Проблем е60 консумация
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ts_ber
- Потребител
-
- Кара: е38, 750i
Проблем е60 консумация
e60, 535D, 2005г.
колеги имам следния проблем:
при престой на автомобила повече от 4 5 часа на едно място на дисплея ми изписва "high rate of battery discharge".
Автомобила е с сменен акумулатор и прочетена. При четене не излезна друга грешка освен тази че в режим на покой автомобила има 12А консумация. При проверка кога е записана грешката показва момент в който оборотите са 0 и температурата на мотора е 12 градуса. Следователно автомобила има консумация при режим на покой.
Стария собственик на автомобила ме е уведомявал че 1 пат му се е случвало да си стой в автомобила и в режим на покой при изваден клуч да започва да му върти дисковете в чейнджъра. Установих че тези е60-ки доста страдат от ССС модула който при мен се намира зад CD-то и DVD-то. На мен не ми е забивал до сега екрана (с Profecional съм), но реших да стигна до модула и да го изклуча.
Преди да изкюча модула от буксите реших да замера консумацията на автомобила като поставуихме един апап в багажника с ампермер в рака на затворен и заключен автомобил. В продалжение на 40 минути той замерваше консумация от 11-12А. Изключихме ССС модула и го оставихме на масата за 10 15 минути. След монтажа му обратно автомобила имаше консумация от 0.6А в режим на покой.
На другата сутрин видях на дисплея абсолутно същото съобщение "high rate of battery discharge".
Замерихме консумацията беше 0,6А. Прочетох колата и имаше записана грешка в power management. грешката беше отново свързана с 12А консумация, отново на 10 -20 градуса температура на мотора и при 0 оборота.
Реших да стигна до MPM модула. Преди да го откача консумацията на автомобила в покой в продалжение на 30 минути беше отново 0,6А. След откачането и проверка да няма влага в модула консумацията падна до 0,25А.
Сега вече незнам какво да правя. Ще изчакам до утре сутринта и се надявам да нямам вече дразнещо съобщение.
Идеята ми е някой знае ли тази консумация дали е нормална за автомобила от 7 часа я меря и продължава да си седи на 0,25А. През цялото време автомобила е пален и тн. Някой има ли идея към кой модул да се насоча към ССС или МРМ и дали въобще съм на правилна насока. Автомобила изкарваше грешката само след престой през ноща!?!
Всички модули (при мотора под волана и в багажника) ги проверихме и никъде нямаше овлажняване или поне следа от влага?!
колеги имам следния проблем:
при престой на автомобила повече от 4 5 часа на едно място на дисплея ми изписва "high rate of battery discharge".
Автомобила е с сменен акумулатор и прочетена. При четене не излезна друга грешка освен тази че в режим на покой автомобила има 12А консумация. При проверка кога е записана грешката показва момент в който оборотите са 0 и температурата на мотора е 12 градуса. Следователно автомобила има консумация при режим на покой.
Стария собственик на автомобила ме е уведомявал че 1 пат му се е случвало да си стой в автомобила и в режим на покой при изваден клуч да започва да му върти дисковете в чейнджъра. Установих че тези е60-ки доста страдат от ССС модула който при мен се намира зад CD-то и DVD-то. На мен не ми е забивал до сега екрана (с Profecional съм), но реших да стигна до модула и да го изклуча.
Преди да изкюча модула от буксите реших да замера консумацията на автомобила като поставуихме един апап в багажника с ампермер в рака на затворен и заключен автомобил. В продалжение на 40 минути той замерваше консумация от 11-12А. Изключихме ССС модула и го оставихме на масата за 10 15 минути. След монтажа му обратно автомобила имаше консумация от 0.6А в режим на покой.
На другата сутрин видях на дисплея абсолутно същото съобщение "high rate of battery discharge".
Замерихме консумацията беше 0,6А. Прочетох колата и имаше записана грешка в power management. грешката беше отново свързана с 12А консумация, отново на 10 -20 градуса температура на мотора и при 0 оборота.
Реших да стигна до MPM модула. Преди да го откача консумацията на автомобила в покой в продалжение на 30 минути беше отново 0,6А. След откачането и проверка да няма влага в модула консумацията падна до 0,25А.
Сега вече незнам какво да правя. Ще изчакам до утре сутринта и се надявам да нямам вече дразнещо съобщение.
Идеята ми е някой знае ли тази консумация дали е нормална за автомобила от 7 часа я меря и продължава да си седи на 0,25А. През цялото време автомобила е пален и тн. Някой има ли идея към кой модул да се насоча към ССС или МРМ и дали въобще съм на правилна насока. Автомобила изкарваше грешката само след престой през ноща!?!
Всички модули (при мотора под волана и в багажника) ги проверихме и никъде нямаше овлажняване или поне следа от влага?!
Re: Проблем е60 консумация
Колега, погледни тази тема - http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6&t=245060
последното мнение на Emoo е най ориентировъчно
последното мнение на Emoo е най ориентировъчно

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Колега изглежда че този проблем е епидемичен при е60. Масово се препоръчва да се смени IBS сензора с кабела. Мисля че новия кабел е защитен от проникване на влага затова препоръчват смяната му иначе не виждам защо трябва да се сменя кабела. Пиши в моята тема за да съберем информацията на едно място http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6&t=245060
Ето подобни проблеми
http://www.bimmerforums.co.uk/forum/f15 ... page2.html
http://www.bmwland.co.uk/forums//viewto ... &view=next
Ето подобни проблеми
http://www.bimmerforums.co.uk/forum/f15 ... page2.html
http://www.bmwland.co.uk/forums//viewto ... &view=next
Tool - Fear Inoculum
- fittipaldi
- Потребител
-
Аз имах същия проблем ,но при мен беше от наводняване на багажника мпм модула беше сдал.
- sinbad0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520d
- Детайли за колата: 520d 177p.s. E60
Моята като чисто нова на първият месец го направи,смениха модула на алармата и нямам проблем от тогава........
- ts_ber
- Потребител
-
Колеги IBS кабела е сменен с нов и отново вади тази грешка
- emoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 745D
- Мечтае да кара: M-5
колега ас имам абсолютно същия проблем в момента и немога да открия от какво е пиши ако го поправиш 

- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
е вади бушоните наред да видиш какво харчи тока
аз на тикото видях най странния алтернатор, вечер окъсяваше... така че и това видях, нещо тъпо ще излезне

- ts_ber
- Потребител
-
INTEGRALE написа:е вади бушоните наред да видиш какво харчи токааз на тикото видях най странния алтернатор, вечер окъсяваше... така че и това видях, нещо тъпо ще излезне
Колега тук е малко по различно от тикото. тук имаш една камара модули.
- emoo
- младши ентусиаст
-
колега и при мен се оказа модула на блутут тои ми е дърпал тока без това не ми трябва и направо го махнах
Последна промяна emoo на 13 Апр 2011, 19:52, променена общо 1 път
emoo написа:колега и при мен се оказа модула на блутут тои ми е дарпал тока без това не ми трябва и направо го махнах
добре как го откри това? Дай съвет как да намерим причината.
Tool - Fear Inoculum
- emoo
- младши ентусиаст
-
Cinder написа:Баси, аз пари давам за да си намеря, вие ги махате
аз имам и допалнително сложен но почти него ползвам
- funk1
- Потребител
-
- Кара: 530D
Имах същия проблем и се оказа, че колата има допълнителен GPS модул с италианска СИМ карта вътре, която цяла вечер си търси мрежа.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2