Подаване на ток

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Подаване на ток

Мнение от val_vpa » 23 Фев 2012, 23:12

Здравейте,
Имам проблем с акумулатора, няма ток ,прекалено много е изтощен и колата неможе да запали.
Тъй като колата не е моя, а ми я повериха, и тъй като съм и жена :mhihi: и то руса :dummy: моля Ви за съвет.
Как да й подам ток, без да изкарвам акумулатора, тъй като се намира в багажника, и няма как да го извадя оттам(трудно достъпен е).Къде се намират въпросните клеми - някъде отпред ли ????????????
Моля да ми обесните подробно процеса с подаването на ток
Проблем ли е ако колата не се кара още около 4 месеца, въпреки че е в закрит гараж и какво по кофти може да й стане????
Съжалявам и се извинявам ако ве1е има такава тема или в някоя от темите е писано за този проблем
Моля за съдействие и предварително Ви благодаря !!!!!!!!!!!!!
А забравих да кажа може би че колата е BMV 525 DA 2004г

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 coupe

Re: Подаване на ток

Мнение от Jorjinio » 23 Фев 2012, 23:50

отпред като отвориш капака и погледнеш вдигателя в средата му трябва да има 1 пластмасова капачка със + на нея като е махнеш там има място за което се хваща клемата с която се дава + от другия акомулатор(или кола) а минуса го хващаш някаде за самото купе ако няма отбелязано точно определено място а за най-лесно мисля че ще ти е да викнеш някой с кабели за подаване на ток и да ги хванеш направо за акомулатора и нп
;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: конджул...
Мечтае да кара: G-POWER M5 HURRICANE RR

Мнение от LArgo50 » 23 Фев 2012, 23:59

Отваряш предния капак, от твое дясно трябва да има червена капачка с едно плюсче на нея. Тя е някъде около ботуша на амортисьора, Там закачваш плюсовият кабел и някъде за някое болче защипваш минуса. Сигурно няма да ти помогна много, но нека да опита и някой друг с по изчерпателен отговор. И споко, нали знаеш- русо гладно нема ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 24 Фев 2012, 9:39

1. Oтваряш предния капак
2. Горе вдясно виждаш червена капачка с "+" на нея - отваряш я и закачаш там червения (плюсов) кабел
3. Вдясно от капачката има метална кръгла джаджа която стърчи нагоре - за тази джаджа закачаш черния кабел
4. Сега отсрещния човек ги закача на неговата кола (червения на плюса, черния на минуса или където реши той)
5. Сядаш вътре и вкарваш ключа без да палиш, и чакаш
6. Другия човек вдига оборотите и дава газ примерно 10 секунди, за да направи малко ток
7. Въртиш ключа и палиш (докато другия продължава да дава газ)
8. Като запали колата ти, без да я изгасяш, излизаш и първо откачаш плюсовия кабел, после минусовия и внимателно ги слагаш някъде на земята - и внимавай металните клеми да не се допират до нищо друго, нито помежду си, че може да стане късо!
9. Отиваш на фризьор по случай добре свършената работа :mrgreen:
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 60 530d
Мечтае да кара: Нещо с голям мотор

Мнение от peters75 » 24 Фев 2012, 10:54

Относно некарането още 4 месеца.Времето вече се постопля и ако акумулатора е сравнително читав задължително трябва да се направи едно хубаво зареждане,за да изкара през тези месеци.Вариантите са два: 1.Зареждане на място,но това трябва да стане с подходящо зарядно и от човек,който е наясно. 2.Едно хубаво каране от 200-300 км.Ако не е много читав има вероятност да си замине. А относно колата,няма какво да и стане от изтощен акумулатор.Поздрави :wave:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 24 Фев 2012, 12:37

След зареждането акумулатора трябва да се откачи, в противен случай алармата ще го изяде окончателно за 1 седмица.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

Потребител
Аватар

Мнение от val_vpa » 24 Фев 2012, 13:13

Благодаря за съветите и доколкото съм разбрала ако не я карам следващите 4 месеца нищо няма да и стане по лошо, освен че после ще пищи от грешки и ще се чудим как да ги чистим и :conf:
И мисля да не ходя на фризъор а директно и аз да се закача за някоя от клемите или да си пусна и аз малко ток :wave: :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 24 Фев 2012, 17:33

val_vpa написа:Проблем ли е ако колата не се кара още около 4 месеца, въпреки че е в закрит гараж и какво по кофти може да й стане????

Проблем е ако не се кара. Може да дадеш да я поразтриваме чат-пат, ако на теб не ти се занимава. По-кофти от падането на акумулатора може да ѝ стане ако:
1. Я налегнат гризачи, нищо че е в закрит гараж.
2. Ѝ се смачкат гумите - после ще тресе при спиране, при определена скорост или и при двете. Напомпи ги повечко, ако няма да я дадеш да я разтриваме.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 25 Фев 2012, 11:59

Jorjinio написа:отпред като отвориш капака и погледнеш вдигателя в средата му трябва да има 1 пластмасова капачка със + на нея като е махнеш там има място за което се хваща клемата с която се дава + от другия акомулатор(или кола) а минуса го хващаш някаде за самото купе ако няма отбелязано точно определено място а за най-лесно мисля че ще ти е да викнеш някой с кабели за подаване на ток и да ги хванеш направо за акомулатора и нп

На тази кола не се подава ток директно на акумулатора, може да изгориш някой модул. За това са направени клемите отпред в двигателния отсек, от там се подава и взима ток за палене. Та дори и за зареждане на акумулатора.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от val_vpa » 25 Фев 2012, 18:29

Имам въпрос към Иво Борисов, Иво тъй като явно ти ги разбираш нещата, кажи ми моля те ако наистина колата не я карам към 4 5 месеца има ли проблем и какво толкова сериозно ще и стане. Тази кола освен собственика никой неможе да я извади от гаража и това е съвсем сериозно,
Благодаря Ви все пак за изчерпателните мнения и отговори :))) :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 25 Фев 2012, 22:04

Благодаря за мнението но колегите по горе които са писали, са по навътре в нещата за Е60/61 :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от beti2113 » 14 Ное 2016, 17:28

[youtube][/youtube]
val_vpa написа:Здравейте,
Имам проблем с акумулатора, няма ток ,прекалено много е изтощен и колата неможе да запали.
Тъй като колата не е моя, а ми я повериха, и тъй като съм и жена :mhihi: и то руса :dummy: моля Ви за съвет.
Как да й подам ток, без да изкарвам акумулатора, тъй като се намира в багажника, и няма как да го извадя оттам(трудно достъпен е).Къде се намират въпросните клеми - някъде отпред ли ????????????
Моля да ми обесните подробно процеса с подаването на ток
Проблем ли е ако колата не се кара още около 4 месеца, въпреки че е в закрит гараж и какво по кофти може да й стане????
Съжалявам и се извинявам ако ве1е има такава тема или в някоя от темите е писано за този проблем
Моля за съдействие и предварително Ви благодаря !!!!!!!!!!!!!
А забравих да кажа може би че колата е BMV 525 DA 2004г

Назад към Е60/Е61