И аз да се похваля с новата петичка 530xd
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- fefe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: LCI 530xd
- Мечтае да кара: Alpina B7
И аз да се похваля с новата петичка 530xd
Здравейте колеги,
От повече от година следя форума (почти дневно), но до сега не взимах участие по простата причина, че до съвсем скоро нямах с какво да допринеса
Трябва да призная, че на човек, който беше напълно бос по темата, какъвто бях (съм?) аз от форума му се изясниха 95% от нещата предварително. Вярно, че на моменти инфото не е особено лесно за намиране, защото е в разни по-стари теми и за други модели, но важното е, че го има тук, на едно място. А и човек който има желание намира и начин. Не форума ме накара да се ориентирам към това, към което се ориентирах, но съм изключително радостен, че този форум и общност съществуват и от тук натам ще се опитам и аз да допринеса за неговото развитие.
Та стига с празните приказки, от около седмица, след повече от 1800км в Германия и гледане на коли за повече от 7 дни, в София пристигна (под мойто вещо шофиране) следната 530XD от 05/2007 (оставил съм номера видим тъй-като той вече не съществува):

Още малко снимки, с линкове, за да не проточвам темата до без край:
За към момента имам един единствен въпрос и той е за качествена ръчна автомивка в София, като на отзовалите се предварително благодаря
Поздрави
От повече от година следя форума (почти дневно), но до сега не взимах участие по простата причина, че до съвсем скоро нямах с какво да допринеса

Та стига с празните приказки, от около седмица, след повече от 1800км в Германия и гледане на коли за повече от 7 дни, в София пристигна (под мойто вещо шофиране) следната 530XD от 05/2007 (оставил съм номера видим тъй-като той вече не съществува):
Още малко снимки, с линкове, за да не проточвам темата до без край:
https://dl.dropbox.com/u/8158208/pics/b ... /pic02.JPG
https://dl.dropbox.com/u/8158208/pics/b ... /pic03.JPG
https://dl.dropbox.com/u/8158208/pics/b ... /pic04.JPG
https://dl.dropbox.com/u/8158208/pics/b ... /pic05.JPG
https://dl.dropbox.com/u/8158208/pics/b ... /pic06.JPG
https://dl.dropbox.com/u/8158208/pics/b ... /pic07.JPG
https://dl.dropbox.com/u/8158208/pics/b ... /pic08.JPG
https://dl.dropbox.com/u/8158208/pics/b ... /pic10.JPG
За към момента имам един единствен въпрос и той е за качествена ръчна автомивка в София, като на отзовалите се предварително благодаря

Поздрави
Последна промяна fefe на 01 Сеп 2010, 11:11, променена общо 2 пъти
- darko1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
- Мечтае да кара: Самолет
Re: И аз да се похваля с новата петичка
Честито колега,много хубава машина със здраве да си я караш 

- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
Честито!
Много хубава кола , евалла
Аз пък имам 2 въпроса към теб :
1. От кои кв си за да ти е близка мивката ?
2. Ако не е таина , колко ти излезе тая фейска със/без докарване ?
Много хубава кола , евалла

Аз пък имам 2 въпроса към теб :
1. От кои кв си за да ти е близка мивката ?
2. Ако не е таина , колко ти излезе тая фейска със/без докарване ?
if your car isn't scary - it's just not fast enough!
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Честито колега! Много готин екземпляр с доста екстри. Много да те радва 

