ЛЕТНИ ГУМИ
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Be Brave
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520D, 11.2005'
ЛЕТНИ ГУМИ
Колеги,
Дойде топлото време и предполагам, че както аз така и повечето от Вас ще се насочат към закупуване на нови летни гуми.
В тази връзка исках да Ви питам за мнения и съвети относно впечатленията Ви от различните производители на гуми. Рових се и проверих каква е статистиката на ADAC, но са дали сравнение само за 17-ки. Там водещите марки са Pireli Cinturato P7,Dunlop SP Sport Maxx TT, Continental ContiSportContact 3, Mishelin Pilot Sport PS 3, Bridgestone Potenza РЕ050 А. Написал съм само особено препоръчваните марки
Решил съм да си сменя и джантите и ще взема 18-ки и размерът гуми, който BMW указва за този цолаж са 245/40 R18 93W (предни) и 275/35 R18 95W (задни).
Аз мисля обаче и 4-те гуми да ги сложа с размер 245/40 R18 93W - мислите ли, че ще има проблем ?
Предварително Ви благодаря за мненията и съветите
Дойде топлото време и предполагам, че както аз така и повечето от Вас ще се насочат към закупуване на нови летни гуми.
В тази връзка исках да Ви питам за мнения и съвети относно впечатленията Ви от различните производители на гуми. Рових се и проверих каква е статистиката на ADAC, но са дали сравнение само за 17-ки. Там водещите марки са Pireli Cinturato P7,Dunlop SP Sport Maxx TT, Continental ContiSportContact 3, Mishelin Pilot Sport PS 3, Bridgestone Potenza РЕ050 А. Написал съм само особено препоръчваните марки

Решил съм да си сменя и джантите и ще взема 18-ки и размерът гуми, който BMW указва за този цолаж са 245/40 R18 93W (предни) и 275/35 R18 95W (задни).
Аз мисля обаче и 4-те гуми да ги сложа с размер 245/40 R18 93W - мислите ли, че ще има проблем ?
Предварително Ви благодаря за мненията и съветите

Re: ЛЕТНИ ГУМИ
Аз ползвам тези: Bridgestone Potenza РЕ050 RFT
и ми вършат работа...
На сухо време имат добро поведение не са много шумни.
При мокра настилка не трябва да се предоверяваш...
Общо взето това е което мога да кажа за тях...
и ми вършат работа...
На сухо време имат добро поведение не са много шумни.
При мокра настилка не трябва да се предоверяваш...
Общо взето това е което мога да кажа за тях...
- Be Brave
- кандидат ентусиаст
-
Аз се оглеждам нещо в Dunlops SP Sport 01 DSST
Интересна шарка и до колкото разбрах от познати е с твърда страница и много добри показатели както на дъжд, така и на сухо.

Интересна шарка и до колкото разбрах от познати е с твърда страница и много добри показатели както на дъжд, така и на сухо.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Be Brave, съветвам те ако ще ги слагаш и 4-те еднакви да са 245/45/18. И да хвърлиш око и на тези гуми ->
Аз ще използвам Goodyear Eagle F1 Asymmetric, нямам никакви забележки нито на сухо, нито на мокро. Като завали някой порой на магистралата и всички бързаци слизат на 130-140 а с тази гума се кара с 170 все едно е сухо. Размера който ще ползвам е 235/50/18

Аз ще използвам Goodyear Eagle F1 Asymmetric, нямам никакви забележки нито на сухо, нито на мокро. Като завали някой порой на магистралата и всички бързаци слизат на 130-140 а с тази гума се кара с 170 все едно е сухо. Размера който ще ползвам е 235/50/18

Последна промяна tdrome на 15 Апр 2010, 20:00, променена общо 1 път
BMW POWER
tdrome написа:Be Brave, съветвам те ако ще ги слагаш и 4-те еднакви да са 245/45/18. И да хвърлиш око и на тези гуми ->
Аз ползвам Goodyear Eagle F1 Asymmetric, нямам никакви забележки нито на сухо, нито на мокро. Като завали някой порой на магистралата и всички бързаци слизат на 130-140 аз си карам с 170 все едно е сухо. Размера който ползвам е 245/45/18
по нашите магистрали, с толкова много участъци, където водата въобще не се оттича и има участъци с огромни локви на цялото платно, със 170 такъв aquaplanning ще направиш, че дори няма да разбереш какво е станало...

каквато и да е шарката на гумата, колкото и да е "водоизместваща", ако навлезе с такава висока скорост в локва, ще стане водна възглавница, тъй като каналите на гумата не могат толкова бързо да "отведат" водата.
с две думи - губиш сцепление.
на всеки се е случвало поне веднъж и е наясно с усещането сърцето да отиде на гости при сливиците...

@ndro написа:tdrome написа:Be Brave, съветвам те ако ще ги слагаш и 4-те еднакви да са 245/45/18. И да хвърлиш око и на тези гуми ->
Аз ползвам Goodyear Eagle F1 Asymmetric, нямам никакви забележки нито на сухо, нито на мокро. Като завали някой порой на магистралата и всички бързаци слизат на 130-140 аз си карам с 170 все едно е сухо. Размера който ползвам е 245/45/18
по нашите магистрали, с толкова много участъци, където водата въобще не се оттича и има участъци с огромни локви на цялото платно, със 170 такъв aquaplanning ще направиш, че дори няма да разбереш какво е станало...![]()
каквато и да е шарката на гумата, колкото и да е "водоизместваща", ако навлезе с такава висока скорост в локва, ще стане водна възглавница, тъй като каналите на гумата не могат толкова бързо да "отведат" водата.
с две думи - губиш сцепление.
на всеки се е случвало поне веднъж и е наясно с усещането сърцето да отиде на гости при сливиците...
Съгласен - каквито и да са гумите, те не могат да устоят на законите на физиката. Аз се обърнах 3 пъти на магистралата със 130 км/ч заради аквапланинг, а гумите бяха чисто нови Мишлен

