от ел. регулирането издава едно виене,все едно не е смазано.Става въпрос за БМВ Е60 3.0Д 2004г.Ако някои знае от какво може да са тези два проблема нека пише.Благодаря Ви предварително.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020

Re: Проблем при Управлението - волана задържа леко.

Мнение от atanasov_aa » 16 Фев 2014, 22:31

Повдигам една стара тема, на която няма коментар:
simeon_mp написа:Здравейте приятели,имам следното запитване:

Когато правя ляв завои,при връщане на волана се чува едно пукане и има задържане,което трябва да освободя с ръката.В началото беше само звук,но сега вече и задържа волана.Другото което е,когато местя волана напред-назад от ел. регулирането издава едно виене,все едно не е смазано.Става въпрос за БМВ Е60 3.0Д 2004г.Ако някои знае от какво може да са тези два проблема нека пише.Благодаря Ви предварително.

При мен на БМВ Е60 3.0Д 2004г., днес при слизане на стръмен наклон и остри завои, се забеляза леко задържане на волана при ляв завой. Задържането се усеща при завиване на волана на четвърт оборот и при последващото му връщане. Трябва да се върне с много лек натиск. Няма го свободното връщане, както е при десен завой. Интересното е, че се усети само при спускане на много стръмния наклон с добър асфалт и на острите завои при завиване на ляво. Това нещо, не го усетих на равен път и изкачване. В колата звучеше музика и пукане не съм усетил.
Важно е да се отбележи, че при загряване маслото в хидравликата, тя започва леко да вие /шуми/ при завиване. Това не го прави като е студен автомобила. Оставил съм да сменя маслото, като се оправи времето и имам свободно време.
Дали проблема е от маслото на хидравликата или от нещо друго.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020

Re: Проблем при Управлението.

Мнение от atanasov_aa » 17 Фев 2014, 22:47

днес при 600 км. на магистрала и малко градско, не усетих задържане. Което ме успокоява. Рейката има лек шум, но ще се размине със смяна на масло. Ще я оставя, сам да се предаде. След което ще има ремонт, или по-здрава втора употреба. За момента, не ми се оправя нещо, което може да издържи и още доста километри.

Що се отнася до другите причини за задържането, ще следва оглед.

Назад към Е60/Е61