Only dead fish follow the stream...
- fefe
- кандидат ентусиаст
-
@neoman - бих искал да не коментирам цената на самата кола. За нея мога да кажа, че не излиза от медиана на цените от този клас/година/екстри.
Мога да разкажа разходите по прехвърляне/номера/докарване какви са:
Дизела e около 1.30 eвро / литър в Германия, около 1,20 евро / литър в Австрия, ако зареди човек в центъра на Виена (и на мен ми се стори доста нелогично след като установих часове по-късно, че в центъра на Виена бензина е бил най-евтин), по границите са се научили и цените са по-високи и около 1.40 евро / литър в Унгария след обмяна на евро -> форинти малко след границата (370 форинта е литър дизел, курса по който ти обменят е 265 форинта за евро). Със спазването на всички ограничения +20км/ч (което значи около 150-160км/ч в Австрия и Унгария, и около 150км/ч за Сърбия) и около 100-120км/ч на не-магистралните пътища както и на места доста сериозни юркания, в Австрия попаднах на двама 'колеги' австрийци, единия с 530д, а другия с 535д, които явно знаеха камери и патрулки и имаха желание да покарат малко по-бързо, та ги ползвах като буфер и към 180км/ч средна докарахме за известно време, в Сърбия също имаше един симпатяга и там 170км/ч за известно време, та разхода беше около 100 литра за около 1320км, което прави около 7,5л/100км. (цифрите не са абсолютно точни, защото презареждах, а и не си дадох зор да гледам разхода, по-скоро се отдадох на ускорението
) Последното ми зареждане беше в Szeged (Унгария) и в София на компютъра показваше оставащи 380км.
Общо взето ако не взимаме в предвид качеството на горивото (така и така в БГ ще си я карам с нашия 'дизел') най-изгодно е пълно зареждане във Виена, караш до където стигне и после С ДИНАРИ в Сърбия (много важно условие е плащането с ДИНАРИ, защото ако платиш на бензиностанция с евро в Унгария или Сърбия литъра ще се хване по 3лв). С пълно зареждане във Виена и спазване на всички ограничения можех да си пристигна в София без презареждане. Ама като си купи човек трилитров дизел първия ден трудно спазва (всички) ограничения
А относно автомивката, аз живея на Хладилника, работата ми е на Цар Борис III след стадион Славия и преди Околовръстното, та всичко в радиус 5км на тези две места е изгодно
Мога да разкажа разходите по прехвърляне/номера/докарване какви са:
- Пълен комплект документи с едномесечни червени номера - 180 евро. (15-дневните са с 5 евро по-евтини и общо взето е все тая).
- Винетка за Австрия - 7.50 Е
- Винетка за Унгария - 7.50 Е (ако знаех да я купя от някаква митница за тирове на няколко километра след границата с Австрия и с форинти, щеше да е 1550 форинта което е около 6 Е но човек се учи докато е жив)
- В Сърбия общата сума за магистралите по пътя през Белград -> Ниш беше 3.50 + 2.50 + 7.50 = 13.50 Е. Още на първата бутка на няколко километра след границата те посрещат с един флайер на който учтиво обясняват как 120км от магистралата са в ремонт, бутките за таксите обаче си бачкат
Дизела e около 1.30 eвро / литър в Германия, около 1,20 евро / литър в Австрия, ако зареди човек в центъра на Виена (и на мен ми се стори доста нелогично след като установих часове по-късно, че в центъра на Виена бензина е бил най-евтин), по границите са се научили и цените са по-високи и около 1.40 евро / литър в Унгария след обмяна на евро -> форинти малко след границата (370 форинта е литър дизел, курса по който ти обменят е 265 форинта за евро). Със спазването на всички ограничения +20км/ч (което значи около 150-160км/ч в Австрия и Унгария, и около 150км/ч за Сърбия) и около 100-120км/ч на не-магистралните пътища както и на места доста сериозни юркания, в Австрия попаднах на двама 'колеги' австрийци, единия с 530д, а другия с 535д, които явно знаеха камери и патрулки и имаха желание да покарат малко по-бързо, та ги ползвах като буфер и към 180км/ч средна докарахме за известно време, в Сърбия също имаше един симпатяга и там 170км/ч за известно време, та разхода беше около 100 литра за около 1320км, което прави около 7,5л/100км. (цифрите не са абсолютно точни, защото презареждах, а и не си дадох зор да гледам разхода, по-скоро се отдадох на ускорението

Общо взето ако не взимаме в предвид качеството на горивото (така и така в БГ ще си я карам с нашия 'дизел') най-изгодно е пълно зареждане във Виена, караш до където стигне и после С ДИНАРИ в Сърбия (много важно условие е плащането с ДИНАРИ, защото ако платиш на бензиностанция с евро в Унгария или Сърбия литъра ще се хване по 3лв). С пълно зареждане във Виена и спазване на всички ограничения можех да си пристигна в София без презареждане. Ама като си купи човек трилитров дизел първия ден трудно спазва (всички) ограничения

А относно автомивката, аз живея на Хладилника, работата ми е на Цар Борис III след стадион Славия и преди Околовръстното, та всичко в радиус 5км на тези две места е изгодно

