Мнения за BMW 530d след 2004та моделите ме интересуват.

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да викат
Мечтае да кара: слон

Re: Мнения за BMW 530d след 2004та моделите ме интересуват.

Мнение от bvv1 » 16 Мар 2010, 0:04

shefasumaz написа:Здравейте,
моля дайте мнения за BMW 530d след 2004та моделите ме интересуват.
Брат ми си е харесал този модел и иска да си го купи от BMW PremiumSelection
чрез централата в БГ.

Искам да знам какви разходи да очаква за техническа поддръжка при нормално каране
и въобще от собственици на този модел BMW.

Аз лично съм карал 525а 2004та модел и останах очарован :)

Гледам на сайта на BMW че предлагат BMW inclusive service & repair,
какво мислите за това, вие как си сервизирате колата.

мерси
Стоян

Щом от 525 си останал очарован то в 530д направо ще се влюбиш,а ако случайно се качиш 535д там вече ще се насереш от кеф(в кръга на шегата) :mhihi: .Лично аз мисля че това е колата 530д,само да е читава!
Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!

Потребител
Аватар

Мнение от kelti » 19 Мар 2010, 0:56

Колата е супер и е много здрава

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 19 Мар 2010, 1:22

3 литровия дизел на Е60 го хвалят като вечния двигател :)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 19 Мар 2010, 17:05

kelti написа:Колата е супер и е много здрава

много общи приказки са това...

колега shefasumaz (Стоян) използвай търсачката и се порови във форума. има доста писано за моделите на E60 и разходите по поддръжка. като цяло не е от евтините, но се съгласявам с kelti, че колата е супер. аз бих казал сигурна и приятна за каране :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 535xd LCI

Мнение от lusienk » 19 Мар 2010, 17:46

За година и половина и около 30000км. съм сменял само масло и филтри. Цената е около 600лв., един от предните носачи около700лв.(не от износване , а ударих странично гумата в бордюр). Друго нищо не се е налагало да ремонтирам или сменям.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 19 Мар 2010, 19:10

lusienk написа:За година и половина и около 30000км. съм сменял само масло и филтри. Цената е около 600лв...

тази процедура може да я направиш и за половината пари.... как давате двойно за това нещо не мога да Ви разбера...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 19 Мар 2010, 21:06

shefasumaz написа:
LUCIFER'S написа:
lusienk написа:За година и половина и около 30000км. съм сменял само масло и филтри. Цената е около 600лв...

тази процедура може да я направиш и за половината пари.... как давате двойно за това нещо не мога да Ви разбера...

къде се прави за по евтино ?

В почти всеки себеуважаващ се (неофициален) сервиз или при кварталния :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 19 Мар 2010, 21:07

тази процедура може да я направиш и за половината пари.... как давате двойно за това нещо не мога да Ви разбера...[/quote]

Дават ги хората за да имат гаранция и сигурност,че всичко е направено като по учебник и с предписаните за това оригинални части в оторозиран за това от БМВ Груп сервиз,друг е въпросът доколко от тези отговарят като отношение и професионализъм...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 19 Мар 2010, 21:33

stankata777 написа:Дават ги хората за да имат гаранция и сигурност,че всичко е направено като по учебник и с предписаните за това оригинални части в оторозиран за това от БМВ Груп сервиз,друг е въпросът доколко от тези отговарят като отношение и професионализъм...

кажи ми по колко хил км караш с маслото дето си го сменяш в оторизиран сервиз, колко са ти казали, че е най добре? Търкаляш го 30-35 хиляди нали :mhihi: Не си мислете, че оторизираните сервизи са най- доброто за вашия автомобил, няма да задълбавам, защото оригиналните им части също се продават от една верига за авточасти с цени по-ниски с 30-40%. Като човек който е на ти с двигателите, но не се занимавам професионално, мога да ти кажа, че никога и никой няма да ти признае гаранция заради смяна на масло, защото по-никакъв начин не може да докажеш, че проблема е от смяната на маслото, е единствено ако ти оставят пробката на картера не стегната и ти изтече маслото ;)
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 19 Мар 2010, 22:09

По 23к според бордовия.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 20 Мар 2010, 0:26

LUCIFER'S написа:
stankata777 написа:Дават ги хората за да имат гаранция и сигурност,че всичко е направено като по учебник и с предписаните за това оригинални части в оторозиран за това от БМВ Груп сервиз,друг е въпросът доколко от тези отговарят като отношение и професионализъм...

кажи ми по колко хил км караш с маслото дето си го сменяш в оторизиран сервиз, колко са ти казали, че е най добре? Търкаляш го 30-35 хиляди нали :mhihi: Не си мислете, че оторизираните сервизи са най- доброто за вашия автомобил, няма да задълбавам, защото оригиналните им части също се продават от една верига за авточасти с цени по-ниски с 30-40%. Като човек който е на ти с двигателите, но не се занимавам професионално, мога да ти кажа, че никога и никой няма да ти признае гаранция заради смяна на масло, защото по-никакъв начин не може да докажеш, че проблема е от смяната на маслото, е единствено ако ти оставят пробката на картера не стегната и ти изтече маслото ;)

абсолютно съм съгласен с LUCIFER'S :yes:
можеш да си купуваш 100% оригинални части на по-ниски цени от оторизираните сервизи (те печелят предимно от продажбата на части и консумативи) и да плащаш по-ниски цени за труд, който в повечето случаи се оказва по-качествен и професионален.
бих добавил, че професионалните майстори са извън оторизираните сервизи и ако са проверени можеш да им имаш много по-голямо доверие и да знаеш, че колата ти се обслужва както трябва. най-важният е човекът, който прави колата... сервизът няма никакво значение :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 535xd LCI

Мнение от lusienk » 22 Мар 2010, 12:25

LUCIFER'S написа:

Тази процедура я правя за да съм сигурен , че частите и маслата са оригинални и е сложено точно това нещо , което е за моята кола.
Ще дам пример.
Сменял съм масло в неоторизиран сервиз с масло и филтри , закупени от Дару.
В сервиза изсмукват маслото с машина през щеката за проверка на нивото. След , като го изсмукаха и започнаха да наливат новото , още на третия литър ново масло се оказа , че щеката е на максимум. Оказа се , че старото масло не е изсмукано докрай понеже машината се е препълнила. След това имаше ново изсмукване на омешано старо с ново масло. Резултата беше , че карах 20хил. км със смесица от ново и около 25% старо масло.
Чивал съм от колеги че при наливане на масло с по-добри показатели например 0W-40 , вместо 5W-30 LL04 , двигателя почва да работи доста по-шумно, което поне мен не ме устройва. Като се имав предвид , че при една смяна ще спестите 200 или 300лв не виждам смисъл тези процедури да се правят при някой баш майстор.
Изображение

Назад към Е60/Е61