Гнездо за безконтактен ключ в жабката...

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d

Гнездо за безконтактен ключ в жабката...

Мнение от _Maranello_ » 14 Май 2011, 21:55

Открих го случайно. Намира се вляво от СД чейнджъра. Заприлича ми на гнездо за ключа, пробвах го и пасна идеално. Някой има ли представа за какво служи? Да не би да е за зареждане на резервния, докато ползваш основния? Това ми хрумна първо. Или за уеднаквяване персоналните настройки на двата ключа. Заради различните запаметени във втория, не съм го зареждал. Не ми се играе после да си настройвам всичко отново. Проверих в упътването, даже не е показано такова гнездо в жабката.
Здраве, безаварийно и безпроблемно!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw F 11 530 D
Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио

Re: Гнездо за безконтактен ключ в жабката...

Мнение от badjo E60 » 15 Май 2011, 8:19

На мен там ми стой сервизния ключ.
ИМА ЛИ ЖЕЛАНИЕ ИМА И НАЧИН
http://aronmen.hit.bg/
http://www.vbox7.com/play:2e3dc271

Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е70’40d; е60’530d

Мнение от sparky01 » 15 Май 2011, 8:37

Аз пък изобщо не бях забелязал, че има гнездо там :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _Maranello_ » 15 Май 2011, 11:24

badjo E60 написа:На мен там ми стой сервизния ключ.

Какво имаш предвид под сервизен? Аз имам два еднакви безконтактни и един обикновен механичен пластмасов, който е само за отключване. Мястото е за безконтактния.

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 15 Май 2011, 12:10

хахахахаха сложи го там резервния да, ама кажи само и къде си паркираш колата :))))))

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _Maranello_ » 15 Май 2011, 22:22

Сетих се, че може да е просто място за съхранение на ключа, когато колата ти е в сервиз.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да викат
Мечтае да кара: слон

Мнение от bvv1 » 15 Май 2011, 23:20

Колега в това гнездо стои нещо подобно на безконтактните ти ключове само че е без копчета и е кухо с отвор отпред,но като форма и размер е абсолютно копие на безконтактните ключове,в него се слага механичният ти ключ и след това го буташ в гнездото на волана и палиш.Но при теб май липсва!И ако си го купиш да не вземеш да оставиш механичният ключ в него, а него в жабката :lol:!
Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _Maranello_ » 16 Май 2011, 10:54

bvv1 написа:Колега в това гнездо стои нещо подобно на безконтактните ти ключове само че е без копчета и е кухо с отвор отпред,но като форма и размер е абсолютно копие на безконтактните ключове,в него се слага механичният ти ключ и след това го буташ в гнездото на волана и палиш.Но при теб май липсва!И ако си го купиш да не вземеш да оставиш механичният ключ в него, а него в жабката :lol:!

Благодаря колега! Ха-ха, ще внимавам да не го забравям там :mhihi: :kuku: ...не, че такова ми е било намерението като задавах темата, просто любопитство.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбото да му се завива свят....

Мнение от vesko4114 » 16 Май 2011, 12:43

Това доколкото знам аз е само заготовка, при нужда да се пъхне в слота за ключа, за да се отключи волана, и да преместиш от P на N автомата т.е., за да може да се премести колата или да се качи на платформа или ... или...
...............................

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да викат
Мечтае да кара: слон

Мнение от bvv1 » 16 Май 2011, 14:28

vesko4114 написа:Това доколкото знам аз е само заготовка, при нужда да се пъхне в слота за ключа, за да се отключи волана, и да преместиш от P на N автомата т.е., за да може да се премести колата или да се качи на платформа или ... или...

Можеш да си караш така колкото си искаш,не е само за местене или качване на платформа.Мисля че бях чел че се използва ако оставяш колата на хотел или паркинг или някъде другаде където други хора ти я паркират,защото с механичният ключ не можеше май да се отваря жабката ако е заключена или пък за багажника беше, незнам- нещо такова пишеше вече не си спомням!Аз моят механичният си го държа в портфейла, а тази заготовка си е в жабката и да ви кажа доста често ми се случва да си забравям в бързането ключа и ползвам тази комбинация мех.+ заготовка вместо да губя време да се връщам за другите ключове!
Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _Maranello_ » 19 Май 2011, 16:06

А някой знае ли дали могат да се прехвърлят настройките от единия на другия ключ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е70’40d; е60’530d

Мнение от sparky01 » 19 Май 2011, 16:20

_Maranello_ написа:А някой знае ли дали могат да се прехвърлят настройките от единия на другия ключ?

Ключа запаметява настройките от колата, така че каквито са ти настройките в нея такива ще са запаметени и на ключа. За директно прехвърляне на настройки от единия в другия ключ-мисля, че не е възможно :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _Maranello_ » 19 Май 2011, 16:49

sparky01 написа:
_Maranello_ написа:А някой знае ли дали могат да се прехвърлят настройките от единия на другия ключ?

Ключа запаметява настройките от колата, така че каквито са ти настройките в нея такива ще са запаметени и на ключа. За директно прехвърляне на настройки от единия в другия ключ-мисля, че не е възможно :)

Когато сменям ключа се сменят и настройките, което всъщност искам да избегна и да уеднаквявам после менюта и седалки.

Назад към Е60/Е61