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
браво, страхотна е!
особено цвета на седалките и на тавана много ги одобрявам!
особено цвета на седалките и на тавана много ги одобрявам!
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Честито fefe, разбирам че не искаш да коментираш цената на колата но кажи ми от това което си видял може ли да се намери 530д същата година на около 120 000 км около 21-22 хил евро в Германия? Пазари ли се с германците - свалят ли от цената след пазарлък и колко. Мерси.
Tool - Fear Inoculum
- torre
- Потребител
-
- Кара: М550Д
супер колега,много добра кола - да си я караш със здраве и безаварийно 

Поздравления за новия автомобил, със здраве да си го карате! 
Виж автомивката на ЕКО на СофияЛенд.
А относно горивата във Виена- забелязал съм, че цените варират с 20 цента на литър, в завсимост от квартала. Дори на бензиностанции от една верига...

fefe написа:аз живея на Хладилника

А относно горивата във Виена- забелязал съм, че цените варират с 20 цента на литър, в завсимост от квартала. Дори на бензиностанции от една верига...
Поздравления за новия автомобил, със здраве да си го карате! 

fefe написа:аз живея на Хладилника

- fefe
- кандидат ентусиаст
-
Гледам, че съм забравил да спомена на колко километра я купих.. Интересно как се е получило да пропусна такава 'дреболия'. Километрите бяха 128 500 км. Колата не е premium selection. За premium selection същата година/модел/екстри цената се променя моменталически на около +2500-4000 евро в зависимост от наличността. Ако някога си купувам PS то ще е от Niederlassung-а само и единствено. Просто защото спиш спокойно - дори и да е имало проблем(и) са били отстранени гарантирано по най-кадърния начин и второ защото с гаранцията от там никой никъде никога дори и в псевдо държавицата ни няма да каже гък.
Там (в белите държави) имат една гаранция, казва се Euro Plus, една или дву-годишна която по-големите автокъщи предлагат, тя покрива не-разходните неща, общо взето основно мотора, от това което би те вълнувало (примерно не покрива механиката на комфортните седалки), но тя разбира се в нашата неадекватна държава не важи (нито Камор, нито Дару я признават все още, нито се работи и по въпроса да започнат да я признават).
@Emooo - В една от големите автокъщи, в които ходих точните думи на човека след тест драйв и тн и при опит за пазарлък бяха: "Тази кола (която си бях харесал) има две цени: ХХХХХ евро със гаранцията (тази Euro Plus, за която споменах) и XXXXX (с 500 евро по-малко защото цената на тая гаранция за една година беше около 520 евро) без тази гаранция. Други цени тази кола няма. Точка." Та в този ред на мисли относно въпросът ти - аз от около 5 месеца следя доста из късо цените на пета серия от 2006-2008 година и честно казано от 2007 за 21-22к евро кола ще бъде или на някой с екстремно спешен проблем, който има нужда от кеш на секундата или кола с проблем(и). Ако уцелиш кьоравото с някой такъв спешен може и да стане, но това е нещо, на което не можеш да разчиташ, като плануваш пътуване натам. Абсолютно всички коли, които гледах и които излизаха от медиана бяха с разни 'ако-та'. Имаше една 530д, заедно с комплект зимни гуми И ДЖАНТИ на 110Км за 23к и като отидох на първият ми въпрос, който е "Може ли да видя сервизната книжка" ми бе отговорено "Да, момент" и ми подадоха празна книжка като успоредно с подаването започнаха обяснения как колата е поддържана редовно, да не се притеснявам и тн. "Е хуу де ама що книжката нЕма ни един печат и подпис тогава?" "Ми те нещо тва онова май е загубвана и не знам си кво", като аз вече бях спрял да го и слушам. Така и така човек стоеше на телефона готов да проверява VIN при необходимост, ма то просто беше безмислено и да го занимавам в тоя случай.
Ако колата е поддържана прилежно в сервизната история ти пише дори кога са сменяни зимни и летни гуми.
Като казвам по-големи автокъщи имам предвид примерно: http://www.ccautomobil.de/
Все още очаквам някой с предложения за качествена ръчна автомивка, че в следващите дни нямам време за гъба и сапун, а такава мръсна от дългия път едвам я гледам.
Там (в белите държави) имат една гаранция, казва се Euro Plus, една или дву-годишна която по-големите автокъщи предлагат, тя покрива не-разходните неща, общо взето основно мотора, от това което би те вълнувало (примерно не покрива механиката на комфортните седалки), но тя разбира се в нашата неадекватна държава не важи (нито Камор, нито Дару я признават все още, нито се работи и по въпроса да започнат да я признават).
@Emooo - В една от големите автокъщи, в които ходих точните думи на човека след тест драйв и тн и при опит за пазарлък бяха: "Тази кола (която си бях харесал) има две цени: ХХХХХ евро със гаранцията (тази Euro Plus, за която споменах) и XXXXX (с 500 евро по-малко защото цената на тая гаранция за една година беше около 520 евро) без тази гаранция. Други цени тази кола няма. Точка." Та в този ред на мисли относно въпросът ти - аз от около 5 месеца следя доста из късо цените на пета серия от 2006-2008 година и честно казано от 2007 за 21-22к евро кола ще бъде или на някой с екстремно спешен проблем, който има нужда от кеш на секундата или кола с проблем(и). Ако уцелиш кьоравото с някой такъв спешен може и да стане, но това е нещо, на което не можеш да разчиташ, като плануваш пътуване натам. Абсолютно всички коли, които гледах и които излизаха от медиана бяха с разни 'ако-та'. Имаше една 530д, заедно с комплект зимни гуми И ДЖАНТИ на 110Км за 23к и като отидох на първият ми въпрос, който е "Може ли да видя сервизната книжка" ми бе отговорено "Да, момент" и ми подадоха празна книжка като успоредно с подаването започнаха обяснения как колата е поддържана редовно, да не се притеснявам и тн. "Е хуу де ама що книжката нЕма ни един печат и подпис тогава?" "Ми те нещо тва онова май е загубвана и не знам си кво", като аз вече бях спрял да го и слушам. Така и така човек стоеше на телефона готов да проверява VIN при необходимост, ма то просто беше безмислено и да го занимавам в тоя случай.
Ако колата е поддържана прилежно в сервизната история ти пише дори кога са сменяни зимни и летни гуми.
Като казвам по-големи автокъщи имам предвид примерно: http://www.ccautomobil.de/
Все още очаквам някой с предложения за качествена ръчна автомивка, че в следващите дни нямам време за гъба и сапун, а такава мръсна от дългия път едвам я гледам.
- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
Re: И аз да се похваля с новата петичка 530xd
В този район които спомена има добра мивка и тя е на околовръстното , като се качиш от бул Пушкин на него и завиеш към бул България - на 100м в дясно : името и беше нещо ГРИИН не знам си кво си 
Добре , кажи ''медиана'' на цените на такива коли .... около 25к Евро ли се движи ?

