е60 Standart Audio към Logic 7 - музикално оформление
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
е60 Standart Audio към Logic 7 - музикално оформление
Колеги мисля да преобурудвам едно е60 от стандартно музикално оформление към така наречения Logic 7 пакет. Ако някой има идей предложения и някакъв опит по въпроса ще съм благодарен да сподели. Кое как защо и т.н.
За момента се знае за оригиналната че има 4х 6'' инча средночистотни говорителя с високочистотни говорители в тях 4х 25мм и някакъв много странен шум от високочистотните говорители при оставяне на музиката да свири по-дълго от 3 минути. Започва пръщене само в тях. Колата като опция *(от завода) се предлага да е снабдена също и с 2х 8'' инча нискочистотни буфери, от които има само стойките в момента. И средено чистотен 1х 4'' инчов говорител централно поставен в таблото, който също е опция и надали го има в тази 5-та серия.
А крайният варянт който искам да се постигне при нея е като от системата Logic 7 пакета, който е със следната конфигурация :
6х 4'' инча средночистотни с пищялки по 25мм - монтирани във вратите
1х 4'' инча средночистотен централно - монтиран арматурното табло
2х 8'' инча нискочистотни говорители - монтирани под предните седалки
както разбира се и съраунд усилвател, инсталация и куп филтри и други тънкости предполагам.
За момента се знае за оригиналната че има 4х 6'' инча средночистотни говорителя с високочистотни говорители в тях 4х 25мм и някакъв много странен шум от високочистотните говорители при оставяне на музиката да свири по-дълго от 3 минути. Започва пръщене само в тях. Колата като опция *(от завода) се предлага да е снабдена също и с 2х 8'' инча нискочистотни буфери, от които има само стойките в момента. И средено чистотен 1х 4'' инчов говорител централно поставен в таблото, който също е опция и надали го има в тази 5-та серия.
А крайният варянт който искам да се постигне при нея е като от системата Logic 7 пакета, който е със следната конфигурация :
6х 4'' инча средночистотни с пищялки по 25мм - монтирани във вратите
1х 4'' инча средночистотен централно - монтиран арматурното табло
2х 8'' инча нискочистотни говорители - монтирани под предните седалки
както разбира се и съраунд усилвател, инсталация и куп филтри и други тънкости предполагам.
Последна промяна Shondy на 19 Фев 2010, 0:37, променена общо 1 път

- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Re: е60 Standart Audio към Logic 7 - музикално оформление
И при мен криви като послушам по силно музиката, мисля че прегрява стъпалцето... ако ти дойдат идеи и аз съм "ЗА"
INTEGRALE написа:И при мен криви като послушам по силно музиката, мисля че прегрява стъпалцето... ако ти дойдат идеи и аз съм "ЗА"
ако е стъпало би следвало след прегряване да се изключва, а не да променя работата на високите, все едно някой им откача филтрите в някакъв момент. Но може и да си прав, в зависимост как е устроен

