Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
Re: Разход на нашите автомобили
themoldestone написа:При мен, дали защото не ми е много наред големия термостат (утре ще го сменям), дали заради X drive-а , но до Кавала от София ми даде около 8 разход. Включен климатик, на някои участъци съм карал със 70, на други със 140, на връщане с изпреварване, но под 7,8-8 не мога да го смъкна. Може би ако карам с 80 целия път, което според мен е невъзможно. Средния разход иначе винаги ми стои м/у 9-10, тъй като главно си я карам градско. Дано при смяната на термостата (че до момента гледам, че температурата ми е около 80 градуса, което е под нормалната) да падне малко и разхода. Диагностиката преди месец беше идеална иначе.
Е60 530XD LCI
Като смениш термостата, пиши дали има някаква разлика в разхода.
Моята е в същото положение - извънградско държи 80-84 градуса, а в града по светофарите вдига до 92. Аз карам предимно извънградско(~75% от целия пробег) - за 800км изхарчи 60л. по колонка т.е. 7,5 л/100. Карам предимно 100-130 км/ч, а в града където, колкото позволява трафика. За сега съм с 19" джанти - надявам се през зимния период с по-малките джанти и по-тесните гуми да падне и разхода малко

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Толкова ли не разбрахте вече 80 градуса НЕ е нормална температура и съвсем спокойно повишава разхода с около литър, дъвка на дъвка на тема ама няма, дизела има оптимална температура, това че градско качва а извънградско пада говори за неизправен термостат.
- moleo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530XD 2008 235 hp
- Детайли за колата: М sport
София-Созопол-София 850 км - 8.8 разход. В града ми е 14/100.
Колата е 530 ХD
Колата е 530 ХD
- themoldestone
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530xd
Струва ми се малко множко 14 да ти дава градско. Може би ако я напъваш много и ѝ правиш кикдауни да, но на мен градско ми е около 10-11 макс.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
moleo написа:София-Созопол-София 850 км - 8.8 разход. В града ми е 14/100.
Колата е 530 ХD
това нищо не значи, кажи каква скорост ако със 140 постоянни на автопилот ти е дало 8,8 по-добре провери колата - нещо не е наред, но ако си карал със 16-180 то тоагава 8,8 си е нормален разход, за 14/100 и аз не смятам, че е както трябва.
- moleo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530XD 2008 235 hp
- Детайли за колата: М sport
Taruno написа:moleo написа:София-Созопол-София 850 км - 8.8 разход. В града ми е 14/100.
Колата е 530 ХD
това нищо не значи, кажи каква скорост ако със 140 постоянни на автопилот ти е дало 8,8 по-добре провери колата - нещо не е наред, но ако си карал със 16-180 то тоагава 8,8 си е нормален разход, за 14/100 и аз не смятам, че е както трябва.
Колата беше в Ауто Бавария за диагностика преди 2 седмици. Всичко е наред. В София карам на къси разтояния, а и трафика го знаем какъв е.
До морето не съм карал на автопилот. От София стартирах със средна скорост 25км и приключих някаде на около 60км. Карал съм с около 170 км/ч
И друг път съм коментирал темата за разхода, за мен са смешни повечето описани разходи, колата ми е 1750 кг, няма как да и направя разход 6 на 100 или градско в София - 11.
Поздрави
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Изглежда,че някои хора си карат колата както им е кеф (бързо-бавно,комфортно-спортно) и като пристигнат си правят равносметка за разхода,други през целия път гледат,"ресетват" бордовия,скрити менюта пускат,автопилоти на 100 км/ч "баба ти мравка" по-магистралите и през целия път получават "душевни оргазми" от 5/100 на бордовия.После се получават различните разходи...
- Taruno
- старши ентусиаст
-
"Сипа" страшно бати селските тъпотии са вече, айде бъдете си големи гъзари и си карайте ако ще 40/100 са ви харчи ама аз като съм със 140 на автопилот нека съм баба мравка, но моята кола не харчи толкова, явно или колите ви са кенефи или всичките сте състезатели дето после си четем по вестниците за поредното размазано бмв, как пък няма един такъв човек в чуждите форуми, а тук всеки обижда и сипва и гъзарее, ебати Американците като колите почнат да им харчат с по 1 л отгоре и веднага търсят причини, тука се появяват индивиди казват моята 530 харчи 15/100 и това е нормално щом аз съм казал така 

- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
toncho83 написа:Изглежда,че някои хора си карат колата както им е кеф (бързо-бавно,комфортно-спортно) и като пристигнат си правят равносметка за разхода,други през целия път гледат,"ресетват" бордовия,скрити менюта пускат,автопилоти на 100 км/ч "баба ти мравка" по-магистралите и през целия път получават "душевни оргазми" от 5/100 на бордовия.После се получават различните разходи...

събота София - Кюстендил с много изпреварвания и агресивно каране (не бих го повторил пак). Борда ми засича почти точно, всеки път го засичам на пълен резервоар.
p.s. за Cinder - леки задръствания имаше на Горубляне, на НИМ, на светофара на Цар Борис и на Киров след Овча Купел. Все пак 10 часа в събота хората си пътуват. Знаеш и пътя на Перник е в ремонт а и има доста патрулки там и преди и след Радомир, така че съм се съобразявал с тези факти. Няма как средната да е повече защото и пътя е с доста завой и изкачване и слизане на планина (предполагам знаеш). Не се хваля, все ми е тая за мнението на хората, а и без това напоследък нямам много време за форума. Просто споделям. Поздрави!

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна sawion на 06 Авг 2014, 17:52, променена общо 1 път
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Агресивно каране и средна скорост 76 км/ч и 6.2 разход? Май наистина навлизаме в сферата на научната фантастика
Дори на жена ми Аудито харчи повече като го ръчкам... А може би имаме различни виждания за агресивно каране 

Taruno написа:"Сипа" страшно бати селските тъпотии са вече, айде бъдете си големи гъзари и си карайте ако ще 40/100 са ви харчи ама аз като съм със 140 на автопилот нека съм баба мравка, но моята кола не харчи толкова, явно или колите ви са кенефи или всичките сте състезатели дето после си четем по вестниците за поредното размазано бмв, как пък няма един такъв човек в чуждите форуми, а тук всеки обижда и сипва и гъзарее, ебати Американците като колите почнат да им харчат с по 1 л отгоре и веднага търсят причини, тука се появяват индивиди казват моята 530 харчи 15/100 и това е нормално щом аз съм казал така
Или аз го разбрах грешно колегата, или ти

- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Taruno написа:"Сипа" страшно бати селските тъпотии са вече, айде бъдете си големи гъзари и си карайте ако ще 40/100 са ви харчи ама аз като съм със 140 на автопилот нека съм баба мравка, но моята кола не харчи толкова, явно или колите ви са кенефи или всичките сте състезатели дето после си четем по вестниците за поредното размазано бмв, как пък няма един такъв човек в чуждите форуми, а тук всеки обижда и сипва и гъзарее, ебати Американците като колите почнат да им харчат с по 1 л отгоре и веднага търсят причини, тука се появяват индивиди казват моята 530 харчи 15/100 и това е нормално щом аз съм казал така
Не се ли усещаш че се държиш доста арогантно с колегите и какви са тези квалификации, колите ви кенефи, селски тъпотии, големи гъзари и т.н., май ти обиждаш повече от всички тук.
Ако искаш да помагаш, прави го със знания и опит, недей да се опитваш да си налагаш мнението на всяка цена, като голям ментор и разбирател по всички въпроси. Няколко по нервни колеги напуснаха форума точно поради тия причини. Купи си една боксова круша, удари я пет-шест пъти и тогава сядай да пишеш.
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
По темата, аз гледам този сайт и ми се струва доста обективен: http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
- Taruno
- старши ентусиаст
-
И аз точно по него следя и мисля, че масово хората са със СРЕДЕН разход от 7 до около 9, най-малкото това са буквално хиляди зареждания от много видове каране и оправдава това, което говорим, че 8-9 е висок разход извънградско, а 14 и нагоре е високо за градско и хубавото е,че хората пишат по борд колко показва също(пример сега по борд за последните 6130 км при мен на Е90тката е 5,8 , но реалния ми е 6,05 )