Ъпдейт на софтуер на е60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e-60 3.0.D,2006
Мечтае да кара: Форд-Мустанг
Детайли за колата: M-paket,2006g,231+++p.s.

Ъпдейт на софтуер на е60

Мнение от aigner » 05 Дек 2010, 8:12

Колеги повдигам темата защото си мисля че освен фирмените сервизи и някой от вас може да има инфо по темата . Аз лично ходих до "великите" М-Кар Пловдив и те ми разказаха историята как при инсталирането ще ми изгори модул еди кой /все едно като си преинсталирам лаптопа той изгаря/ и как ще струва 1000лв иначе софта бил 60лв и как нямало смисъл да се прави, такива небивалици . Ще съм благодарен ако някой каже нещо полезно за всички ни !
Пламен

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е70’40d; е60’530d

Re: Ъпдейт на софтуер на е60

Мнение от sparky01 » 05 Дек 2010, 9:52

И аз се интересувам.Преди време в една тема колегите бяха писали,че май само в Бова кар Бургас го сменяли безплатно ако въпросният модул изгори при смяната на софтуера,ама нека някой по-запознат сподели :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 3.5d

Мнение от carstyle » 05 Дек 2010, 10:38

Това е масова практика да се плашат хората.Запомнете колеги-всичко изгоряло по време на инсталацията се покрива от сервиза.На тях им покриват абсолутно всичко от Германия.Единствено в БОВА са коректни и ти го обясняват това.Така че не се оставяите да ви разиграват разни мишки.А ако все пак се правят на интересни пишеш в Германия/има имеил в немския саит на БМВ /

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 05 Дек 2010, 11:44

Така е, в Бова Кар поемат отговорност и го сменят в случай, че нещо изгори. Не съм сигурен обаче, дали само там е така или и другите представители са по същия начин.
Only dead fish follow the stream...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 05 Дек 2010, 12:27

именно, само в Бова поемат отговорност, и аз му го казах и на aigner това преди няколко месеца ама не знам защо не е отишъл там :dunno:

иначе смисъла зависи от версията която има колата, ако е по-ранна и е автоматик бих казал че има смисъл. освен това има груги настройки които могат да се направят при ъпдейта - който го интересува да пусне едно търсене, всичко вече е казано тук.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от steltphone » 05 Дек 2010, 12:31

Няма никакви притеснения при смяна на софт. Ходих при Дару кар - първо пряват тест на електрониката (20-тина лева виж калкулацията) - за да се подсигурят за евентуални проблеми при ъпдейт. Ако някой модул не работи коректно и сответно и ъпдейта му няма да се осъществи коректно, точно подобен случай беше споделил някой колега. Смело си направете ъпдейт, моята беше още с заводския и промените бяха много. От глезотии MP3, прибиране на огледала, променя на менюто и по-бързата му работа. Изобщо всички програмируеми модули, скоростната кутия стана по-плавна, сменя на по-ниски обороти, дори шибидах. Разхода също се понижи.

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: М550Д

Мнение от torre » 05 Дек 2010, 16:08

aigner написа:Колеги повдигам темата защото си мисля че освен фирмените сервизи и някой от вас може да има инфо по темата . Аз лично ходих до "великите" М-Кар Пловдив и те ми разказаха историята как при инсталирането ще ми изгори модул еди кой /все едно като си преинсталирам лаптопа той изгаря/ и как ще струва 1000лв иначе софта бил 60лв и как нямало смисъл да се прави, такива небивалици . Ще съм благодарен ако някой каже нещо полезно за всички ни !

