Обороти автоматик E60 525d
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Mishenata
- Потребител
-
- Кара: M52
- Мечтае да кара: E90
Обороти автоматик E60 525d
Съсед ми има E60 525d '03 и е силно притеснен от превключването на автоматика .. т.е като кара на D и се усеща едно предърпване пре превключването на автоматика .. Искам да попитам някой който кара такава 5-ца трябва ли така да се усеща превключването или има някакйв проблем .. моя автоматик M52 лееко се усеща но неговия към 3000 оборота превключва на 1200 и доста се усеща .. особено градско.. 

Re: Обороти автоматик E60 525d
Mishenata написа:Съсед ми има E60 525d '03 и е силно притеснен от превключването на автоматика .. т.е като кара на D и се усеща едно предърпване пре превключването на автоматика .. Искам да попитам някой който кара такава 5-ца трябва ли така да се усеща превключването или има някакйв проблем .. моя автоматик M52 лееко се усеща но неговия към 3000 оборота превключва на 1200 и доста се усеща .. особено градско..
това придърпване всеки път ли се проявява или понякога?
- Mishenata
- Потребител
-
Така си е винаги.. да не би да е нещо до настройка на автоматика.. или е зела да сдава багажа ..

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Първо да смени маслото и филтъра, ако не го е правил и после пак питай. Не би трябвало да има придърпване (ако имаш предвид нещо като полусъединител на кола с ръчни скорости). Трябва да превключва почти незабележимо предавките нагоре, надолу може да се зачуди и да придърпа понякога.
Never mistake motion for action...
колегата Leon е абсолютно прав. смяната на масло и филтър е задължителна, ако не е вече правена. след това, ако прави същото, отива в някой професионален сервиз за скоростни кутии на диагностика. дано да не е сериозно и да се размине с по-малко пари.
принципно тази скоростна кутия превключва много плавно, бих казал едва-осезаемо. много рядко, в специфични ситуации има придърпване.
принципно тази скоростна кутия превключва много плавно, бих казал едва-осезаемо. много рядко, в специфични ситуации има придърпване.
- Mishenata
- Потребител
-
Колеги, много ви благодаря за бързите отговори, след допитване до наши немски приятели, се оказа по-малкото зло, а именно: фабрична екстра с
Адаптиране към стила на каране на борд компютъра
Оказва се, че в първите 1000 мили той следи педала на газта и след това избира 1 от 7-те програми. И както в нашия случай предишния собственик не я е жалил,
се е сетнала с по високи RPM ... И затова реших да напиша набързо как се ресетват Shift границите при Автоматиците до фабричните.
Според forums.5series.net това важи за всички E53, E60, E61, E63, E64, E65, E66, E83, E85, E87, E90, E91, E92. При нас се получи и сега колегата се радва на плавен драйв
та:
1. При изгасена кола, слагате ключа в 3-та позиция (без да палите). Ако е със Старт бутон просто пъхате ключовете и натискате бързо Старт бутона за да светне.
2. Натискате педала на газта до долу и така го задържате 30 сек.
3. На 25 сек. се чува един шум като при превключване - това е ресетването на автоматика.
4. Гасите и си карате после плавно..
Надявам се да съм ви бил полезен (Косьо)
Оказва се, че в първите 1000 мили той следи педала на газта и след това избира 1 от 7-те програми. И както в нашия случай предишния собственик не я е жалил,

Според forums.5series.net това важи за всички E53, E60, E61, E63, E64, E65, E66, E83, E85, E87, E90, E91, E92. При нас се получи и сега колегата се радва на плавен драйв

