проблем с ходовата част

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E65 730D

проблем с ходовата част

Мнение от tq_ico » 10 Авг 2011, 21:41

здр.колеги.от известно време имам някакво странно чукане по предницата на колата е60 530д и немога да разбера от какво е. чука само от време на време при по студено време.закарах колата в м-кар и от там ми казаха че вертикалните стабилизиращи щанги са ми за смяна,та смених ги аз,но проблема си остана.от там ходих в други два сервиза но ми казаха че няма абсолтно нищто разбито.някои да е имал същия проблем или да знае от какво може да е

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Re: проблем с ходовата част

Мнение от Emooo » 11 Авг 2011, 9:00

Провери рейката ако усещаш почукването и във волана.
Tool - Fear Inoculum

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Re: проблем с ходовата част

Мнение от da6ip » 11 Авг 2011, 9:57

tq_ico написа:здр.колеги.от известно време имам някакво странно чукане по предницата на колата е60 530д и немога да разбера от какво е. чука само от време на време при по студено време.закарах колата в м-кар и от там ми казаха че вертикалните стабилизиращи щанги са ми за смяна,та смених ги аз,но проблема си остана.от там ходих в други два сервиза но ми казаха че няма абсолтно нищто разбито.някои да е имал същия проблем или да знае от какво може да е

вертикални стабилизиращи щанги? - за пръв път чувам за такова нещо, както и за "смяна". освен ако са сменили биалетките...

може да чукат:
- рейката както колегата каза, тогава се усеща във волана и основно като минаваш през неравности или дупки
- тампони на предните долни носачи, тогава се усеща хлопане в краката ти. принципно се вижда като са износени
- може от биалетките да е (износен тампон), но това ще се види отдолу
- разпънката където е захваната за купето, тогава чукането се чува от таблото (зад навигацията)
- в краен случай може да е от повреда/разхлабване на захващането амортисьор или пружина, особено ако са ремонтирани наскоро
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

Назад към Е60/Е61