Здравейте на всички,
Аз си мислех да правя ъпдейт на софта на моята е60 530д и съм разпитал тук и там и ето какво мога да споделя като опит:
1) Бова кар-Бургас- отидох на място с колата,приемчика им Илиан... еди кой си го повозих,казах му какво прави колата,малко гадно превключваше скоростите и имаше леко тресене...той ми каза да я оставя за мин. 2 дни,за да могат да проверят нивото на маслото на скоростната кутия и през същото време могат да я програмират,като ако някой модул изгори(например имали случай на някой му изгоряло радиото) пращат от германия нов модул и го сменят за сметка на завода производител,но лошото е,че трябва да чакаш докато пристигне модула.Тръгвам си аз от Бургас,естествено без да са пипали нищо по колата.След около месец случайно говорим с един познат от Бургас и му казвам,че ще карам колата в Бова кар...та той само дето не подскочи метър.Разказа ми как този същия Илиан дето е приемчика в сервиза преди това работел за Ауди (между другото в разговора ми с Илиан-той каза същото и каза как Аудито се разваляло повече от Бмв и т.н.) също били го виждали в някоя морга в Бургас да взима части за БМВ...та според вас къде отиват тея части..? :kuku:
Наплаших се аз от бургазлии и викам чакай да отивам в Пловдив,майна :mhihi:
2) М кар-Пловдив- пак отивам с колата на място при приемчика им Ангел-казах му какви оплаквания имам от колата и я вкараха на диагностика...като също го попитах дали могат да ми проверят нивото на маслото на скоростната кутия.Човека каза ДА няма проблем ще го погледнем.Отивам аз след 1 час,казаха ми какви ремонти могат да се направят по колата...препоръча ми да си сменя демпферната шайба (около 800лв. с труда) и ми каза,че са доляли 1л. масло на скоростната кутия.Разпитах го аз дали могат да ми направят ъпдейт на софтуера и ми обясни следното: Ако заради някакъв ремонт по колата се налага да се преинсталира софтуера и изгори някой модул - завода производител си поема разноските и го сменят,като лошото е,че трябва да чакаш...НООО :!: Ако аз отида и им кажа:"Искам да ми ъпдейтнете софтуера" и ако изгори нещо , то тогава е за моя сметка :confused: И тръгнах си аз от М кар,проблемът със скоростната кутия дето ми правеше колата изчезна,спря и това тресене,което ми правеше пак от скоростите...сега прави една друга гадорийка,но това е отделен въпрос :lol:
След всичко изписано по-горе искам да поясня,
Аз , за сега не съм си направил ъпдейт,но мисля да го направя...и то в М кар
Как в два различни сервиза на БМВ (ОТОРИЗИРАНИ!) ми казват коренно различни неща :!: :?:
Според мен това ъпдейтване е нож не с 2,а с 200 остриета :lalala:
Надявам се да съм помогнал със скромния опит,който имам :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10, 535i X Drive LCI

Мнение от Deo_10 » 05 Дек 2010, 20:22

carstyle написа:Запомнете колеги-всичко изгоряло по време на инсталацията се покрива от сервиза./

Това е в сила ако е гаранционна колата или няма значение?

Потребител
Аватар
Кара: БМВ 535д

Мнение от new FAN » 05 Дек 2010, 20:45

И аз се заинтересувах от темата защото от скоро притежавам 535д.Нямам никакви проблеми с колата,но със сигурност съм със старият софт.Интересно ми е какви точно са подобренията след смяната описани от колегата Steltphon .Тези дни ще отида да проверя как стоят нещата във Варненският дилър Кар-ком и след това ще споделя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
Мечтае да кара: Koenigsegg

Мнение от INTEGRALE » 05 Дек 2010, 21:39

Аз съм Ъпдейтвал, разлика имаше в поведението на колата, мп3 нямам , огледалата се прибират, разхода е същия общо взето ако имаш чип обаче ще го забършат... така че мисли :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bovacar » 05 Дек 2010, 21:43

torre написа:
aigner написа:Колеги повдигам темата защото си мисля че освен фирмените сервизи и някой от вас може да има инфо по темата . Аз лично ходих до "великите" М-Кар Пловдив и те ми разказаха историята как при инсталирането ще ми изгори модул еди кой /все едно като си преинсталирам лаптопа той изгаря/ и как ще струва 1000лв иначе софта бил 60лв и как нямало смисъл да се прави, такива небивалици . Ще съм благодарен ако някой каже нещо полезно за всички ни !