- S_GonzaLes
- младши ентусиаст
-
Аз карам с Мишелин Пилот 3 Рънфлет с джанти Type 162 (отпред: 18x8 ET34 225/40 R18) (отзад: 18x8.5 ET37 255/35 R18) много съм доволен от гумите държът се прекрасно на сухо бух казал перфектно. Единствения недостатък е рънфлета, защото всички дупки са равни на кривина на джантата, а по големите са равни на цепнатина на гумата, миналото лято смених 2 гуми заради цепки от хубавите пътища...
- vesko06
- старши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Bridgestone Potenza RE050 RFT- миналата година си взех нови за новите джанти, а за 3 години общо-нито една спукана гума!
П.С Размера е 245/40/17
П.С Размера е 245/40/17
Момчета никаде не съм споменавал Българските магистрали, ако изобщо може да се нарекът така, А колкото до тях аз с повече от 180 на сухо не карам заради самия път, камоли на мокро...
BMW POWER
S_GonzaLes написа:Аз карам с Мишелин Пилот 3 Рънфлет с джанти Type 162 (отпред: 18x8 ET34 225/40 R18) (отзад: 18x8.5 ET37 255/35 R18) много съм доволен от гумите държът се прекрасно на сухо бух казал перфектно. Единствения недостатък е рънфлета, защото всички дупки са равни на кривина на джантата, а по големите са равни на цепнатина на гумата, миналото лято смених 2 гуми заради цепки от хубавите пътища...
много точно казано колега

за съжаление runflat гумите в комбинация с нашите пътища помагат и на окачването да се разбие по-бързо.
а ако направим една статистика, кой колко гуми е прецакал, колко джанти е изкривил и колко пари е дал за окачване... ще стане една КОЛОСАЛНА сума!
аз съм на 17-ки runflat и ми е зле, а си представям тези на 18-ки какво им е по този "лунен пейзаж"...
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Dunlop Sp Sport Maxx 245/50/18 - летните винаги са били Дънлоп и лоша дума не мога да кажа за тях, не е имало момент, в който да се предадат
За Goodyear Ф1 също добри отзиви съм чувала.
Бе Брейв, и да вземеш Дънлопа няма да съжаляваш

За Goodyear Ф1 също добри отзиви съм чувала.
Бе Брейв, и да вземеш Дънлопа няма да съжаляваш

- Be Brave
- кандидат ентусиаст
-
Колеги,
Благодаря за съветите и мненията.
Викси,
И аз исках да взема Sport Maxx-a, но в момента не може никъде да се намерят с този размер, а камо ли да са с ДОТ 2010. Сервизът, през който ги поръчах са ги търсили даже в Германия (да направят заявка), но не са я приели - не знам защо.
Момчето ме посъветва като алтернатива да взема Dunlop SP Sport 01 - на всички клиенти, на които е сложил и слага различни гуми им се обажда да провери какви са мненията им и си прави собствена класация (колко е адекватна е друг въпрос де) и за Dunlops SP Sport 01 винаги е получавал мнения, че се държат страхотно както на сухо, така и на мокро (то и от големите канали за отвеждане на вода се вижда, че е мислено в тази насока), както и че имат много добро поведение при спиране (което си е важно
). Освен това Dunlop SP Sport 01 сравнено с Dunlop Sport Maxx била по-безшумна
Това е информацията, която събрах за тази гума и се надявам да е полезна и за други.
Още веднъж благодаря на всички за съветите Ви
Оставям на модераторите да решат дали да я заключат или да я оставят и други колеги да впишат мнение - все пак идва летния сезон и за всеки ще е интересно да чуе отзиви за летни гуми
Благодаря за съветите и мненията.
Викси,
И аз исках да взема Sport Maxx-a, но в момента не може никъде да се намерят с този размер, а камо ли да са с ДОТ 2010. Сервизът, през който ги поръчах са ги търсили даже в Германия (да направят заявка), но не са я приели - не знам защо.
Момчето ме посъветва като алтернатива да взема Dunlop SP Sport 01 - на всички клиенти, на които е сложил и слага различни гуми им се обажда да провери какви са мненията им и си прави собствена класация (колко е адекватна е друг въпрос де) и за Dunlops SP Sport 01 винаги е получавал мнения, че се държат страхотно както на сухо, така и на мокро (то и от големите канали за отвеждане на вода се вижда, че е мислено в тази насока), както и че имат много добро поведение при спиране (което си е важно

Още веднъж благодаря на всички за съветите Ви

Оставям на модераторите да решат дали да я заключат или да я оставят и други колеги да впишат мнение - все пак идва летния сезон и за всеки ще е интересно да чуе отзиви за летни гуми

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Здрасти, виж тези гуми
от две години имам този модел на две коли едните са 17-ки - 235/45/17 и 255/40/17 а другите 15-ки. и съм страшно доволен от към контрол и конфорт.
goodyear excellence
http://www.seranimotorsport.it/public/p ... 019IMG.JPG
и
http://www.seranimotorsport.it/public/p ... 429IMG.JPG
Успех

и

Успех
Хайде да помогнете и на мен
Търся гуми за BMW 730 - 245/55/17 , може и с джанта може и без
като да са максимум на 1000- 1500 км
мерси 

- e30_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 Turbo
- Мечтае да кара: горе посоченото
- Детайли за колата: E30 Turbo
аз съм с ханкук и съм много доволен,миналата година моя гумаджия ми показаедни гъми NITTO.имат брутална шарка не знам как са иначе като поведение - имат сайт влез и ги вижде.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2