Как е подръжката на бензиновите е60ки?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Как е подръжката на бензиновите е60ки?
Интересува ме предимни 525и 192 коня и 530и 231 коня. Предполагам подръжката около мотора не е кой знае колко скъпа ... или поне колкото на е46 с тези мотори.И също на задната седалка става ли за 3ма възрастни за по-дълго пътуване ... става въпрос за нормален размер хора, а не 2 метра дубичета... примерно 2 жени и един мъж 

- galant
- младши ентусиаст
-
- Кара: само Месершмити
Re: Как е подръжката на бензиновите е60ки?
За 3-ма става,със сигурност и им е удобно,за подръжка колегите които имат безинки да споделят,но предполагам си е нормална,само разхода в града вероятно е по-големичък на 530и,но пък вървежа си е повече от приличен.Возили са ме на 530и и си е сериозна тупалка.
Със сигурност консумативите са по-евтини
отколкото на дизеловите такива.
Между 25 и 30 разликата не е кой знае каква,
да не кажа, че по-голямата на дълги разстояние
е възможно да харчи по-малко.
Сега вече в различните години М54 или N54 вече
не мога да им хвана края, кои са 2,5 кои са 3,0л.
Ако те интересува нещо по-специално в тези
данни съм сигурен, че можеш да питаш гугъл
отколкото на дизеловите такива.
Между 25 и 30 разликата не е кой знае каква,
да не кажа, че по-голямата на дълги разстояние
е възможно да харчи по-малко.
Сега вече в различните години М54 или N54 вече
не мога да им хвана края, кои са 2,5 кои са 3,0л.
Ако те интересува нещо по-специално в тези
данни съм сигурен, че можеш да питаш гугъл

Питам навсякъде ... и гуугъл съм го изтощил ... ама и от тоя форум да се възползвам 

На 3000 кубиковата версия смяната на масло в официален представител е около 500 лева.
В аутодата видях, че събира 6.5 литра масло 5в30 синтетика ... вярно скъпичко масло ... ама чак 500лв с маслен и въздушен филтър.Тия са някви кожудери там... какви пари са филтрите ... знам, че е елемент масления филтър, но нямам идея кви пари е.
- galant
- младши ентусиаст
-
Sherman написа:В аутодата видях, че събира 6.5 литра масло 5в30 синтетика ... вярно скъпичко масло ... ама чак 500лв с маслен и въздушен филтър.Тия са някви кожудери там... какви пари са филтрите ... знам, че е елемент масления филтър, но нямам идея кви пари е.
Тея 6.5л незнам до къде ще те оправят

В какъв смисъл до къде ще ме оправят ... толкова пише, че събира масло този мотор... повече ли събира според теб?
- galant
- младши ентусиаст
-
Sherman написа:В какъв смисъл до къде ще ме оправят ... толкова пише, че събира масло този мотор... повече ли събира според теб?
+2л мисля беше,моето 525д събира 8-8,2,бензиновото ми е46 2.2 което имах събираше пак толкова,530 ме съмнява да 6.5л
Аз гледам в аутодата ... не си фантазирам ... и да за 2.2 е също 6.5 литра ... както и за 2.5 и за 3.0
- galant
- младши ентусиаст
-
Sherman написа:Аз гледам в аутодата ... не си фантазирам ... и да за 2.2 е също 6.5 литра ... както и за 2.5 и за 3.0
За 530и е 8.0л. колега доколкото знам,а за 2.2 съм сменял така че сигурно знам

И на мен тия 8 литра ми се виждат много
М57 моторите независимо литража 25 или 30
събират между 6,5 и 7л масло между min/max
на пръчката...
М57 моторите независимо литража 25 или 30
събират между 6,5 и 7л масло между min/max
на пръчката...
galant написа:Sherman написа:Аз гледам в аутодата ... не си фантазирам ... и да за 2.2 е също 6.5 литра ... както и за 2.5 и за 3.0
За 530и е 8.0л. колега доколкото знам,а за 2.2 съм сменял така че сигурно знам,в магазина ми дадоха 6л и ми казаха о.к. си,ама йок,още 2л
Виж ... ти предполагаш ... пишеш "до колкото знам" и правиш изводи, че щом на 2.2 е 6.5 литра ... няма как да е толкова и за 3.0 литра ... е да ама не!

- galant
- младши ентусиаст
-
Ок колега не споря,така ми е останало в главата,но не е важно толкова,ако има колеги с 530и да споделят.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Sherman написа:Въпроса е как сумата за смяна на масло набъбва до 500 кинта... това ми е по-интересно ... за литрите масло нямам колебания ... 6.5 са!
Е как? Ми 7 кила масло по около 40-45лв/кило (да не мислиш, че там ще ти го дадат на цени, дето се продава от хора във форума), маслен филтър за 50лв... подготовка за смяната - едни 50лв... и самата смяна едни 50-60лв, че е сложно! И ето ти ги 500лв.... тва е трудоемка работа с качествени и скъпи компоненти...

35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3