530xi от Германия или 535xi от USA

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

530xi от Германия или 535xi от USA

Мнение от M3 E92 » 04 Май 2009, 17:19

Здравейте на всички :) Дойде време бащата да сменя колата и много търсих и сравнявах модели на БМВ, Мерцедес и Ауди. Бях скочил на големите добичета (S-класата, А8-цата и 7-цата), но след кратко разсъждение достигнах до извода, че няма смисъл да се хвърлят толкова много пари за луксозни возила. И остана битката между А6-цата и 5-цата на БМВ (Е-класата я отхвърлям, понеже не ми харесва като дизайн). След кратко сравнение в Интернет, 5-цата изглежда по-добрият вариант - хем лимузина, хем модерна, хем готина, хем БМВ :mhihi:
Но тук идва другият проблем - дали покупката да е от Германия или от Америка. В USA нямат 530xi, така че остава 535xi като вариант (хем е 4х4, хем е 300 коня). Чудя се дали колата да е директно от завода в Мюнхен или поръчката да стане през Америка, понеже оттам колата излиза по-евтина и по-мощна. Ако някой е имал сходни главоблъсканица, да даде малко акъл, понеже лятото идва, а старата "лимузина" ще прави 5 години. И ако може да дадете някаква информация как става транспортът до тук (пристанище Хамбург/Бремерхафен в Германия или Варна/Бургас в България) :) Разбрах, че колата се товари на контейнер (3000-4000$), транспортира се с кораб до пристанището и се хвърлят още около 1000$ за застраховки по време на транспорта и свалянето от кораба.

П.П. Говорим за нова E60-ца ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от add1cted » 04 Май 2009, 17:28

Аз лично бих изчакал новата да излезе и чак тогава бих си я взел нея. Представят я края на годината и началото на другата би трябвало да е в продажба, да не говорим че и ако верно вземе да падне акциза още по-добре. В момента хич не е оферта да се взима чисто нова кола и то точно преди да излезе новият модел още по-зле. В Щатите междудругото имат 530xi просто се води 528xi, а и вече офертата с това от Щатите да се вкарва не е чак толкова голяма както като беше по-нисък долара. Не казвам, че все още не е оферта.. просто си е доста занимавка и чакане.
There is no replacement for displacement

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от biohazard » 04 Май 2009, 20:14

Щом ще взимате мощна машина,взимайте 550 направо!Подръжката не е много различна,а разликата във вървежа и звука е огромна!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M3 E92 » 04 Май 2009, 20:21

biohazard написа:Щом ще взимате мощна машина,взимайте 550 направо!Подръжката не е много различна,а разликата във вървежа и звука е огромна!

Няма 4х4 :( Затова търся да е xDrive, ако и 550i имаше xDrive, да съм скочил на него, но няма :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от biohazard » 04 Май 2009, 20:52

Що държиш толкова на това 4х4?БМВ с 4х4 според мен се губи част от удоволствието да шофираш кола с задно.Ако толкова държиш на 4х4 си купи Ауди,защото от личен опит ти казвам че ще си много разочарован от Х-драйв системата!Плюс това вече блъскат достатъчно помощни системи във БМВ-тата със задно,така че освен ако не караш 12 месеца в годината в 30 см.сняг,4х4 не мисля че ще ти трябва,особено на БМВ!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 04 Май 2009, 21:12

biohazard написа:Що държиш толкова на това 4х4?БМВ с 4х4 според мен се губи част от удоволствието да шофираш кола с задно.Ако толкова държиш на 4х4 си купи Ауди,защото от личен опит ти казвам че ще си много разочарован от Х-драйв системата!Плюс това вече блъскат достатъчно помощни системи във БМВ-тата със задно,така че освен ако не караш 12 месеца в годината в 30 см.сняг,4х4 не мисля че ще ти трябва,особено на БМВ!