1. При изгасена кола, слагате ключа в 3-та позиция (без да палите). Ако е със Старт бутон просто пъхате ключовете и натискате бързо Старт бутона за да светне.
3. На 25 сек. се чува един шум като при превключване - това е ресетването на автоматика.
Mishenata написа:Колеги, много ви благодаря за бързите отговори, след допитване до наши немски приятели, се оказа по-малкото зло, а именно: фабрична екстра с
Оказва се, че в първите 1000 мили той следи педала на газта и след това избира 1 от 7-те програми. И както в нашия случай предишния собственик не я е жалил,се е сетнала с по високи RPM ... И затова реших да напиша набързо как се ресетват Shift границите при Автоматиците до фабричните.
Според forums.5series.net това важи за всички E53, E60, E61, E63, E64, E65, E66, E83, E85, E87, E90, E91, E92. При нас се получи и сега колегата се радва на плавен драйвта:
Миналата година имаше голям спорт дали това е реално или просто илюзия. Аз бях за първото, ма много хора така и не установиха разлика. Това БМВ Германия ли са ти го казали?
- icog
- младши ентусиаст
-
- Кара: Трамвай по Графа
- Мечтае да кара: Подводница
- Детайли за колата: F10 530 xd
Адаш, големия спор завърши с цитат от един менюъл на скоростната кутия, който гласеше, че тия параметри се зануляват при всяко стартиране на автомобила и адаптирането е на база текущия ти стил на шофиране.
Което дори звучи логично и правилно. Може наистина да са успели немците да го измислят:). Да не говорим, че аз поне не съм намерил на моята режим, в който да придръпва по някакъв ненормален начин. Или колегата очаква нещо по-различно или пък нещо е сдало багажа.
Което дори звучи логично и правилно. Може наистина да са успели немците да го измислят:). Да не говорим, че аз поне не съм намерил на моята режим, в който да придръпва по някакъв ненормален начин. Или колегата очаква нещо по-различно или пък нещо е сдало багажа.
- chocaseto85
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото му падне :)
и аз сам за масло и филтър магнитете на картера да се изчистя и ще се оправят нещата 

Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
На Е90 след резет на софтуера на кутията почна да вкючва доста по-плавно от колкото преди това. Аз го направих с диагностична апаратура. Преди това разхода ми градско беше с 1-2 литра повече и постоянно държеше турбината с по-голямо налягане и почти без никакъв лаг в двигателя и скоростите. при дизелите се осеща повече при превключване поради по-малкия диапазон на обороти и по-големия въртящ момент.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)
Този ресет на софтуера в какво се изразява ? със някакво рестартиране за което пишат колегите по-горе или със смяна на софтуера на ск.кутия с най-новия?
Става въпрос за Е60 525d 177к.с.
А също да попитам колко излиза смяната на маслото на автоматичната кутия с всички филтри и труда и колко е това ресетване или обновяване на софтуера
Става въпрос за Е60 525d 177к.с.
А също да попитам колко излиза смяната на маслото на автоматичната кутия с всички филтри и труда и колко е това ресетване или обновяване на софтуера

Така наречения ресет на скоростната кутия всъщност е изтриване на адаптациите за превключване предавките нагоре, превключване предавките надлу и движение по инерция. Всеки с INPA или DIS може да го направи. Незнам дали това с педала на газта има ефект при някой, но при мен нямаше. След като си изтрих адаптациите скоростната кутия започна да сменя първо доста "странно" на 2500 оборота. Покарах я градско с лека газ и започна да се движи даже с 1200 оборота и "твърдо" зацепена. Резултата беше по плавна смяна на скоростите и намален разход с 1л извънградско и 2л градско.
Значи ще пробвам с рестартиране с педала да видим какво ще стане.
А маслото и филтрите на автоматичната кутия на макс. 60х.км се сменяха нали
че тука ме убеждават че маслото било изчислено да не се сменя никога 
А маслото и филтрите на автоматичната кутия на макс. 60х.км се сменяха нали

Dorian написа:Значи ще пробвам с рестартиране с педала да видим какво ще стане.
А маслото и филтрите на автоматичната кутия на макс. 60х.км се сменяха наличе тука ме убеждават че маслото било изчислено да не се сменя никога
кои са тия специалисти и откъде имат такава информация?
първата смяна е на 160 хиляди и след това след всеки 70-80 хиляди. аз това знам и е проверено.
- ясен николов
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: само бмв та
- Детайли за колата: много бърза
chocaseto85 написа:и аз сам за масло и филтър магнитете на картера да се изчистя и ще се оправят нещата
магнитите не се чистят в е60 ката те идват с капака нови /пласмасовия капак/

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2