шумно палене сутрин е60 -530д. 2004
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
шумно палене сутрин е60 -530д. 2004
Колеги да ви питам , вашите е60 -530 -218к. като ги запалите сутрин шумни ли са ? Мойта е доста шумна и то дори че е лято и колата не е толкова студена има леко тракане , като поработи 10 минути двигателя почти не се чува . Нормално ли е за този мотор ?
- sparky01
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е70’40d; е60’530d
Re: шумно палене сутрин е60 -530д. 2004
Моята я държа в подземен гараж и температурата не надвишава 20 градуса. Като я запаля е една идея по-шумна от обикновено, но докато я изкарам от гаража вече е утихнала. Не мисля, че имаш проблем, според мен е нормално. 

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
swing написа:Колеги да ви питам , вашите е60 -530 -218к. като ги запалите сутрин шумни ли са ? Мойта е доста шумна и то дори че е лято и колата не е толкова студена има леко тракане , като поработи 10 минути двигателя почти не се чува . Нормално ли е за този мотор ?
моята не забелязвам да е по-шумна при палене.
ако имаш/се появят и вибрации веднага след палене, провери на диагностика подгревните свещи и релето, може да са заминали.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
И аз да се включа - при мен също няма никаква разлика. Когато я запаля и стоя до нея дори след 5-10-15мин. - нищо не се променя.
Поздрави!
Поздрави!
F07 535d
F07 530d
E60 530d
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
Аз мойта я паля сутрин в подземен гараж и понеже има ехо в клетката, звука от двигателя се чува доста добре и при стартиране мога да кажа, че е с 1 идея по шумен за около 2-3 секунди след което утихва. Това се дължи на времето за което маслото стига до повдигачите, клапаните и разпределителните валове. Но пак казвам не повече от 2-3 до 4 секунди съвсем малко по силно тракане... Зимата по същия начин, но 10 секунди бих казал абсолютен максимум... Редно е да си провериш реле и подгревни свещи, въпреки че те не работят при над 15-тина градуса, някъде бях чел (не помня точно, но си имат логика на работа). Не е лошо колега, като отидеш до Дару за ъпдейт, да им разкажеш - те могат да дадат по-компетентно мнение от нас...
Така се държеше предишното ми БМВ 320Д Е46
sawion написа:Аз мойта я паля сутрин в подземен гараж и понеже има ехо в клетката, звука от двигателя се чува доста добре и при стартиране мога да кажа, че е с 1 идея по шумен за около 2-3 секунди след което утихва. Това се дължи на времето за което маслото стига до повдигачите, клапаните и разпределителните валове. Но пак казвам не повече от 2-3 до 4 секунди съвсем малко по силно тракане... Зимата по същия начин, но 10 секунди бих казал абсолютен максимум... Редно е да си провериш реле и подгревни свещи, въпреки че те не работят при над 15-тина градуса, някъде бях чел (не помня точно, но си имат логика на работа). Не е лошо колега, като отидеш до Дару за ъпдейт, да им разкажеш - те могат да дадат по-компетентно мнение от нас...
8 мнения
• Страница 1 от 1