Защо да е разочарован от 4х4то на бмв ? Много хора го имат за наи доброто :shock:
It`s party time !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M3 E92 » 04 Май 2009, 21:28

Наистина за БМВ 4х4 е малко нетрадиционно, но бащата иска така, какво да го правя... По-сигурно било :roll: Иначе ще го накарам да размисли, той така и така не излиза да кара зимата (дори и с предното предаване не кара). Благодаря все пак за дадените мнения :) А за стабилността на новите БМВ-та, да, страхотни са. И доказателството:

http://www.youtube.com/watch?v=NBLxrv1_RuY

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g.petrow » 05 Май 2009, 11:47

4х4 е неоспоримо по-доброто задвижване при зимни условия - всички сме наясно. Ако парите не са проблем и предпочитанията клонят към сигурност за сметка на драйв фиилинга и "номера с въртене на гъза", то тогава логичният избор е XDrive. В крайна сметка смятам, че тези коли така или иначе се купуват основно от по-възрастни хора, които пътуват много. За тях е важно да се чувстват сигурни във всеки един момент. :)
Относно американските модели - проучи внимателно въпроса, търговци на части са ми казвали, че американските и европейските коли са с различни части и следователно ако нещо се скапе, трябва да поръчваш от САЩ.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M3 E92 » 05 Май 2009, 12:08

g.petrow написа:4х4 е неоспоримо по-доброто задвижване при зимни условия - всички сме наясно. Ако парите не са проблем и предпочитанията клонят към сигурност за сметка на драйв фиилинга и "номера с въртене на гъза", то тогава логичният избор е XDrive. В крайна сметка смятам, че тези коли така или иначе се купуват основно от по-възрастни хора, които пътуват много. За тях е важно да се чувстват сигурни във всеки един момент. :)
Относно американските модели - проучи внимателно въпроса, търговци на части са ми казвали, че американските и европейските коли са с различни части и следователно ако нещо се скапе, трябва да поръчваш от САЩ.

Това го знам. Разликите са в размерите на частите, понякога разликата е в някакви си нищожни 1-2 мм, което прави проблема, но имаме познати в САЩ и няма да е проблем за поръчка. А колкото до xDrive и старите хора, все пак тази кола ще я карам вече аз, понеже баща ми вече 20 години кара насам-натам през Европа и вече е време да го сменя на дългите пътища, а за един млад човек си е голяма тръпка да кара БМВ на задно предаване. Така че сега ще навивам за 550i и се надявайте до 3-4 месеца да стана и аз от отбора :mhihi:

П.П. M5-цата няма ли фарчета за мъгла. На всички снимки на М5-цата в Google няма :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BooKoo » 05 Май 2009, 14:25

Мда, М5 заводски не разполага с фарова за мъгла. Мисля, че причината е необходимостта от по-добро охлаждане. Някой по-запознат може да сподели, дали няма някакво афтърмаркет решение.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M3 E92 » 05 Май 2009, 14:42

BooKoo написа:Мда, М5 заводски не разполага с фарова за мъгла. Мисля, че причината е необходимостта от по-добро охлаждане. Някой по-запознат може да сподели, дали няма някакво афтърмаркет решение.

Гледам, че Hamann имат, ама Hamann си е Hamann, парички много сигурно :roll:
http://www.seriouswheels.com/pics-2006/ ... 24x768.jpg

С оглед на двигател, цена и разход на гориво мисля, че 550i ще е най-добрият вариант :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ....ЖЪЛТО ТАКСИ....

Мнение от bate koko » 20 Май 2009, 19:13

С,амо да допалня един от колегите по-горе-в USA ИМА 530 ИХ,КАКТО 525 ИХ,СЛЕД 2006 СЕ ЗАМЕНЯТ ОТ 535 ИХ и 528 их,САМО 545 и 550 НЯМА ИХ................ако падне акциза и за автомобили от АМЕРИКА,6е е доста изгодно...4е сега транспорта + вси4ки митни4ески сборове доста оскапиаява цената..............

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 20 Май 2009, 19:20

спокойно няма да падне акциза от щатите няма смисъл да го мечтаете дори .. той от евросъюза дето пада не е малко ,вече точа зъби зверски

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 535xd LCI

Мнение от lusienk » 15 Юни 2009, 16:47

Колега, имай едно на ум, че колите които се правят за Американския пазар нямат нищо общо с тези за Европейския. Там пластмасата е на почит и в купето е доста по-постно от европейското изпълнение.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M3 E92 » 15 Юни 2009, 19:21

А я да питам - може ли да ми дадете някакви сайтове за коли 2-ра употреба (може да има и нови коли) освен mobile.de и autoscout-а :) Че си търся тук някое евтинко БМВ-енце 2-ра употреба :mhihi:
П.П. Оф, тъп съм... В Гуугъл имало бутон "Подобни страници" :confused:

Следваща

Назад към Е60/Е61