- vodkarulez
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G80 M3 Competition xDrive
Здравейте колеги,
Тази тема и мен ме заинтригува. Браво на автора.... Веднага се сещам за един въпрос свързан с музикалното оформление. Т.нар. бас говорители под предните седалки на Е60 лесно ли се сменят и има ли смисъл да се подменят с някакви по-хубави? Освен това може ли някой със сигурност да каже, дали при default ( нормална музика ) в колата Е60, въобще има такива говорители в тези кутии под седалките.
Също така при евентуална смяна или инсталация, трябва ли да се променя нещо друго. Не искам да повишавам силата на музиката, ефекта, който целя е повишаване на качеството на музиката.
Преди тази Е60 имах Е90 с Hi-Fi музика ( първа опция от предлаганите в BMW) и музиката беше много по-добра от сегашната обикновена в Е60. Може ли да се постигне такъв резултат в E60 и какво ще коства това?
Благодаря предварително на отзовалите се !
Поздрави,
Димо Гочев
Тази тема и мен ме заинтригува. Браво на автора.... Веднага се сещам за един въпрос свързан с музикалното оформление. Т.нар. бас говорители под предните седалки на Е60 лесно ли се сменят и има ли смисъл да се подменят с някакви по-хубави? Освен това може ли някой със сигурност да каже, дали при default ( нормална музика ) в колата Е60, въобще има такива говорители в тези кутии под седалките.
Също така при евентуална смяна или инсталация, трябва ли да се променя нещо друго. Не искам да повишавам силата на музиката, ефекта, който целя е повишаване на качеството на музиката.
Преди тази Е60 имах Е90 с Hi-Fi музика ( първа опция от предлаганите в BMW) и музиката беше много по-добра от сегашната обикновена в Е60. Може ли да се постигне такъв резултат в E60 и какво ще коства това?
Поздрави,
Димо Гочев
Специалист-Икономист
- sinbad0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520d
- Детайли за колата: 520d 177p.s. E60
Моята е с Hi fi опция и музиката е перфектна,никакво изкривяване.
Базовата музика също има два говоритела под предните седалки,но няма вграден усилвател и е с по малко говорители....
Базовата музика също има два говоритела под предните седалки,но няма вграден усилвател и е с по малко говорители....
При мен също като увелича звука и малко изкривява и не е качествен....
От доста време се чудя какво да сменя за да се оправи...ако някой има опит нека каже...аз съм с Е87
От доста време се чудя какво да сменя за да се оправи...ако някой има опит нека каже...аз съм с Е87
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Първо към Shondy: Logic7 има и усилвателя, който променя много неща. Предполагам не говориш за истински "ретрофит" на Л7 без усилвателя, но ги казвам тези неща да не земе да се обърка някой че ще се слага Л7 тука на тая кола.
По темата: провери в този форум и използвай сърча там
http://forums.5series.net/
там съм срещал безброй теми там за Л7 ретрофит, за смяна на говорители, за подобряване на басите под седалката, за допълнителен бас в багажника и т.н. и т.н. Сигурен съм че всеки ще намери полезна информация за своите аудио-идеи, и ще може да сподели после тук какво е направил в крайна сметка
По темата: провери в този форум и използвай сърча там
http://forums.5series.net/
там съм срещал безброй теми там за Л7 ретрофит, за смяна на говорители, за подобряване на басите под седалката, за допълнителен бас в багажника и т.н. и т.н. Сигурен съм че всеки ще намери полезна информация за своите аудио-идеи, и ще може да сподели после тук какво е направил в крайна сметка

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
vodkarulez написа:Здравейте колеги,
Поздрави,
Димо Гочев
доколто е написано из каталозите на бмв - има опция за слагане на говорители под седалките, както и в предното табло, но никъде не са посочени освен в L7 пакета. А относно другият колега съм абсолютно съгласен че монирането на всичките тези говорители няма как да се случи в фабрична е60-ка или която и да било от другите нови серии без допълнителна инсталация, съраунд усиловател и куп филтри и други тънкости с които не съм запознат, но мисля да се запозная скоро, понеже съм от хората, които ги сърбят както ръцете така и главите за такива неща

- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Shondy, тука един продава басовете под седалките, а един друг Л7-усилвател - скачай докато ги има! Само дето е на немски темата ама предполагам ако не го говориш и на английски ше се оправите...
http://www.e60-forum.de/thread.php?threadid=3726&sid=
http://www.e60-forum.de/thread.php?threadid=3726&sid=
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Вчера бях при човека правил мерцедеса на Слави Трифонов и според казаното от него ще се наложи да разглобят колата за да установят проблема с пръщенето на говорителите след като посвири по-дълго време. А той в крайна сметка идва от крайното стъпало или пред стъпалото в плеъра на колата, което би било фатално. Останаха следните опции :
Ако проблема е в крайно стъпало и минава по аналогов сигнал (чудесно), сменя се стъпалото с 6 канален усиловател от висок клас, слага се процесор към който има еквалайзер за корекции, сменят се 4-те колони с 6 нови висок клас (по избор), добавят се още 2 кикър бокса под седалките с размер 6 или 8 инча и се слага (евентуално) център в таблото.
цена около 1500-2000лв
Ако проблема е в крайното стъпало, но минава по кан шина (за да се спести окабеляване), тогава сигнал неможе да бъде прехвърлен към друго устройство и ще имаме проблем, ще трябва да се изведе чрез AUX, друг плеър който няма да се управлява от волана както и няма да изписва Track name и другите екстри на серията е60. Следва само подмяна на говорителите, опит за ремонт или корекция на пред стъпалото.
цена около 800лв
Ако проблема е в пред стъпалото на плеъра и сигнала е аналогов, единият варянт е да се смяни на плеъра което е свързано с много софтуерна играчка заради това че ще бъде оригнален (MP3 четец или поне AUX за чейнджър). После да се сменят се 4-те колони с 6 нови висок клас (по избор), добавят се още 2 кикър бокса под седалките с размер 6 или 8 инча и се слага (евентуално) център в таблото, сменя се стъпалото с 6 канален усиловател от висок клас, слага се процесор към който има еквалайзер за корекции.
Цена около 3000+лв
Ако проблема е в пред стъпалото на плеъра и сигнала е по кан шина, се маха оригиналният плеът, слага се неоригинален, като дисплея му се извежда някъде на видно място, има плеъри като pioneer 9 series които поддържат мулти функцията на волана и от там се прави, прекарва се наново окабеляване и се прави цялата схема с басове усилователи процесори на ново.
Цена около 3000лв
Ако проблема е в плеъра, а сигнала е по кан шина, варянт с силна хубава ОРИГИНАЛНА музика като Logic 7 в нашият автомобил отпада, или трябва да се купи цял пакет илл да се мисли за алтернативен плеър или да се остави в този си вид музиката.
Ако проблема е в крайно стъпало и минава по аналогов сигнал (чудесно), сменя се стъпалото с 6 канален усиловател от висок клас, слага се процесор към който има еквалайзер за корекции, сменят се 4-те колони с 6 нови висок клас (по избор), добавят се още 2 кикър бокса под седалките с размер 6 или 8 инча и се слага (евентуално) център в таблото.
цена около 1500-2000лв
Ако проблема е в крайното стъпало, но минава по кан шина (за да се спести окабеляване), тогава сигнал неможе да бъде прехвърлен към друго устройство и ще имаме проблем, ще трябва да се изведе чрез AUX, друг плеър който няма да се управлява от волана както и няма да изписва Track name и другите екстри на серията е60. Следва само подмяна на говорителите, опит за ремонт или корекция на пред стъпалото.
цена около 800лв
Ако проблема е в пред стъпалото на плеъра и сигнала е аналогов, единият варянт е да се смяни на плеъра което е свързано с много софтуерна играчка заради това че ще бъде оригнален (MP3 четец или поне AUX за чейнджър). После да се сменят се 4-те колони с 6 нови висок клас (по избор), добавят се още 2 кикър бокса под седалките с размер 6 или 8 инча и се слага (евентуално) център в таблото, сменя се стъпалото с 6 канален усиловател от висок клас, слага се процесор към който има еквалайзер за корекции.
Цена около 3000+лв
Ако проблема е в пред стъпалото на плеъра и сигнала е по кан шина, се маха оригиналният плеът, слага се неоригинален, като дисплея му се извежда някъде на видно място, има плеъри като pioneer 9 series които поддържат мулти функцията на волана и от там се прави, прекарва се наново окабеляване и се прави цялата схема с басове усилователи процесори на ново.
Цена около 3000лв
Ако проблема е в плеъра, а сигнала е по кан шина, варянт с силна хубава ОРИГИНАЛНА музика като Logic 7 в нашият автомобил отпада, или трябва да се купи цял пакет илл да се мисли за алтернативен плеър или да се остави в този си вид музиката.

- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
Проблема с високите е от усилвателя и ако намериш Logic 7 усилвател може само да го замениш за проба и след това да продължиш със смяна на говорителите. Аз преди месец обърнах всичко да намеря такъв усилвател втора ръка за едно Е65, но не стана и човека олекна с 2 бона за нов.
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
Проблема с кривенето е температурен , или вентилаторче ще слагаме или по голям радиатор и нищо не струва 3 бона, аман от мизерници
За 3хил . ще си сложа едно малко басче в багажника и ще сменя всички колонки в купето с по-висок клас , да не кажа и че стъпала 6 канални има и ще се вместа пак в тая сума...

За 3хил . ще си сложа едно малко басче в багажника и ще сменя всички колонки в купето с по-висок клас , да не кажа и че стъпала 6 канални има и ще се вместа пак в тая сума...
INTEGRALE написа:Проблема с кривенето е температурен , или вентилаторче ще слагаме или по голям радиатор и нищо не струва 3 бона, аман от мизерници![]()
не че неможе да се направи по-евтино, ние като цяло искаме по-висок клас музиката в колата. Просто когато се гради музикално оформление с процесори и висок клас усилователи + гарнитура от нов оригинален плеър с mp3 четец - нещата стават дебели.

14 мнения
• Страница 1 от 1