Проблем с ключа
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Be Brave
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520D, 11.2005'
Проблем с ключа
Колеги,
искам да ви питам дали на накой от вас му е направило впечатление, че ключа му се изтощава ? Забелязах, че от известно време, обхвата в който действа ключа, когато искам да отключа или заключа колата намалява. Не забелязвам да има отвор за батерийка, така че предполагам, че се зарежда при самото каране на колата. Колата я карам ежедневно, но забелязвам, че радиуса, в който действа ключа се намалява.
Предварително благодаря за отговорите.
искам да ви питам дали на накой от вас му е направило впечатление, че ключа му се изтощава ? Забелязах, че от известно време, обхвата в който действа ключа, когато искам да отключа или заключа колата намалява. Не забелязвам да има отвор за батерийка, така че предполагам, че се зарежда при самото каране на колата. Колата я карам ежедневно, но забелязвам, че радиуса, в който действа ключа се намалява.
Предварително благодаря за отговорите.
Последна промяна Be Brave на 19 Фев 2010, 15:58, променена общо 1 път
Re: Проблем с ключа
Според мен трябва да го смениш. Особено ако батерията е на 4 години(съдеики по това което си написал в профила).
- Be Brave
- кандидат ентусиаст
-
Ами т.к. аз съм я закупил само с един ключ и проверих в Камор колко ще ми струва да направят втори и от там ми казаха, че е 300лв.
Парите, макар и не малко за 1 ключ, не е това което ме спряха, а невъзможността от Камор да гарантират, че ще успеят да "обучат" новия ключ във всичко, което има на стария и изхождайки от това счетох за необосновано да давам 300лв. за ключ, който може да не работи така, както се очаква.
За сега отключва и заключва де, но ми прави впечатление, че радиуса намалява. Струва ми се много необмислено от страна на БМВ решение ключа да се подменя с нов, при положение, че прехвърлянето на данните е толкова деликатна ситуация.
Освен това не знам дали ако се наложи няма да ми вземат единствения ключ докато прехвърлят данните и да не мога да си карам колата

Парите, макар и не малко за 1 ключ, не е това което ме спряха, а невъзможността от Камор да гарантират, че ще успеят да "обучат" новия ключ във всичко, което има на стария и изхождайки от това счетох за необосновано да давам 300лв. за ключ, който може да не работи така, както се очаква.
За сега отключва и заключва де, но ми прави впечатление, че радиуса намалява. Струва ми се много необмислено от страна на БМВ решение ключа да се подменя с нов, при положение, че прехвърлянето на данните е толкова деликатна ситуация.
Освен това не знам дали ако се наложи няма да ми вземат единствения ключ докато прехвърлят данните и да не мога да си карам колата

- Be Brave
- кандидат ентусиаст
-
Напротив, не искам да сменям ключа, а да сменя батерията, за да се нормализира обхвата на ключа и да отключвам и заключвам без да се притеснявам, че някой ден няма да мога да си вляза в колата
Не знаех, че ключа има батерия, т.к. не виждам къде се намира за да я сменя.

Не знаех, че ключа има батерия, т.к. не виждам къде се намира за да я сменя.
- sinbad0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520d
- Детайли за колата: 520d 177p.s. E60
На ъгъла на Хр.Ботев и Цар Симеон в София,има едно ключарско ателие там ще ти оправят проблема,сигурен съм.
- pkw08
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: от време на време
- Мечтае да кара: всеки ден
До сега на кой са го оправили този проблем, знаеш ли или така си мислиш колега, щото и на мен единия ключ спря да откл. закл.? Имам тема от 2008г.,колата на 2г. беше когато го разбрах, че не бачка.
Последна промяна pkw08 на 01 Дек 2009, 20:13, променена общо 1 път
- Be Brave
- кандидат ентусиаст
-
Знам го това ателие, но не знаех, че се занимават и с автомобилни ключове.
Чудя се дали изобщо има батерия, която се сменя или е като на ML-a който когато не се кара два-три дни и дистанционното не работи така добре
Чудя се дали изобщо има батерия, която се сменя или е като на ML-a който когато не се кара два-три дни и дистанционното не работи така добре

- sinbad0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520d
- Детайли за колата: 520d 177p.s. E60
На Е60 се зарежда от каране със сигурност,пише го в книжкта...
- pkw08
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: от време на време
- Мечтае да кара: всеки ден
Ако ходиш и стане работата пиши колега, да знаем. Виж и това viewtopic.php?f=40&t=117877
- f1c
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: B6
- Мечтае да кара: X6
Аз имам отвор за батерията само на единия ключ 

По-добре най-бавното BMW,отколкото най-бързият Golf
- pit55
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бос през тръни
- Детайли за колата: 325TDS комбинезон, 728i
Всички имат батерия колеги, на едни е предвидено да се подменя (тези дето имат опция keyless entry), останалите не се подменят. Ако някой е ентусиаст може да разпори ключа на две промерно с остро макетно ножче и да смени батерията. След това да си залепи ключа с лепило. Разправия голяма е, но става и ако някой реши да спести пари може да опита.
- Be Brave
- кандидат ентусиаст
-
pit55 написа: Ако някой е ентусиаст може да разпори ключа на две промерно с остро макетно ножче и да смени батерията. След това да си залепи ключа с лепило. Разправия голяма е, но става и ако някой реши да спести пари може да опита.
Да, и след това може да си стои отвън и да си зяпа колата

Шегувам се - може и да става, но не се наемам да опитам

- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Колеги , става смених си батерията на единия... обаче проблема не беше в нея, те са САМОЗАРЕЖДАЩИ. Старата имаше повече ток от чисто новата. Търси си проблема в тая антена отзад на задното стъкло... тя е за радиото и за ключа... Успех 

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2