e60 EVL steering wheel defect

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 530XI E60

e60 EVL steering wheel defect

Мнение от gaihitretzii » 08 Ное 2010, 23:42

Някой да се е сбъсквал с този проблем. Свети лампата в червено - steering wheel lock defect (EVL) - че не може да заключи волана. Ъпдейт на софтуера до 2010 не реши проблема и сега от Камор ми предлагат вариант със смяна на кормилен модул който е 1000лв + повторно препограмирани. Ако и това не оправи нещата, смяна на още един компонент за 400лв + пак препрограмиране. демек 2000лв може да си заминат тук защото не знаят какво причинява това и ако е дефектен елемент то кой от двата....

колата е 530xi 10/2006 ръчка

Потребител
Аватар

Re: e60 EVL steering wheel defect

Мнение от fittipaldi » 09 Ное 2010, 15:18

преди да даваш пари за тези модули свали клемата на акумулатора.При мен се оправи точно така.След три дни нерви и диагностика се оказа че изгорялият модул се е оправил .Понякога се натрупвали някакви напрежения и дава грешка .В моя случаи беше модула на аербега 1300лв.Свалих моя модул сложих друг карах с него 24часа след това в сервиза върнаха моя и хоп грешката изчезна.След това 1000км. без грижи.Мисълта ми е че понякога се иска повече време без ток може би 24часа.Успех . :wave:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 09 Ное 2010, 20:29

Колега,за съжаление този дефект е сравнително често срещан при Е60 дори и при автомобили с пробег под 100к.Странно е ,че Камор не могат да диагностицират с точност дали е за смяна кормилния модул или модула за запалване.По западните форуми е изписано доста за тази болест...Същата лампа,но в оранжево светкала ли е по-рано?Ако да,може би по-вероятно е кормилната колона.Ако не,а направо ти е светнал надпис да не гасиш двигателя и след това червената лампа-вероятно е от модула за запалване.....
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 09 Ное 2010, 21:43

в темите за Е90 съм срещал често проблем със дефектирала ключалка на кормилото.. де да знаеш, може и да е толкова банален проблема и при тебе
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wmb » 10 Ное 2010, 20:52

gaihitretzii написа:Някой да се е сбъсквал с този проблем. Свети лампата в червено - steering wheel lock defect (EVL) - че не може да заключи волана. Ъпдейт на софтуера до 2010 не реши проблема и сега от Камор ми предлагат вариант със смяна на кормилен модул който е 1000лв + повторно препограмирани. Ако и това не оправи нещата, смяна на още един компонент за 400лв + пак препрограмиране. демек 2000лв може да си заминат тук защото не знаят какво причинява това и ако е дефектен елемент то кой от двата....

колата е 530xi 10/2006 ръчка

Рано или късно ще ти се заключи волана, дори няма да можеш да дадеш на контакт.
Губи се синхронизация между EVL и CAS, ако не се оправиш драсни едно ЛС

Назад към Е60/Е61