Добре , кажи ''медиана'' на цените на такива коли .... около 25к Евро ли се движи ?
if your car isn't scary - it's just not fast enough!
- fefe
- кандидат ентусиаст
-
http://www.mobile.de, слагаш филтри според желанието и колите, които излезнат към края на първата страница ще са горе-долу това, което питаш. Има още поне 4 големи страници авто-оказиони, но поне мойте наблюдения са, че всички коли без изключение, които за мен си залужаваха ги имаше и на mobile.de. Не пречи да пробваш същото упражнение и на на http://www.autoscout24.de.
Примерно филтриране (подредени по дата на качване на обявата е доста полезна функция, тъй-като текучеството на колите е невероятно голямо. Случи ми се на 2 или 3 коли да се обадя не повече от 36-40 часа след качването на обявата, само за да ми кажат 'продадена е').
Примерно филтриране (подредени по дата на качване на обявата е доста полезна функция, тъй-като текучеството на колите е невероятно голямо. Случи ми се на 2 или 3 коли да се обадя не повече от 36-40 часа след качването на обявата, само за да ми кажат 'продадена е').
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- lowlevel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
Искам само да уточня че Еuro Plus гаранцията се призната от Камор и Дару кар. Преди 3 месеца удължих до 3 години гаранцията на колата директно от тука България, като преведох на немския дилър в Германия около 300 евро. След 10 дена получих с куриер и самата гаранция, която си е един вид застраховка за 1 година. Преди това и от двете фирми ми потвъдиха че обслужват коли с Euro Plus.
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3