Странно поведение на страничното огледало
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Странно поведение на страничното огледало
От известно време имам много досаден "проблем". Дясното ми странично огледало явно има някакво собствено мнение и се мести нагоре-надолу
, като не мога да хвана при какви обстоятелства се мени. Например излизам от колата, влизам отново и огледалото "гледа" надолу. Излизам отново, влизам - "гледа" нагоре... При запаметени настройки на седалките, при задържане на копчето (2 например) се забелязва абсолютно същото поведение - единия път нагоре, един път надолу и чак тогава се нормализира в запаметеното от мен поведение..... Някой имал ли е подобен проблем? 

F07 535d
F07 530d
E60 530d
Re: Странно поведение на страничното огледало
Еми доколкото знам някой коли имат две позиции на огледалото. При включване на задна се включва втората позиция. Идеята е да ти паднат огледалата надолу да си виждаш гумите като паркираш. На мен много ми липсва това. Забравих как се настройваше 2рата позиция но има инфо в чуждите форуми.
Tool - Fear Inoculum
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Колега огледалото е насочено докрай надолу или просто се размества малко нагоре или малко надолу от позицията, която е в паметта?
Only dead fish follow the stream...
Докрай надолу или докрай нагоре
Емооо, това, което казваш за 2те позиции - я метни някво инфо?
Винаги съм се чудил как да си наглася точно позицията при включване на задна (защото в момента ми го сваля прекалено много)

Емооо, това, което казваш за 2те позиции - я метни някво инфо?
Винаги съм се чудил как да си наглася точно позицията при включване на задна (защото в момента ми го сваля прекалено много)
F07 535d
F07 530d
E60 530d
Не го намирам това което четох преди време но виж тука хората говорят за някакъв проблем с тази фунция и може да и ти да го имаш този проблем
http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=346791
http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=346791
Tool - Fear Inoculum
Хм... при тези по-скоро е проблем с тотално отказване, докато моето работи. Само единия от тях сподели нещо сходно на това, от което аз "страдам", но никой нищо не каза...
Мерси все пак!
Мерси все пак!
F07 535d
F07 530d
E60 530d
- turbocharged
- Потребител
-
- Кара: E60 LCI 525d
Аз имам същия проблем обаче с лявото огледало. Не мога да го хвана кога мръдва от запаметената си позиция. Не съм запознат с конструкцията на огледалото но мисля че ще има два потенциометъра по които хваща актуалната позиция. Според мен проблема ще е в тези датчици за позиция.

позиция 8 - Drive, outside Memory mirror - 67137191406 - 328.54 BGN
или позиция 2 - Mirror electronics, left - 67136974452 - 289.43 BGN

позиция 8 - Drive, outside Memory mirror - 67137191406 - 328.54 BGN
или позиция 2 - Mirror electronics, left - 67136974452 - 289.43 BGN
- bbs970
- Потребител
-
- Кара: f10
- Детайли за колата: 535d, 03/2016
Аз имам подобен проблем. Става, когато прибера огледалата (например на автомивка). Обиковено дясното огледало се отваря прекалено малко, при което гледа много към страната на колата. Обикнвено след ден, а и като изляза за да поправя физически огледалата, дясното почти не показва пътя...
- zdravko_boqdjieff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60
- Мечтае да кара: Air Bus a380
- Детайли за колата: 535d
Emooo написа:Еми доколкото знам някой коли имат две позиции на огледалото. При включване на задна се включва втората позиция. Идеята е да ти паднат огледалата надолу да си виждаш гумите като паркираш. На мен много ми липсва това. Забравих как се настройваше 2рата позиция но има инфо в чуждите форуми.
Не точно колега но до някъде!Има едно квадратно копче,което стои на вратата и когато го преместиш в дясна позиция и вкараш "R" само дясното огледало автоматично се накланя надолу,за да може шофьора да прецени колко близко е спрял до бордюри и др.
Никога,никога не се предавай!!!
- fefe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: LCI 530xd
- Мечтае да кара: Alpina B7

Ако копчето е в позицията от картинката, функцията 'curb side mirror option' е изключена и огледалото не би трябвало да мърда като включиш задна.
Ако копчето е в позиция 'ляво', всеки път като вкараш задна, огледалото пада, за да виждаш бордюра. Като изключиш задна, огледалото се връща почти в първоначална позиция (има леко изместване с времето и на месец примерно се налага да го нагласяш).
Ма от това, което обясни, не съм сигурен, че това ти е проблема.
и аз винаги съм се чудил за това как се мести като включиш задна... ато бил от копчето за огледалата 

- bvv1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да викат
- Мечтае да кара: слон
И аз имам същият проблем с дясното огледало и не ми стига ума от какво точно се разцентрова и ще взема от някоя морга едно огледало за да видя дали е от огледалото или е софтуерен бъг някакъв, защото преди не ми правеше така,но след препрограмирането на колата май започна да се отклонява от "правият път"
(но може и да си втълпявам)!

Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!
- mmmotorwerke
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 m3
- Детайли за колата: rd sport dme soft,cams and heders.koni fsd
Колега смени си моторчето на огледалото,вътре в него се намират hall сенсорите които подават информация за позицията към kbm module,а той от своя страна прави корекции на основа подадена информация.Успехи
http://www.qualityoils.eu
CASTROL,MoBIL,Оригинални масла,Масла за скоростни кутии,Филтри
CASTROL,MoBIL,Оригинални масла,Масла за скоростни кутии,Филтри
- bvv1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да викат
- Мечтае да кара: слон
mmmotorwerke написа:Колега смени си моторчето на огледалото,вътре в него се намират hall сенсорите които подават информация за позицията към kbm module,а той от своя страна прави корекции на основа подадена информация.Успехи

Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!
- Salmi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 530 XD 2011г.
Колеги обяснете ми как става подгряването на огледалата?
15 мнения
• Страница 1 от 1