проблем с ниво-регулатора...Е61...и как го оправих!

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

проблем с ниво-регулатора...Е61...и как го оправих!

Мнение от SKISA » 26 Яну 2009, 8:09

знам ,че трябва да ида на диагностика ,но да питам ако някой го е имал същият проблем....!
светна ми на път и то няколко пъти жълта лампа за нивото на автомобила!
тва го има май само при комбито ,ма не съм сигурен. светва,после кат оизгася някъде и после запаля не светва и така....!!! колата се държи добре ,не съм усетил да има някакво слизане надолу или на една страна...!!
отделно - възможно ли е да съм я претоварил,щото карах багаж като за една немска група и да е дала тая индикация или тя си е само при грешка в системата....!?!?
Последна промяна SKISA на 28 Фев 2009, 8:35, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 26 Яну 2009, 9:51

Според мен възможно е да си я претоварил.

Както примерно на М5цата и М6цата като се кара с над 250 излиза иконката за цялостно състояние на колата.
Изображение

Аватар

Мнение от SKISA » 26 Яну 2009, 11:31

може и тва да е ,ма светкаше и без багажа като ходех до съседни градчета....! може и да е запомнило грешката....!!
на връщане бех с 10 кила по-лек ,че нещо манджата не става там,ма па бех напазарувал.... :D

Аватар

Мнение от SKISA » 24 Фев 2009, 21:14

да ви кажа кво се оказа с моят проблем с ниво регулатора--
едва днес ми остана време да го оправя и като грешка даде прецакани двата сензора на задният мост за ниво-регулирането .
докопах се до тях и се оказа ,че единият-десният дава сигнал и за регулиирането на ксеноните.
след леко оглеждане открих ,че просто кабел към куплунга за сензора е прекършен и има удар там. явно е фръкнало парче лед или камък и жицата е сдала !! след като откачих куплунга и след много зор и търпение ,успях да извадя буксите,да удължа кабела и да го запоя като го "блиндирах" с едно армирано тиксо!
от другата страна се оказа ,че няма проблем,но като е бъркала нивото от ляво и десният се е ошашкал и е дал грешка!
след това -инициализиране и сега таблото ми е чисто от жълти и червени лампи и съм щастлив.
отделно смених накладки и дискове заедно с датчика и се оказа ,че датчика опира доста преди да са свършили накладките-тва е сигурно някакво презастраховане. смених и спирачната течност като източих и от 4те колела . самото нулиране на компа ,че съм сменил накладки се оказа доста трудно и в крайна сметка стана по следният начин: запалих и направих около 10км каране ,като през цялото време не спирах рязко,защото накладките явно не бяха още сработили и не държахха добре ,после чрез бутона за нулиране на километрите инициализирах слеедващият интервал за смяна на накладки и се получи! преди кръгчето не щеше !! а и пак стана от вторият път-иначе даваше "-15000км" до смяна на накладки.
тва ми е инфото за тия неща....

Назад към Е60/Е61