Здравейте на всички,
Аз си мислех да правя ъпдейт на софта на моята е60 530д и съм разпитал тук и там и ето какво мога да споделя като опит:
1) Бова кар-Бургас- отидох на място с колата,приемчика им Илиан... еди кой си го повозих,казах му какво прави колата,малко гадно превключваше скоростите и имаше леко тресене...той ми каза да я оставя за мин. 2 дни,за да могат да проверят нивото на маслото на скоростната кутия и през същото време могат да я програмират,като ако някой модул изгори(например имали случай на някой му изгоряло радиото) пращат от германия нов модул и го сменят за сметка на завода производител,но лошото е,че трябва да чакаш докато пристигне модула.Тръгвам си аз от Бургас,естествено без да са пипали нищо по колата.След около месец случайно говорим с един познат от Бургас и му казвам,че ще карам колата в Бова кар...та той само дето не подскочи метър.Разказа ми как този същия Илиан дето е приемчика в сервиза преди това работел за Ауди (между другото в разговора ми с Илиан-той каза същото и каза как Аудито се разваляло повече от Бмв и т.н.) също били го виждали в някоя морга в Бургас да взима части за БМВ...та според вас къде отиват тея части..? :kuku:
2) М кар-Пловдив- пак отивам с колата на място при приемчика им Ангел-казах му какви оплаквания имам от колата и я вкараха на диагностика...като също го попитах дали могат да ми проверят нивото на маслото на скоростната кутия.Човека каза ДА няма проблем ще го погледнем.Отивам аз след 1 час,казаха ми какви ремонти могат да се направят по колата...препоръча ми да си сменя демпферната шайба (около 800лв. с труда) и ми каза,че са доляли 1л. масло на скоростната кутия.Разпитах го аз дали могат да ми направят ъпдейт на софтуера и ми обясни следното: Ако заради някакъв ремонт по колата се налага да се преинсталира софтуера и изгори някой модул - завода производител си поема разноските и го сменят,като лошото е,че трябва да чакаш...НООО :!: Ако аз отида и им кажа:"Искам да ми ъпдейтнете софтуера" и ако изгори нещо , то тогава е за моя сметка :confused: И тръгнах си аз от М кар,проблемът със скоростната кутия дето ми правеше колата изчезна,спря и това тресене,което ми правеше пак от скоростите...сега прави една друга гадорийка,но това е отделен въпрос :lol:
Как в два различни сервиза на БМВ (ОТОРИЗИРАНИ!) ми казват коренно различни неща :!: :?:

Здравейте колега,

Много ви благодаря за този коментар който сте дали отностно дилърството Бова Кар, само ми се иска да направя няколко доуточнения:
1) Илиан е привлечен приемчик от друга фирма, а тя е VW Велико Търново, този сервиз е оторизиран за марката на VW не виждам къде е логиката с Ауди (да всички знаем, че има някаква връзка между тези марки, но съответния приемчик никога не е коментирал с клиенти "работил съм за Ауди").
2) Като представител на фирмата Бова Кар, гарантирам че този приемчик никога не би коментирал "между другото в разговора ми с Илиан-той каза същото и каза как Аудито се разваляло повече от Бмв", според мен това си е една нагласена реплика от вас колега.
3) Дилърството гарантира възнаграждение на всеки който докаже това твърдение, цитирам: ".....също били го виждали в някоя морга в Бургас да взима части за БМВ...та според вас къде отиват тея части..? :kuku:" Необходим е снимков материал, задължително условие да се представят доказателствата в същия ден.
4) Съжалявам колега обаче никъде не посочваш, цитирам "Как в два различни сервиза на БМВ (ОТОРИЗИРАНИ!) ми казват коренно различни неща" .... не се подразбира какво е "различното".

