вапрос за тв

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: m3 e46
Мечтае да кара: м3 е46

вапрос за тв

Мнение от tani_8989 » 04 Сеп 2011, 20:21

имам желание да си сложа тв екрани на облегалките за хората коите се возят отзат но повечето тв екрани се продават комплект с облегалката та вапроса ми е има ли място кадето ще ми импрегнират екрани в оригиналните облегалки качествено ? и нямам тв функция но искам да си сложа дайте савет и за това, ще сам ви благодарен ако ми помогнете

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Re: вапрос за тв

Мнение от MadChicken » 04 Сеп 2011, 22:00

Ето тук има интересна тема по повод ретрофит на монитори и мултимедия в колата като цяло. Можеш да използваш само задните панели за мониторите и оттам нататък избора е твой:
1. Всичко оригинално както си го дават от BMW - страшна цифра и накрая получаваш сравнително ограничена функционалност откъм входове и аналогова телевизия, която е изчезващ вид вече (дори в България е въпрос на време да пуснат цифровата ефирна, а в София си има някаква тестова отдавна).
2. Изчиташ темата и решаваш дали да е Dension 500 с AVR модул за видео + някакви далеч по-хубави монитори и каквато си искаш периферия или има и други мултимедийни интерфейси като този описан в темата там.

Аз бих заложил на второто, но решението ти зависи от това дали искаш някой различен от BMW сервиз да ти побърника из колата. Ефекта обаче е доста по-добър. Най-малкото ще можеш да си пускаш видео от iPod/iPhone, USB, DVB-T и всякакви щуротии.
Последна промяна MadChicken на 04 Сеп 2011, 22:19, променена общо 1 път
Only dead fish follow the stream...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: LCI 530xd
Мечтае да кара: Alpina B7

Мнение от fefe » 04 Сеп 2011, 22:07

Като за начало предвиди един Dension 500 + АВР модул, което са едни бързи 1000-1200лв (с монтажа). Към него можеш да закачиш дисплеите за задните седалки както и тунер и тн.

А за ретрофит на passenger entertainment modulе не съм много наясно.

Потребител
Аватар

Мнение от tani_8989 » 05 Сеп 2011, 12:05

MadChicken написа:Ето тук има интересна тема по повод ретрофит на монитори и мултимедия в колата като цяло. Можеш да използваш само задните панели за мониторите и оттам нататък избора е твой:
1. Всичко оригинално както си го дават от BMW - страшна цифра и накрая получаваш сравнително ограничена функционалност откъм входове и аналогова телевизия, която е изчезващ вид вече (дори в България е въпрос на време да пуснат цифровата ефирна, а в София си има някаква тестова отдавна).
2. Изчиташ темата и решаваш дали да е Dension 500 с AVR модул за видео + някакви далеч по-хубави монитори и каквато си искаш периферия или има и други мултимедийни интерфейси като този описан в темата там.

Аз бих заложил на второто, но решението ти зависи от това дали искаш някой различен от BMW сервиз да ти побърника из колата. Ефекта обаче е доста по-добър. Най-малкото ще можеш да си пускаш видео от iPod/iPhone, USB, DVB-T и всякакви щуротии.

Пича се е справил много добре и то за 1000 долара евала.но тези ''monitors trim'' които са оргиналните за бмв чесно казано не ми харесват нямали друга възможност да се закрепят екраните отзад?

а иначе и аз бих избрал второто едвали ще имаш представа ама да попитам дали знаеш каде може да ми го направят в софия

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 05 Сеп 2011, 16:33

Предполагам биха могли да се вградят в самия подглавник мониторите, но това най-вероятно ще повлияе на размера им като диагонал. Сигурно зависи и с какви седалки си, примерно комфортните може би имат нещо вътре в подглавниците, даже ако не се лъжа имаше някаква активна защита/функция за предпазване на врата при камшичен удар, но не се сещам сега.
Иначе за монтаж в София колегите живеещи там трябва да знаят най-добре. Може би някое тунинг студио с работилница за кожени салони...
Ако се престрашиш да го направиш това снимай :)

П.С. Какъв ти е психологическия праг за цена на такова нещо, щото ако си готов на всичко има и CIC с Combox и сигурно ще си единствения в България ...

Ако имаш желание ето тук е истината, а човека е поляк мисля и е с ник Patryk.
Only dead fish follow the stream...

Потребител
Аватар

Мнение от tani_8989 » 05 Сеп 2011, 20:22

MadChicken написа:Предполагам биха могли да се вградят в самия подглавник мониторите, но това най-вероятно ще повлияе на размера им като диагонал. Сигурно зависи и с какви седалки си, примерно комфортните може би имат нещо вътре в подглавниците, даже ако не се лъжа имаше някаква активна защита/функция за предпазване на врата при камшичен удар, но не се сещам сега.
Иначе за монтаж в София колегите живеещи там трябва да знаят най-добре. Може би някое тунинг студио с работилница за кожени салони...
Ако се престрашиш да го направиш това снимай :)

П.С. Какъв ти е психологическия праг за цена на такова нещо, щото ако си готов на всичко има и CIC с Combox и сигурно ще си единствения в България ...

Ако имаш желание ето тук е истината, а човека е поляк мисля и е с ник Patryk.

мерси отново за инфото ,доколкото до поляка не разбрах кой знае колко би ли ми общяснил с няколко думи какво представлява 'CIC с Combox' приеми го като молба

Назад към Е60/Е61