Малко глупав въпрос :)

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Малко глупав въпрос :)

Мнение от 8412 » 28 Окт 2010, 16:19

Здравейте. Иска предварително да се извиня за невежеството ми, но ще се радвам ако получа отговори тук.
Искам да си взема BMW и ще ми е първото. Тъй като неразбирам грам от коли дали ще може да ме посъветвате кой модел според вас е добър и кой не е, кой дава дефекти и т.н. Решил съм да си взема някаква 5-ца дизел между 2004-2008.
Благодаря предварително.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Малко глупав въпрос :)

Мнение от g.petrow » 29 Окт 2010, 10:41

Колега - ти какъв отговор очакваш на твоя въпрос? Някой да седне и да анализира предимствата и недостатъците на цялата производствена гама на БМВ може би?
По-висок клас - по добра кола от по-ниския клас
По-нова - по малко дефекти
Повече пари- по малко компромиси
Решенията ги взимаш ти, определяш си бюджета, определяш алтернативите (1-3-5-7-Х1-Х3-Х5...), предимства, недостатъци и така ....
Ние ли трябва да ти кажем каква кола да си купиш? :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 29 Окт 2010, 12:23

8412 написа: Решил съм да си взема някаква 5-ца дизел между 2004-2008.
Благодаря предварително.

ако наистина точно това си решил, кажи какво в тази кола за теб е важно (екстри, мощност, комфорт, спортно усещане, аудио, надеждност, ниски разходи за гориво и ремонти, тунинг...) и ще ти се помогне тук в този раздел.

ако се интересуваш от други модели, питай в другите раздели.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

Потребител
Аватар

Мнение от 8412 » 29 Окт 2010, 14:14

Значи, разполагам с 40 000лв. и искам да взема оптималното за тези пари. Засега съм се спрял на 530 xd. Може ли да споделите някакво мнение за нея. Иначе за тези пари искам максимален комфорт и малак разход. Ако може да ми кажете дали да е 4x4 или само дизел или бензин евентуално.
И ще ви помоля като отида да гледам коли, да ми кажете какво най-често дава дефект за да гледам за него.
Благодаря предварително. :shock:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pesho » 29 Окт 2010, 17:52

8412 написа:..... 530 xd. .....дизел или бензин ..... какво най-често дава дефект за да гледам за него.

530d си е приятна количка.Приличен разход,прилично върви.Според мен въпреки въртящия момент не си
заслужава хикса. А за гледане гледаи турбото и автомата. И читава диагностика.
Успех!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 29 Окт 2010, 18:30

8412 написа:Значи, разполагам с 40 000лв. и искам да взема оптималното за тези пари. Засега съм се спрял на 530 xd. Може ли да споделите някакво мнение за нея. Иначе за тези пари искам максимален комфорт и малак разход. Ако може да ми кажете дали да е 4x4 или само дизел или бензин евентуално.
И ще ви помоля като отида да гледам коли, да ми кажете какво най-често дава дефект за да гледам за него.

- максималния комфорт изключва м-пакет, а малкия разход говори за дизел и срещу Х. Ако ги извадиш и двете следва, че ще свалиш едно 2,000 евро от цената, които разбира се могат да отидат за глезотии вътре или за по-малко км.

- ако не държиш на Х, т.е. не живееш на заснежен баир зимата (ако да, тогава ще ти е необходим), това е най-добрия подход. 3.0д е надежден двигател, автоматика също.

- най-добре да е фейслифт, но ще жертваш екстри за него.

- гледай да е сменено турбото най-добре, като я купиш трябва да и махнеш пеперудите, автоматика също трябва да включва меко като я караш, пълната диагностика е задължителна. гледай документацията, колкото повече е сменено, по-добре.

- и имай предвид че късните 525д са с механиката на 3.0д и с един добър чип вървят пак толкова, т.е. може да посвалиш до 525.

- освен това ако преживееш високия разход на бензина (т.е. ако я караш основно извънградско), ще получиш повече кола за парите си.

има и още подробности, ама като почнеш да търсиш и имаш по-конкретна представа, питай пак..
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: LCI 530xd
Мечтае да кара: Alpina B7

Мнение от fefe » 01 Ное 2010, 15:11

Както каза колегата da6ip, ако живучкаш на баира и/или обичаш зимните спортове и тази е60-ка ще ти е единствената кола -> X-a e малко или много задължителен.

Ако караш по 10-15-20 хиляди на година и смяташ да я караш поне 4-5 години тая кола, спокойно гледай и бензиновите.

За екстри по колата, за 40к лв ако гледаш фейслифта ще жертваш някоя друга екстра. А относно екстрите като цяло искам само да добавя, че като купувах мойта, понеже не бях карал преди това кола с HUD (head-up display), много се чудех дали е 'толкова важна' щото повечето коли, които имаха HUD имаха като цяло повече екстри и естествено цената беше висока. В крайна сметка се реших на такава с HUD. След 500км изминати с HUD-a мнението ми вече беше коренно различно и оттук натам едва ли бих се навил на кола без HUD. С две думи - просто не сваляш очи от пътя.

Общо взето трябва да разгледаш малко и да се ориентираш за 40к в какви екстри можеш да се вместиш, после сам ще прецениш кое на теб ти е по-важно.

Потребител
Аватар

Мнение от semko » 02 Ное 2010, 21:19

колега какви са тия пеперуди?

Потребител
Аватар

Мнение от 8412 » 02 Ное 2010, 21:20

Благодаря за съветите. Сега може да се каже, че съм по-ориентиран какво търся :driving:

Назад към Е60/Е61