Малко турбо 535д ???

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60
Мечтае да кара: Air Bus a380
Детайли за колата: 535d

Малко турбо 535д ???

Мнение от zdravko_boqdjieff » 06 Мар 2012, 1:27

Моля за малко помощ!Малкото турбо не се включва и има загуба на мощност в ниските обороти!Никакви индикации за грешки на табло или диагностика!Повишен разход с около 2 литра!Колата е на 150к Не съм отстранил swirl flaps или пеперуди както им викат :?: :?: :?: :banghead: :dunno: Какво да правя колеги???
Никога,никога не се предавай!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Re: Малко турбо 535д ???

Мнение от @ndro » 06 Мар 2012, 10:08

да отидеш в някой читав сервиз във варна и региона, например при илко иванов :dummy:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zdravko_boqdjieff » 07 Мар 2012, 10:25

Никой от тези 102-ма, които са видели темата не е имал сходен проблем ???? :dunno: айде бе хора нали този форум е за това да си помагаме ,а не само да спамим темите на другите

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 535D

Мнение от Ivel » 07 Мар 2012, 16:13

при мен един път ,колата ми влезе в сервизен режим и нямаше мощност,но при теб смятам ,че е по-сериозен проблем .а иначе за пеперудите -не би трябвало да имаш проблем с тях.Аз питах за мойте 535д 2005 септември и ми казаха ,че са от новите и да не се притеснявам.Ти както виждам си с 335д ,а те май-почват по-късно ,така че предполагам си със същите.

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 07 Мар 2012, 19:19

zdravko_boqdjieff написа:Никой от тези 102-ма, които са видели темата не е имал сходен проблем ???? :dunno: айде бе хора нали този форум е за това да си помагаме ,а не само да спамим темите на другите

Според мен без да отидеш на диагностика няма да стане .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d

Мнение от _Maranello_ » 07 Мар 2012, 21:29

zdravko_boqdjieff написа:Никой от тези 102-ма, които са видели темата не е имал сходен проблем ???? :dunno: айде бе хора нали този форум е за това да си помагаме ,а не само да спамим темите на другите

Колега и аз съм от тези 102-ма, които са следили темата, но няма как да ти дам отговор при условие, че нямам такъв проблем. Пеперудите са ми от новите, но съм ги махнал профилактично. 535d сме малко и явно никой няма опит с такова оплакване. Така, че сподели след диагностиката, за да се знае едно нещо повече оттук-нататък. Точно затова е форума. Успех!
Здраве, безаварийно и безпроблемно!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: конджул...
Мечтае да кара: G-POWER M5 HURRICANE RR

Мнение от LArgo50 » 07 Мар 2012, 21:42

Колега със същия мотор съм, но не мога да ти дам адекватен отговор :dunno: . Не съм се сблъсквал с подобен проблем.

_Maranello_ написа:Пеперудите са ми от новите, но съм ги махнал профилактично

А тия "пеперуди" за които говорите е полезно да се махнат предполагам. И какви са разликите без и със тях :?:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zdravko_boqdjieff » 07 Мар 2012, 22:46

Благодаря ви като отстраня проблема ще споделя какво е станало :yes: ако има някой от Варна със същия мотор може да се видим да споделим опит и т.н :mrgreen: А и ако някой знае във Варна кой освен Варна Карс може да направи свястна диагностика може да сподели

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да викат
Мечтае да кара: слон

Мнение от bvv1 » 07 Мар 2012, 23:21

Отскочи до Бовакар, ще останеш доволен,много добри професионалисти са!
Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d

Мнение от _Maranello_ » 07 Мар 2012, 23:37

LArgo50 написа:Колега със същия мотор съм, но не мога да ти дам адекватен отговор :dunno: . Не съм се сблъсквал с подобен проблем.

_Maranello_ написа:Пеперудите са ми от новите, но съм ги махнал профилактично

А тия "пеперуди" за които говорите е полезно да се махнат предполагам. И какви са разликите без и със тях :?:

От много четене на форуми ги махнах :mhihi: Не намирам абсолютно никаква разлика(половин година). Доколкото разбрах, променят пътя на входния въздух, когато колата работи на място. От екологична гледна точка в градски условия. Газоанализатора не даде разлика. Дори и при малко подадена газ отварят напълно. Притеснението е, че след време материала остарява и отчупено парче може да попадне в двигателя и да стане мазало. Ако реша да си ги върна, винаги мога да си закупя нов колектор, който е комплект с тях.
Здраве, безаварийно и безпроблемно!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 08 Мар 2012, 8:51

zdravko_boqdjieff написа:Благодаря ви като отстраня проблема ще споделя какво е станало :yes: ако има някой от Варна със същия мотор може да се видим да споделим опит и т.н :mrgreen: А и ако някой знае във Варна кой освен Варна Карс може да направи свястна диагностика може да сподели

Защо не говориш с колегата Ilko Ivanov, да погледне колата. Той е на 20 минути от Варна.

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 09 Мар 2012, 12:44

....пеперудките препоръчвам да ги махнете, защото ако някоя се откъсне и мине през мотора ще повреди всички компоненти по пътя си- клапани, бутало, риза, турбо, чак в катализатора ще я намерите забита!
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

Назад към Е60/Е61