P.S. Дилърството подмени един "Илиан" с друг "Илиан", т.е., имахме приемчик на име Илиан, който работише в продължение на 4-5 години в дилърството на Бова Кар. В момента дилърството разполага с нов приемчик (отново на име) Илиан, който работи от една календарна година. Възможно е да стават и недоразумения от хора които не ни посещават поради една или друга причина.

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 05 Дек 2010, 22:46

Някой да вижда в заглавието на темата "хайде да си извадим кирливите ризи " ???
Всяко следващото мнение което не е свързано с естеството на темата ще бъде изтривано.

П.С. @Bovacar ,не виждам да имате платена тема в комерсиалниа раздел - следователно не може да си рекламирате сервиза и дилърството ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bovacar » 05 Дек 2010, 22:50

shefasumaz написа:
Bovacar написа:цитирам ".....също били го виждали в някоя морга в Бургас да взима части за БМВ...та според вас къде отиват тея части..? :kuku:" задължително условие да се представят доказателствата в същия ден.

".....също били го виждали в някоя морга в Бургас да взима части за БМВ...та според вас къде отиват тея части..? :kuku:"
==>хайде, хайде всички знаем че тия номера се правят в България, дали от вас или някой друг не знам, но само че ще ти кажа ако набарам някой да ми върти такива номера горчиво ще съжалява, не си мислете че като сте ВЗЕЛИ лиценз от BMW и вече КРАЙ можете да правите каквото искате - както се дават тия лицензи така и още по лесно даже се отнемат! :twisted:

и аз цитирам :)
"задължително условие да се представят доказателствата в същия ден"
==>хехе, а още в същата Минута не искаш ли ? :mhihi:

Марката, стриктно следи всяко едно наше действие, ако някой има такива твърдения моля да се изказва само ако има доказателство за това, а не да си пишеме каквото ни дойде в главата. Ние гарантираме за произхода на всяка една част която се внедрява в автомобилите на нашите клиенти и никога не бихме си позволили да поставим под съмнения работата която извършваме. Всеки един клиент е в пълното си право да дойде и да види какво(и от къде) се внедряват части за неговия автомобил, това е ваше право.
Колкото до "същата минута" нямам нищо против, ако ставаше въпрос за вашата работа и вие бихте искали всякакви коментари да се правят на момента.

П.С. Съжалявам Ilko Ivanov, нямам намерение да рекламирам дилърството, напатки от това естество ме накараха да обърна специално внимание на колегите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да викат
Мечтае да кара: слон

Мнение от bvv1 » 05 Дек 2010, 23:11

torre написа:

Здравейте на всички,
Какво общо има приемчика с това да ти сменят консумативи от некоя морга???? Вие май не знаете как функционират по принцип оторизираните сервизи,колко хора работят там,как се извършват ремонтните процеси и т.н..Сигурно този Илиан си ги сменя самичък тез старите части дето ходи да ги сваля от моргите или според теб дели с всичките 20 човека???? Ти направо Организирана група ги изкара! :kuku: Като се опитвате да оплюете някого поне го направете така че да не звучите като 16 годишни пубертети с объркано мислене!Обиколил съм всички сервизи и най съм патил от камор и Мкар където са пълни измекяри и гледат да ти вземат парите без да се интересуват от това да си свършат работата качествено и клиента с удоволствие да се върне пак, истината е че в БоваКар са наистина много добри професионалисти и работата им е на европейско ниво!
Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
Мечтае да кара: Koenigsegg

Мнение от INTEGRALE » 06 Дек 2010, 8:49

ОТ всички дилъри в БГ САМО в Бургас ходя за големи ремонти, просто ме е страх , че повечето правят едно и чупят друго и не пазят чуждото , то е едни пилежи то е чудо в дарукар, а.... докато бях в гаранця бях там.... ужас

Следваща

Назад към Е60/Е61