Въпрос и проблем с Airbag BMW E60!

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 2006
Детайли за колата: M

Въпрос и проблем с Airbag BMW E60!

Мнение от emobs » 14 Сеп 2011, 6:15

Здравейте колеги,

имам един много гаден проблем с Airbag свети постоянно в БоваКар ми казаха че е от датчика за седнал човек на дясната седалка струвал 250лв. но проблема бил че трябва да се маха тапицерията т.е. кожата за да се смени но на мен въобще ме ми се иска да си поря кожата не знам какво да правя няма ли начин да го излъжем този датчик без да порим седалката аз съм от Бургас и невярвам да никой в Бс да не разбира и не знае някоя шашма!!!!

Някой от Вас сменял ли го е този датчик как е кожата после ?

Как е на английски или немски този датчик за да мога да почета и в други чужди форуми!

Гледам има някакви неща които се запояват и лъжат че всичко е наред къде в Бургас ги слагат не обичам такива неща но НЯМА ДА СИ РАЗПОРЯ КОЖАТА ПОМАГАЙТЕ КОЛЕГИ!

Колата е BMW E60 525d 2006 !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Re: Въпрос и проблем с Airbag BMW E60!

Мнение от Emooo » 14 Сеп 2011, 8:26

И аз бях изпаднал в паника от такъв проблем. Гледах ги и тези модули дето лъжат обаче проблема е, че ако се удариш възглавниците на пасажера ще се отворят без той да е седнал. Ето моята тема по въпроса. viewtopic.php?f=116&t=242208&hilit=Restraint+System+Faulty

Препоръчвам ти да бръкнеш по седалката, да оправиш буксите ако случайно някоя се е разхлабила и след това да идеш при някой да ти изчисти грешките. Ако след изчистване грешката изчезне значи mat sensor-а ти е наред. Поради проблем с акумулатор светват произволни грешки понякога и ако се уцели да е с грешка с restrain system-а тя не се чисти сама така че трябва да и помогнеш :). Другия вариант е ако наистина да се е скапал тоя сензор и избираш или сваляш кожата или купуваш джаджа. Препоръчвам ти да не возиш важните хора за тебе отпред докато не оправиш проблема, защото няма да ти се отвори възглавницата при удар.
Tool - Fear Inoculum

Потребител
Аватар

Мнение от peter_tg » 14 Сеп 2011, 8:31

Тапицерията на седалките е направена така, че веднъж свалена седалката, кожата може да се свали, не да се разпори. Направена е така, че да може да бъде подменена без да се разшива. Погледнах в eBay и цените са далеч под 250 лв.
Животът е сложен и непредсказуем, но това го прави по-сладък и желан. Загубим ли желанието, губим и себе си!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от emobs » 15 Сеп 2011, 15:43

Това е така наречения mat sensor нали?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 15 Сеп 2011, 15:49

Кожата се сваля след като се свали седалката. Отдолу е захваната с телбод. Не става въпрос да се реже разшива или каквото е и да е брутално издевателство над кожата. Въпроса е че е играчка да се прави всичко това.
Tool - Fear Inoculum

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от emobs » 16 Сеп 2011, 6:15

Здравейте колеги,

отказах се да правя шашми ще го направя както трябва как точно се казва този сензор за да по потърся в нета на по-добра цена
в ebay не mat sensor за Е60 нищо не излиза!

Потребител
Аватар

Мнение от peter_tg » 16 Сеп 2011, 9:20

emobs написа:Здравейте колеги,

отказах се да правя шашми ще го направя както трябва как точно се казва този сензор за да по потърся в нета на по-добра цена
в ebay не mat sensor за Е60 нищо не излиза!

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/BMW-E60- ... 500wt_1182
Животът е сложен и непредсказуем, но това го прави по-сладък и желан. Загубим ли желанието, губим и себе си!

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 17 Сеп 2011, 12:00

А самите части за `залъгалката` на бега са 2лв :mhihi:
Има едно момче което направи на моята /Е39/ такава залъгалка, ако искаш мога да ги питам
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е 46
Мечтае да кара: millennium falcon

Мнение от trenerito » 30 Авг 2016, 20:15

имам един много гаден проблем с Airbag свети постоянно в БоваКар ми казаха че е от датчика за седнал човек на дясната седалка струвал 250лв. но проблема бил че трябва да се маха тапицерията т.е. кожата за да се смени но на мен въобще ме ми се иска да си поря кожата не знам какво да правя няма ли начин да го излъжем този датчик без да порим седалката аз съм от Бургас и невярвам да никой в Бс да не разбира и не знае някоя шашма!!!!

Как е на английски или немски този датчик за да мога да почета и в други чужди форуми!

Гледам има някакви неща които се запояват и лъжат че всичко е наред къде в Бургас ги слагат не обичам такива неща но НЯМА ДА СИ РАЗПОРЯ КОЖАТА ПОМАГАЙТЕ КОЛЕГИ!

Проблема е често срещан, мат сензора се разваля.
Лесно се оправя, слага се залъгалка и после трябва да се изчисти грешката. На трета градска в ТВ сервиза на пазарчето майстора ще ви вземе 10-15 лв. за симулатора.

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 31 Авг 2016, 10:19

trenerito написа:

Проблема е често срещан, мат сензора се разваля.
Лесно се оправя, слага се залъгалка и после трябва да се изчисти грешката. На трета градска в ТВ сервиза на пазарчето майстора ще ви вземе 10-15 лв. за симулатора.

Добре че отговори 5 години по-късно да помогнеш :mhihi: :mhihi: :mhihi: Колегата вече е зад 3-та градска кой да търси ? :mhihi: :mhihi: :mhihi:
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

Назад към Е60/Е61